Windows: Cum fac...?

Discussion in 'Ajutor: Software și sisteme de operare' started by Rabbit, Jun 27, 2004.

 1. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Eu le-am luat de la televizor, de la tabul Instalare. Le-am scris frumuşel pe hârtie, apoi le-am introdus manual. Asta când aveam tuner, mama lui de Vista!! Poate merge şi la tine. (Tu aveai, parcă, tuner cu chipset Philips, nu?)
   

  Attached Files:

 2. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  La TV nu am opțiune de afișare, am niște chestii gen S sau C și un număr. Tunerul e Avermedia Volar HX.
   
 3. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Aş vrea să fac 2 partiţii pe HDD. Am constatat că pentru mine două sunt ideale. Acum am una singură. Nu ştiu de ce, dar la instalare nu-mi mai amintesc dacă am văzut opţiunea de a crea partiţii. Ar fi două opţiuni:
  1. reinstalare totală de Vista x64 şi nu mi-ar părea prea rău. Fiindcă m-a mâncat în ... şi am aplicat patchul ăla de half-open connections şi acum când bootează, când nu. Am încercat să dau repair şi raportează probleme la acel driver, dar (culmea) nu-l poate repara.
  2. un program care să ştie să facă partiţionare din Vista. La XP am făcut aşa ceva, la Vista sunt, încă, cu caş la gură.
  Ce ziceţi? Eu înclin spre varianta 2, deocamdată. 1 este de backup. Ce program ar fi bun?

  PS: ar ajunge 40-50GB pentru partitia Vista?
   
 4. bausto

  bausto The year of grace, 2007

  Vista stie de resize ala partitii, daca nu ma insel. Deci poti sa faci shrink la unica partitie din Computer Management apoi sa creezi una noua.
   
 5. burebista

  burebista Manic Miner Sugar daddy

  Pai vezi ca are optiune de Restore original file.

  [​IMG]

  Da' cum dreq te-ai lipit de probleme cu asta? :what:
  Daca te-ai lecuit de patch-ul asta incearca o solutie eleganta: TCP-Z.
  Cam asa arata la mine cu un download si citeva la seed.

  tcp-z.png

  Super off-topic la intrebarea ta. :biggrin:
   
 6. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Poţi detalia, te rog? Ca aici?
  Aş vrea, totuşi, să creez partiţia la reinstalare. Cum am spus, nu-mi aduc aminte să fi găsit o aşa opţiune. :what:

  Burebista, nu ştiu de ce la mine spune că nu este acces la tcpip.sys, fiindcă versiunea de Vista e aceeaşi. Contul meu are privilegii de Admin şi, cu toate astea, nu a mers. Posibil să fi greşit eu ceva? Mă refer la patchul iniţial.
   
 7. bausto

  bausto The year of grace, 2007

  Exact ca acolo. Nu stiu cum e cu partitia la instalare. Nu am mai instalat un Vista de prea mult timp :biggrin:. Dar nu vad nici o diferenta intre crearea partitiei la instalare si crearea ei ulterioara. Cel putin nimic de ordin tehnic.
   
 8. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Ce se întâmplă dacă setez (prin shrink) partiţia de Vista la (să zic) 50-60 GB, iar totalul datelor aflate acum pe C e dublu?
   
 9. war4peace

  war4peace Membru Senior

  Se întâmplă că nu poţi să faci aşa ceva. Dimensiunea minimă a partiţiei trebuie să fie mai mare decât totalitatea datelor de pe ea.
   
 10. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Cum fac să pot vedea anumite clipuri de pe site-uri? Apare ca în captură, No video. Deşi am ultimul WinMediaPlayer, zice că trebuie instalat.
   

  Attached Files:

 11. burebista

  burebista Manic Miner Sugar daddy

  La mine apare OK (bine cele 2-3 posturi care functioneaza :biggrin:).
  In atasament ai si plugin-urile mele pentru Firefox.
   

  Attached Files:

 12. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Am înţeles, dar de unde le iau? Sau trebuie să instalezi playerul? De exemplu, de unde iau pluginul Microsoft WMP, că în suplimente Firefox nu este (pe site)?
  Edit: la loc comanda, l-am găsit. :biggrin:
   
 13. unic

  unic Membru Senior Sugar daddy

 14. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Yep, mulțumesc mult.
   
 15. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Cum se montează coolerele acelea cu ventilator pe o parte? E pe undeva un ghid practic? Nu deranjează la memorii sau heatsinkul chipsetului? Dintre Akasa 965 şi Coolermaster TX2 care ar fi mai ok?
   
 16. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Eu am demontat ventilatorul (era prins în 4 cleme) când am făcut instalarea și nu au fost nici un fel de probleme, nu e nevoie de un ghid special. Nu orice cooler se potrivește pe orice placă de bază, dar în ultima vreme producătorii de plăci de bază lasă suficient spațiu între soclul procesorului și memorii, mai mult decât spațiul obligatoriu indicat de producătorii de procesoare (care fac speficicațiile pentru socluri).
   
 17. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Multe au posibilitatea de montare a ventilatorului unde îţi place, aşa că dacă te încurcă într-o direcţie poţi să-l pui altfel. Unii dau compatibilităţi cu placă de bază.

  De exemplu, ventilatorul de pe Scythe Ninja Plus se "odihneşte" pe memorii cu AN8 Ultra dacă-l pun să sufle spre spatele carcasei. Am o sursă cu ventilator de 80mm, deci n-are rost să-l pun să sufle spre sursă.

  Oricum, cele la care te uiţi tu sunt mici şi nu o să ai probleme de genul ăsta, abia dacă depăşesc sistemul de prindere.

  La prima vedere şi fără review-uri aş lua Coolermaster-ul pentru chestia aia de plastic pe care o are, care poate direcţiona aerul spre sursele CPU-ului. După ce am pus Ninja Plus pe AN8 (în loc de XP120, care bătea în jos) sursele (care acum sunt un pic sub cooler, fără cine ştie ce airflow) au ajuns pe la 70 de grade în full load, moment în care le-am pus un ventilator mic numai pentru ele.

  PS: abia l-ai terminat, că te şi apuci de modificări? :smile:
   
 18. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Am înţeles. Tot spre TX2 "băteam" şi eu. Mulţumesc. :smile:
  PS: cu ce se pot citi valorile temperaturilor de la alimentarea CPU? Everest dă o sumedenie de citiri.
   

  Attached Files:

 19. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Dacă placa de bază nu are senzor pentru surse (apare în software ca PWM şi e peste 30 de grade), nu poţi. De obicei sursele n-au senzor "inteligent", pe care să îl poată citi programele, ci doar un circuit de oprire automată (built-in, pe la 150 de grade uzual). Sursele nu păţesc mare lucru dacă se încing, dar folosesc placa de bază pe post de radiator, iar alte componente de pe-acolo nu suportă la fel de bine temperaturile alea.
   
 20. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  Stiu deja ca securitatea in SO-urile moderne este dusa la extrem. Acum sa vedem daca e si utila...

  Stie cineva vreo metoda de a bloca accesul unui program la un anumit .DLL shared?
  Vreau sa blochez accesul Yahoo Mess la Flash.
   
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice