Windows: Cum fac...?

whiskas

Chronic suicidal
Joined
Jan 19, 2005
Ce-mi doresc eu, de fapt și de drept, e o placă video ExpressCard care să scoată HDMI (după capul meu, PCIe x1 e mai mult decît suficient pentru HDMI - cel puțin ca lățime de bandă). Am găsit niște drăcii care sînt minunate dar îngrozitor de scumpe.
Cum meseriașii de la HP nu au nici un docking station pentru modelul meu de notebook... sînt în pană.

Plîng lîngă teveu' ăla și mă chiorăsc la HDuri în ecranul notebookului.

P. S. Știu că-s cîrcotaș, da' soluția VGA -> HDMI nu-mi surîde din nenumărate motive. Adică upscaling, la o adică, ar putea face și teveul.
 

Azazel

Barbar
Joined
Nov 26, 2003
Măcar un RSS Reader care să salveze datele local se găseşte? În orice format; le copiez manual dacă trebuie...
Nu-mi dau seama ce e atat de complicat, cu un PHP in cron (daca-l ai pe server) rezolvi usor problema, export in text tab delimited (pentru Excel), trimiti pe mail, urci pe un ftp, etc.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Location
Bucureşti
Nu-mi dau seama ce e atat de complicat, cu un PHP in cron (daca-l ai pe server) rezolvi usor problema, export in text tab delimited (pentru Excel), trimiti pe mail, urci pe un ftp, etc.
Nu PHP, Nu cron. N-am acces direct la server-ul ăla. Am acces la Webpage. Atât. Adică scriu http://server.outage.whatever.com şi îmi apare pagine WEB cu lista de ongoing outages. Pe acel Webpage apare un link numit "RSS Feed for Incidents".
Sample mai jos:
Code:
  <?xml version="1.0" ?> 
- <rss version="2.0">
- <channel>
  <title>Current Status - Americas - Incidents</title> 
  <link>http://itweb.us.whatever.com/itweb/performance/currentstatus/currentstatus.jsp</link> 
  <description>Current Status - Americas - Incidents</description> 
  <language>en-us</language> 
  <category>Incidents</category> 
  <ttl>60</ttl> 
- <item>
  <title>mail.whatever.com</title> 
  <link>http://itweb.us.whatever.com/itweb/performance/currentstatus/cs_item.jsp?item_id=37058&tz=3&region=Americas</link> 
  <guid isPermaLink="false">37058</guid> 
  <description>Users may experience delays using GMAIL. Engineers are currently working to resolve the issue.</description> 
  <pubDate>Tue, 16 Sep 2008 11:24:00 MDT</pubDate> 
  </item>
- <item>
  <title>http://aru.us.whatever.com</title> 
  <link>http://itweb.us.whatever.com/itweb/performance/currentstatus/cs_item.jsp?item_id=37057&tz=3&region=Americas</link> 
  <guid isPermaLink="false">37057</guid> 
  <description>http://aru.us.whatever.com is unavailable. Engineers are working on it.</description> 
  <pubDate>Tue, 16 Sep 2008 03:55:00 MDT</pubDate> 
  </item>
- <item>
  <title>Enterprise I.C.E. (Partial )</title> 
  <link>http://itweb.us.whatever.com/itweb/performance/currentstatus/cs_item.jsp?item_id=37056&tz=3&region=Americas</link> 
  <guid isPermaLink="false">37056</guid> 
  <description>Enterprise I.C.E. is partially unavailable. Engineers are working on it.</description> 
  <pubDate>Mon, 15 Sep 2008 23:09:00 MDT</pubDate> 
  </item>
Mie de aici îmi trebuie următoarele date pentru fiecare entry:
Title
Description
pubDate



Sau
wget cu scheduler => xml
xml + xslt => text

Un xslt care să-ţi facă CSV e super simplu.
O fi; pentru tine :smile:
OK... există vreun XML parser out there care să convertească totul în CSV or something? Scheduling mă descurc să fac...
 

Azazel

Barbar
Joined
Nov 26, 2003
Nu PHP, Nu cron. N-am acces direct la server-ul ăla. Am acces la Webpage. Atât. Adică scriu http://server.outage.whatever.com şi îmi apare pagine WEB cu lista de ongoing outages.
Nici nu trebuie sa ai pe ala, ci pe al tau, datele le ia prin HTTP. Poate fi si Windows. Eu de PHP vorbesc pentru ca in asta lucrez, probabil se poate face in orice alt limbaj de programare. Se poate si php 2 exe pentru a scapa de instalarea serverului PHP.

Asta in cazul in care nu gasesti XML 2 CSV deja facut.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Location
Bucureşti
Păi e o singură problemă; în momentul în care dispare un outage, clientul meu ce face, ia noua pagină HTTP şi o şterge pe aia veche? Pe mine mă inetersează să păstreze toate entry-urile noi, indiferent dacă ulterior dispar de pe acolo...
 

Azazel

Barbar
Joined
Nov 26, 2003
Are o DB rudimentara (db_16-09-2008_00-08.csv) de 8 ore si adauga in ea doar ce nu exista deja acolo.
 

ursamajor

Doubting Thomas
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Location
BR
Cum fac să revin la ce putea odată StrongDC? Fără a fi intervenit cumva asupra lui, unele huburi apar că ar fi conectate, dar nu apare niciun user în fereastra din dreapta, ca şi cum ar fi gol. Pe altele se conectează fără probleme, apărând şi userii.
 

dreamer

Little Devil
Joined
Mar 22, 2004
Location
Bucuresti
Am un HDD extern cu conectare USB2.0 pe care am stocate multe date, dintre care unele personale. Vreau sa imprumut cuiva HDD-ul, pentru a copia anumite date de pe el, insa totodata doresc sa restrictionez accesul la 2 din cele 4 foldere prezente, unde sunt datele personale. Cum as putea face asta cel mai simplu, sa aiba acces la 2 foldere, iar celelalte 2 sa fie complet inaccesibile? Multumesc de idei, in paralel studiez si prin Google, sa vad ce gasesc.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Asta nu presupune că softul respectiv trebuie să ruleze pe PC-ul care accesează discul? Plus că nu oferă protecţie la formatarea discului, de exemplu.
 

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Location
NL
Arhivare cu parolă merge, iar dacă folderele sunt mari ca dimensiune arhivarea fără compresie reduce timpul.
 

bausto

The year of grace, 2007
Joined
Nov 17, 2004
Asta nu presupune că softul respectiv trebuie să ruleze pe PC-ul care accesează discul? Plus că nu oferă protecţie la formatarea discului, de exemplu.
Pai conteaza pe ce PC ruleaza? Nu ma refer la softuri care ii taie accesul numai cat sunt pornite ci la softuri care cripteaza fisier cu fisier si ai nevoie de soft+parola la decriptare. Eu foloseam Power Desk pentru o criptare 3DES. Probabil ca mergea decriptat si cu alte softuri, dar cheia de decriptare tot iti trebuie. Ceva in genul arhivarii cu parola doar ca nu trebuie sa iei fisier cu fisier sa faci asta si nici nu trebuie sa ai jumatate de hard gol ca sa ai unde sa pui arhiva pana se termina procesul.
Iar protectia la formatare nu ofera prea multe softuri. Daca vrei sa il formatezi tot reusesti, mai ales cand ai acces fizic nelimitat la disc. Dar inteleg ca e vorba de o cunostinta, nu de un hacker dusman. :smile:

In fine, daca poti fa doua partitii, una pentru tine, una pentru el si poti sa criptezi o partitie cu True Crypt.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Location
offline
Știe, dacă dacă ai scos discul din sistemul pe care l-ai criptat îl mai citește popa. "Doamne miluieșteeeee!!!!"
 

_~_

Membru
Joined
May 6, 2005
Location
Viena, Austria
Criptarea NTFS mi se pare solutia optima. Atata timp cat respectivul are acces fizic la disc, integritatea datelor nu poate fi garantata de niciun soft encriptia garantand doar ca nu va avea acces la date. Deci recomand backup + criptare NTFS. E un feature nativ, nu trebuie soft aditional etc.

Știe, dacă dacă ai scos discul din sistemul pe care l-ai criptat îl mai citește popa. "Doamne miluieșteeeee!!!!"
Absolut fals. Cheile de criptare se pot salva pe un memory stick.
 

dreamer

Little Devil
Joined
Mar 22, 2004
Location
Bucuresti
De unde am pornit si unde am ajuns... vreau doar sa nu poata fi deschise doua foldere, nu se pune problema de formatare si alte chestii, doar vreau sa restrictionez accesul. Incerc cu Folder Lock sau Folder Encryption, chestia cu NTFS mi se pare un pic dificila, ce fac daca reinstalez SO-ul, cum mai decriptez.
 

bausto

The year of grace, 2007
Joined
Nov 17, 2004
Poti sa pastrezi cheile, dupa cum spune si aramdune, dar exista totusi un risc. Parola o uiti mai greu, dar fara acele chei de decriptare, sa traiesti. Poate doar daca ai criptat de pe un user de domeniu si te rogi de administrator sa te rezolve.
 
Top Bottom