Windows: Cum fac...?

ursamajor

Doubting Thomas
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Location
BR
De la un timp am observat că mi-au dispărut din meniul de pe right click "Open with" şi "Scan selected files with AntiVir". Acesta din urmă apare doar când dau right click pe foldere, nu şi pe fişiere singulare, cum apărea înainte. Cum s-ar putea readuce cele două la locul lor. Vista x64.
Up?
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Location
The Emerald Dream
NEO, incearca niste drivere de VooDoo2 din vremea raposatului 3Dfx, nu din astea facute "post mortem". Vezi ca ai o lista intreaga aici. Recomandat ar fi 3dfx Voodoo2 V3.02.02 (Latest reference Driver, DirectX 7).
Nu mere nici ăla, face la fel :frown:

Ai încercat să limitezi numărul de conexiuni deschise în paralel de clientul de torente? Implicit deschide foarte multe de-ţi înnebuneşte stiva TCP IP/routerul/firewall-ul/ISP-ul; limitează-l la 100 sau 200, opreşte DHT-ul (EVIL!!!), şi vezi dacă se schimbă ceva.
Works, tenx :biggrin:
 

ursamajor

Doubting Thomas
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Location
BR
Reinstall, daca tot nu apare nasol moment. Presupun ca ai sapat prin setari sa nu fie ceva schimbat pe acolo...
Hai că la Avira m-am gândit şi eu la reinstall, dar mai mult mă deranjează că nu apare "Open with". De exemplu, pentru jpg-uri aveam 3 softuri cu care puteam deschide, prin "Open with". Avea el program asociat, dar a;a puteam alege.
 

Attachments

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Location
Dream Theater
Habar nu am, poate o merge; in faza asta eu as reinstala sistemul de operare pe curat dar numai dupa ce as afla de ce s-a intamplat problema aia - probabil ceva software dar niciodata nu exclud posibilitatea ca o componenta hardware sa fie de vina, memoriile de exemplu. Stiu, deja ma injuri :biggrin: mai asteapta nitel poate are altcineva o idee mai simpla, mai constructiva... eu in general nu am rabdarea necesara si trec la metoda radicala.
 

ursamajor

Doubting Thomas
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Location
BR
Nu te înjur, fiindcă nu cred să am ceva la memorii. :biggrin: Nu fac, deocamdată, reistall. Sistemul merge OK în rest. Joc de rup pământul pe el! Posibil să pun şi eu 7-le, la o eventuală instalare pe curat, că tot îl laudă lumea.
Am instalat un soft (ce implica şi nişte drivere pentru telefonul meu Nokia 6303) şi ştiu că mi-a făcut buba de n-a mai plecat Windowsul, de a trebuit să folosesc Restore ca s-o ia din loc. Probabil, de-atunci o fi dispărut chestia, că n-am băgat de seamă atunci (să fie vreo 2 săptămâni).

E dată o soluţie AICI, dar eu nu găsesc acel Shell... am mai multe Shell-uri.
 

Attachments

Last edited:

ursamajor

Doubting Thomas
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Location
BR
Ştii ce face ăla, că l-am puţulit niţel? Îţi arată ce programe ai disponibile în "Open with" şi, eventual, poţi elimina din ele sau adăuga. :smile:

M-a ajutat cineva de pe SP cu un .reg file, creându-mi acea intrare cu * (asterisc), care la mine nu apare. Când ajung acasă fac treaba şi vă dau de ştire ce şi cum. Mulţumesc de interes. :smile:

EDIT: Iaca soluţia: AICI. A scris omu' .reg-ul pentru mine, că eu nu prea bag nasu' prin regiştri.
 

ursamajor

Doubting Thomas
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Location
BR
Am o tastatură de gaming A4tech G800, care printre minusuri are şi absenţa tastelor Sleep şi Wake up. Are, în schimb, 15 taste programabile în plus. Aş putea să programez acele butoane în vreun fel?
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Location
Dream Theater
E posibil ca softul de la A4Tech sa-ti permita functiile alea si mult mai mult, la soarecul X7 ai un soft care rivalizeaza cu cel de la Logitech sau Razer.
 

ursamajor

Doubting Thomas
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Location
BR
Da, la mouşi am drivere. Oscar-ul e superb, celălalt FullSpeed e mai puţin stufos, dar onorabil, însă la tastatură n-am driver şi niciun soft. O să încerc soluţia lui miahi. Mulţumesc.
 

radul

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Sep 8, 2004
Location
Iasi
Am un excel care-mi programeaza vizitele unor pacienti.
Ei trebuie sa vina din 4 in 4 luni la un control.
Excelul contine datele a aprox. 1500 pacienti.
Pacientii nu au data fixa de visita la 4 luni ci au o toleranta de +/- 2 saptamani.


Cum fac ca excelul sa-mi faca highlight sau sa-mi marcheze cumva toti pacientii care trebuie sa vina la control in cursul lunii Octombrie 2009 ?

Multumesc mult!
 

Attachments

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Location
Bucureşti
Cea mai simplă cale e conditional formatting. Formatezi celulele a căror dată e în luna asta cu o culoare, şi cele care pică luna viitoare cu altă culoare. Aşa ştii cine urmează să vină sau a trebuit să vină luna asta, de asemenea poţi identifica uşor cine urmează să vină luna viitoare, ca să îi anunţi. Poţi de asemenea să iei la bani mărunţi datele şi la nivel de săptămâmă şi zi, dacă formatul celulelor îţi permite (dar se pare că în exemplul tău numai la nivel de lună merge, că aşa sunt setate valorile...).
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
- Creaza doua celule cu 01.10.2009 si 31.10.2009
- Selecteaza randurile/coloanele unde vrei evidentierea
- Conditional formatting - Value between: - indici celule de mai sus - Format... - colorezi cum vrei tu - OK.
 

radul

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Sep 8, 2004
Location
Iasi
Multumesc amândurora, este exact ceea ce aveam nevoie.

Totuşi, fişierul fiind destul de mare si stufos, m-ar ajuta şi dacă aş putea ascunde liniile care nu conţin datele evidenţiate.

Multumesc din nou.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Location
Unreal Estate, Ankh-Morpork, Discworld
Am pus niște formule pentru asta, vede dacă sunt date in intervalul selectat de AJ1 si AK1 și zice 1 sau 0 in coloana AI pentru fiecare rand. Poți folosi auto filter ca sa selectezi doar 0 sau 1.

Formula aia dirty (pe multe coloane) poate fi redusa la una singura, dar ar iesi cam stufoasa. Poti ascunde coloanele alea la nevoie (print and stuff).
 

Attachments

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Iar am o problema cu XP-ul. Am incercat sa sharuiesc un director si am aflat de ce nu foloseste lumea NetBEUI. FIINDCA NU MERGE!!!
Network neighborhood este gol iar daca scriu direct adresa, zice ca nu exista.

In prima imagine aveti configuratia pe server. In a doua aveti configuratia clientului.

Am urmarit traficul cu Ethereal. Se pare ca XP-ul client da eroarea direct, nici macar nu incearca sa se conecteze prin retea. Este complet mut.
Am incercat cu Win98 pe post de client. Asta incearca conectarea prin retea dar nu primeste nici un fel de raspuns.

Sugestii?
 

Attachments

Top Bottom