Windows: Cum fac...?

JustIn

Membru Senior
Joined
Jun 6, 2005
Location
Iasi
Netbeui functioneaza pe XP, am testat intr-un workgroup in care nu se mai vedeau de nici o culoare PC-urile in retea, si Netbeui a fost singura solutie care a mers, impreuna cu TCP/IP (alta decat sa fac un nou workgroup). Netbeui functioneaza fara nivel de network, el fiind de nivel transport?
 

whiskas

Chronic suicidal
Joined
Jan 19, 2005
Sesiune

E sesiune, nu transport. De obicei „merge” peste TCP/IP sau IPX/SPX.
Credeam, totuși, c-a murit demult în chinuri. :biggrin:
 

JustIn

Membru Senior
Joined
Jun 6, 2005
Location
Iasi
Da, e sesiune, am tinut minte gresit. Totusi dupa cum zice pe wikipedia, e netbiosul adaptat de Microsoft de la IBM la care au adaugat un protocol de transport.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Netbeui functioneaza pe XP, am testat intr-un workgroup in care nu se mai vedeau de nici o culoare PC-urile in retea, si Netbeui a fost singura solutie care a mers, impreuna cu TCP/IP (alta decat sa fac un nou workgroup). Netbeui functioneaza fara nivel de network, el fiind de nivel transport?
Pai zi-mi si mie cum ai facut, ca la mine refuza cu desavarsire.
 

ursamajor

Doubting Thomas
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Location
BR
Am o problema ciudata cu Vista x64 al meu, dar momentan n-as vrea sa instalez 7, ci sa-l repar p-asta daca se poate.
Totul a pornit de la o arhiva cu extensia .exe. Incercand s-o deschid cu RAR, cred ca am creat o asociere intre fisierele .exe si RAR. Treaba e ca acum toate executabilele nu mai merg. Apare mesajul ca arhiva e corupta si nu poate fi deschisa... bla, bla. E adevarat, a fost si-un mic virus/troian (nu mai stiu) si poate si-a bagat si asta nasul. Chestiunea e ca Avira n-a gasit nimic (nu stiu cum am reusit sa-l pornesc, aa, din click dreapta).
1. Cum fac sa inlatur acea asociere?
2. System Restore nu-l pot porni ca as fi rezolvat-o demult. E vreo cale de a-l porni altfel?
Multumesc anticipat. Scriu de pe netbook acum, ca nici Mozilla nu porneste pa Desktop. :biggrin:
2. Nici regedit nu mere, ca m-as fi uitat si pe-acolo...

EDIT: am rezolvat cu System Restore de pe DVD. :smile:
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Un "safe mode command prompt" poti obtine? Sau nu mai exista?

Daca n-ai command prompt sau nu merge nici de acolo, incearca asa:
- Creaza un shortcut pe desktop catre regedit.exe (cu right-click... browse... bla bla).
- Trage un alt shortcut (nu conteaza care) peste shortcut-ul regedit pentru a-l face sa se deschida.
- Asociaza HKCR/exefile cu "%1" %* (inclusiv ghilimelele).
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Location
offline
1. Tocmai am instalat un Win 7 ultimate pe un calculator fără nici un decoder media, doar un mvk splitter. Până acum văd că poate să redea fără probleme orice film pe care l-am testat, are probleme însă cu subtitrările (WMP12): cele din mvk merg, .avi + .sub nu. Cum pot converti ușor (no recompress) și repetabil (eventual batch) mai multe filme .avi + .sub în .mvk cu o aplicație preferabil portabilă? Am folosit un pic Google, nu am găsit nimic util.
2. Există vreo posibilitate de a indexa în WMP 9-12 library melodiile individuale din .cue + .ape? Le pot reda, dar nu apar în library nici măcar ca albume.
 

JustIn

Membru Senior
Joined
Jun 6, 2005
Location
Iasi
Vrei neaparat sa le faci .mkv sau doar sa le vezi fara sa instalezi codecuri, playere etc...? Pentru a le vizualiza doar poti folosi varianta portabila de smplayer. Eu folosesc varianta instalata la orice fisier media fara probleme.
 

Thor

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Dec 6, 2004
Location
/dev/null
Cum scot din meniul contextual intrarile catre WMP (Windows 7 x64)?

Am incercat sa clasicul "regsvr32 /u wmpshell.dll" care mergea pe Xp si nu functioneaza. Nici cu Glary Utilities.
 

Thor

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Dec 6, 2004
Location
/dev/null
Din pacate nu. :frown:
Code:
'C:\WINDOWS\inf\unregmp2.exe' is not recognized as an internal or 
external command, operable program or batch file.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Location
Unreal Estate, Ankh-Morpork, Discworld
Teoretic da (adica daca ai un incarcator care stie sa incarce acumulatori LiIon de capacitatea si tensiunea aia, si stie sa verifice si incarcarea), practic nu prea (doar daca a facut producatorul laptopului asa ceva).
 
Top Bottom