Windows: Cum fac...?

jarod

Super Moderator
Sugar daddy
Joined
Nov 27, 2003
Location
Arad
Nu prea-mi dau seama cum ai putea face diferenţa între deconectările provocate de erori hardware ale routerului şi cele provocate de cât de reliable e link-ul de la RDS decât comparând cum merge cu vs. cum merge fără router. Din moment ce zici că a mers ok după ce a venit RDS-ul să refacă linia, înseamnă că o fi de la router (deşi e posibil să fi fost o coincidenţă faptul că a mers ok 2 zile).

E ultimul firmware pe el?
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Dezactivează tot ce nu foloseşti de pe router: wireless, DHCP, QoS, server telnet dacă are. Schimbă portul interfeţei de administrare, dacă poţi. Dezactivează administrarea pe WAN. Nu-s familiar cu modelul ca să-ţi spun ce să activezi ca să rejectezi pachete suspicioase... Nu poţi lua de la nimeni împrumut un alt router să vezi dacă face la fel?
 

ursamajor

Doubting Thomas
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Location
BR
Jarod
Da, e ultimul firmware, 3.13, de pe site-ul nemţesc (doar acolo mai apare câte unul nou). Ba chiar un pic mai înainte i l-am pus din nou, am dat iar hard-reset, am refăcut setările şi tot mă deconectează. Ce-i nasol e că în joc se vede (simte), pe Net, nu. Oare realocările alea de IP-uri pot apărea în urma unor setări greşite? Sau cade linia oare?
Chestiile alea cu Line down event occured on port 6 apăreau la conectarea/deconectarea mea voită la RDS. O să mai pun încă o perioadă conexiunea RDS sub observaţie (începând de mâine) şi să vedem ce spun log-urile.

Puterfixer
Din păcate, nu pot proba cu alt router. O să-ncerc să dezactivez cam tot ce se poate şi în limita cunoştinţelor mele. Aşa arată paginile din meniul routerului meu.
Schimbă portul interfeţei de administrare, dacă poţi. Dezactivează administrarea pe WAN.
Nu înţeleg partea asta. Are legătură cu chestia cu remote administration?

Today Edit: problema a fost la firmware. Am flăşuit firmware-ul 3.12 şi merge ca un vis routerul! Bug la v. 3.13, care e un beta, de fapt. Pentru cei ce au D-Link DI524 v. G2, evitaţi FW 3.13 până nu apare finalul. Mulţumesc din suflet celor ce m-au asistat aici şi celui ce mi-a dat ideea pe alt forum.
 
Last edited:

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Location
The Emerald Dream
Avand in vedere ca placa mea de baza este inca la garantie si ca nu stiu parola de la laptopul prietenei... :biggrin:...am o problema.

Am pus pe picioare sistemul vechi, gen:
P2@400MHz
512MB RAM
Seagate something 20GB
S3 Savage 4 8MB
Voodoo 2 :biggrin:
DVD-RW si un CD-RW
Sursa Delta 160W

Amu avand in vedere ca am fost cadorisit cu un PSP, zor nevoie sa scot niste chestii pentru el, iar Windows 98SE sau placa de retea sau uTorrent 1.8.4 ma saboteaza :mad:

Descrierea problemei: incarc un fisier .torrent, incepe sa-l descarce, HDDul caraie in draci, apoi caraitul se opreste, viteza in uTorrent scade vazand cu ochii de la 678KBps maximum atins pana la zero apoi ingheata asa. Adica ingheata downloadul, ca totul se misca perfect in rest, de parca pur si simplu vrea sa-mi faca-n ciuda :mda:

Daca dau stop apoi resume la torrent, merge stas. Pana face faza din nou. Timpul scurs pana face aberatia asta este absolut aleatoriu, pot sa-l las asa si sa nu ating nimic si se opreste, pot sa browse-uiesc putin si tot se opreste, la fel de perfid.

Hlep :mda:


P.S.: uitasem sa mentionez ca, macar aparent, conexiunea nu pica. Adica placa de retea nu se deconecteaza. O fi de la conexiunea mirifica Romtelecom ADSL de 6Mbps? Mentionez ca e rutata printr-un router Huawei HG520s furnizat de susnumita companie. Care este un alt mister contemporan, gen netul merge, dar orice ping as da in afara de routerul insusi imi da request timed out :shocked: Tracert evident nu mere nici ala decat pana la router, in rest request timed out. Da` netul merge :what:
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Nu mi s-a intamplat sa pice netul in Win98 fara ecran albastru.
Presupunand prin absurd ca ar fi vina Win98, incearca patch-ul asta.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Location
The Emerald Dream
Ai incercat alt client de torrente?
Cum ar fi? uTorrent imi convine pentru ca este foarte, foarte, foarte light ca si consum de RAM & stuff. Baga o recomandare, dar rog cu link, ca Mozilla se misca praf pe configuratia asta :biggrin:

W4p, stiam ca este un patch pentru asta in XP, la 98 habar nu am daca exista sau nu.

Am elucidat, netul merge blana, n-are nicio treaba (eu banuiam chestii legate de minunatul router), deci totul se rezuma la utorrent 1.8.4 + win98...

Apropos de Win98, eu am amu SE combinat cu autopatcherul acela. Dar am unele probleme.

Yahoo Messenger 6.0.0.601 beta 1 crapa, si habar nu am de ce. Eroarea o da la login, dupa ce apar contactele juma de secunda si arata cam asa:
This program has performed an illegal operation and will be shut down.
If the problem persists, contact the program vendor
La details:
Code:
YAHOOMESSENGER caused an invalid page fault in
module YML.DLL at 0187:684012b9.
Registers:
EAX=00000000 CS=0187 EIP=684012b9 EFLGS=00010246
EBX=0072d614 SS=018f ESP=00966024 EBP=00966058
ECX=0096603c DS=018f ESI=0096603c FS=211f
EDX=7efefeff ES=018f EDI=069d2034 GS=0000
Bytes at CS:EIP:
8b 00 50 e8 ff 12 00 00 89 46 04 83 c4 04 8b c6 
Stack dump:
069d2034 0058fc3e 00000000 069d2034 069d2034 00000000 00000000 7c34bb3f 04cebb88 0072d614 00966074 00698de0 00000001 00966080 005818e0 010b1d30
De mentionat ca face asa numai cand setez la connection "no proxies". In alte cazuri nici nu se conecteaza. Ce e ciudat este ca detecteaza automat la conexiune "dial up" si e grayed out optiunea de a schimba.

Weird stuff :what:


Voodoo 2 face si el figuri, Star Wars Episode I Racer nu merge. Jocul nu-i de vina, merge pe S3 perfect, dar io vreau sa mearga pe Voodoo2 :goofy: Driverul folosit este cel de la 3dfxzone.it - FastVoodoo2 4.6. Bara de load se duce pana in capat si mai ramane o bucatica mica mica neincarcata, moment in care crapa. Daca mut cablul de monitor in S3, imi apare desktopul cu o chestie neagra de rezolutia aleasa, dau ctrl-alt-del dar moare de tot sistemul. De asemenea, Need for Speed III iara face figuri de acelasi tip la selectarea driverului de Voodoo2, se inegreste monitorul si daca mut mufa pe S3, iara vaz desktopul (exact ca mai sus). Recomandari de drivere Voodoo 2 pentru Windows98? Eu am dat acolo prin settings la driver factory defaults si chestii, dar tot asa face :frown:


Later edit: la faza cu Yahoo mai apare si o fereastra care imi apare cand incerc, de exemplu, sa intru pe XF cu Internet Explorer (6.0.2800.1106). www.google.ro nu face nicio figura, totusi. Scuze ca n-am dat crop la poza, dar n-am cu ce :goofy:
 

Attachments

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Daca vrei un Win98 care sa mearga cum trebuie, ma chemi la tine intr-un weekend si imi dai o stica mare de Pepsi. :biggrin:
 

ursamajor

Doubting Thomas
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Location
BR
De la un timp am observat că mi-au dispărut din meniul de pe right click "Open with" şi "Scan selected files with AntiVir". Acesta din urmă apare doar când dau right click pe foldere, nu şi pe fişiere singulare, cum apărea înainte. Cum s-ar putea readuce cele două la locul lor. Vista x64.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Location
The Emerald Dream
Hokay, bre, dar dupa rezidentiat, nu de alta, dar deocamdata chiar nu am timp sa fac(em) debugging. Ma joc Racer cu S3 deocamdata s-apoi chem una bucata Marius 95 si vedem. Pepsi included ofc, iau si Cola pentru mine :biggrin:

Voodoo2 in orice altceva decat 95/98/Me e fail, nu exista drivere, daca ar fi existat cel mult ar fi fost bune pentru win 2000. Dar nu-s. :frown:
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Location
Bucureşti
Nu ai avea probleme cu Voodoo2 ? Hai sa nu generalizam ca am incercat si eu sa ma joc pe Voodoo2 in XP, epic fail.

Cu torentul evident ca nu ai avea probleme. :biggrin:
Păi văd că nu merge bine nici sub Win98 for whatever reason. Şi nu poţi da vina pe drivers aici, că există. Sub 98.

Voodoo2 in orice altceva decat 95/98/Me e fail, nu exista drivere, daca ar fi existat cel mult ar fi fost bune pentru win 2000. Dar nu-s. :frown:
Repet, deocamdată e FAIL şi sub Win98, până se găseşte soluţia. Eu mă refeream la chestii hardware suportate, comparând strict numai sistemele de operare :smile:
Enfin, era o mică ironie, nu e flamebait.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Ai încercat să limitezi numărul de conexiuni deschise în paralel de clientul de torente? Implicit deschide foarte multe de-ţi înnebuneşte stiva TCP IP/routerul/firewall-ul/ISP-ul; limitează-l la 100 sau 200, opreşte DHT-ul (EVIL!!!), şi vezi dacă se schimbă ceva.
 
Top Bottom