Windows: Cum fac...?

Rabbit

Nebun
Joined
Oct 10, 2003
Location
Bucureşti
Am făcut asta şi sunt identice. În plus,
A number of alterations can be performed to a JPEG image without any quality loss. Blocks can be rotated in 90 degree increments, flipped in the horizontal vertical and diagonal axes and moved about in the image. Not all blocks from the original image need to be used in the modified one.

The top and left of a JPEG image must lie on a block boundary, but the bottom and right need not do so. This limits the possible lossless crop operations, and also what flips and rotates can be performed on an image whose edges do not lie on a block boundary for all channels.

It is also possible to transform between baseline and progressive formats without any loss of quality, since the only difference is the order in which the coefficients are placed in the file.

Furthermore, if a JPEG is decompressed, edited, and then recompressed using the same chroma subsampling and quantisation tables, then unedited areas of the image should have minimal quality loss.

When using lossless cropping, if the bottom or right side of the crop region is not on a block boundary then the rest of the data from the partially used blocks will still be present in the cropped file and can be recovered relatively easily by anyone with a hex editor and an understanding of the format.
http://en.wikipedia.org/wiki/Jpeg#Lossless_editing
 

power1style

Membru
Joined
Oct 28, 2004
La NVIDIA ai o optiune sa intinzi orice fereastra pe ambele monitoare. Iar daca activezi optiunea, ar trebuie ca bara sa se intinda.
La ATI ai nevoie de Hydravision pentru a putea face asa ceva. La ATI mai poti jongla cu bara de pe un monitor pe altu de 2-3 ori si bara se va extinde (depinde de ce placa vidio ai si ce driveri).

Ori instalezi un program de genu Oscar sau UltraMon care rezolva problema.
 
Last edited:

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Location
offline
Am nVidia şi 2 monitoare pe computerul de pe care scriu asta şi nu se intinde bara. La Intel pe un laptop la fel, nVidia Quadro pe altul la fel. ATI nu mai am, dar recunosc ca am văzut bara pe ambele monitoare acum ceva vreme - nu îmi amintesc însă ce placă era şi ce făcusem pentru asta.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Location
Bucureşti
Am Intel, pe laptop; softul propriu nu ştie. Programe ne-freeware nu se acceptă, să plătesc pentru aşa ceva mi se pare o tâmpenie. Am să încerc mmtaskbar mâine de la lucru, will post results.
 

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Location
NL
Cum elimin RRActualităţi care se aude în boxe? De vreo două săptămâni au început să prindă radio, dar văd că nu dispare.

LE: Văd că se aude numai când mufa de semnal e în calculator. Cred că înainte se auzea chiar dacă nu era mufa conectată, dar nu mai ştiu sigur. Şi se aude mai tare când pun mâna pe potenţiometru, probabil mă ia drept antenă (deşi nu-s tot timpul. :smile: )
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Location
Bucureşti
N-am avut noroc cu taskbar extension, probabil fiindcă am un monitor rotit la 90 de grade şi la asta nu s-a gândit nimeni când a făcut progrămelul :frown:
 

power1style

Membru
Joined
Oct 28, 2004
Cum elimin RRActualităţi care se aude în boxe? De vreo două săptămâni au început să prindă radio, dar văd că nu dispare.
Verifica sa ai impamantare la priza la ambele aparate (calculator si boxe).Cablurile pe care le ai la sistem ai grija sa nu fie cumva prea lungi (la Logitech am mai auzit undeva de problema asta si era din cauza cablului prea lung) si ai grija sa nu faca bucle, iar cel mai bine ar fi ca acestea sa fie ecranate.
Verifica ca cablurile de la boxe sa nu se atinga (si sa fie prea aproape) de cablu de retea, care poate cauza aceasta problema.
Pe price.ro a mai fost o problema asemanatoare si o solutie era sa pui o bucata de ferita pe cablu si nu mai ai problema asta.

La noi in Cluj, in camin in Observator se prinde radio pe boxele ieftine de obicei din cauza ca sunt 2 releee in zona, din care unul este de gabarit mare sa zic asa.
 

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Location
NL
Se aude numai seara, probabil că ziua bruiază soarele. Calculatorul e laptop şi nu are împământare. O fi de la cablul de reţea, verific diseară când începe programul radiofonic. :biggrin:

LE:
Nu se mai aude nimic. Foarte ciudat. :confused:
Şi nu, (încă) nu o iau pe coclauri :biggrin:
 
Last edited:

bausto

The year of grace, 2007
Joined
Nov 17, 2004
Am un TabletPC cu GeForce2 Go. Am vreo posibillitate sa setez un al doilea display clone nu extended? Nu am reusit nicicum, am schimbat drivere, doar programele third party nu am bagat.
De la boot pana la ecranul de login e perfect, am imagine pe ambele display-uri. Apoi monitorul intra in standby si nu mai vad ceva in el decat ca extended.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Location
offline
Am avut un tablet cu video nVidia si nu am avut nici un fel de probleme cu al doilea display (extern), mergea corect in toate modurile existente pe un desktop cu doua iesiri video.
 

bausto

The year of grace, 2007
Joined
Nov 17, 2004
Setarile din nView (le am doar in meniul de right-click) sunt exclusiv pentru extended. Daca dau disable la extended monitor nici optiunile alea nu le am. Ciudat este ca pana la login screen totul merge bine.
Iar monitorul extern nu poate fi setat ca primary. Adica checkbox-ul e grayed out.
 

unic

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 28, 2003
Location
Cluj-Napoca
Dacă te-ai gândit la asta, nu da ... :smile: Mie îmi pare o problemă legată de rezoluţile monitoarelor. Am avut la un moment dat o placă video care nu vroia să "cloneze" decât dacă ambele monitoare aveau aceeaşi rezoluţie.
 
Last edited by a moderator:

bausto

The year of grace, 2007
Joined
Nov 17, 2004
Am pus si aceeasi rezolutie. De fapt setarea default e cu aceeasi rezolutie la ambele. Am pus si acelasi refresh. Dar nu ma prind de ce e dezactivata optiunea de primary display pentru monitorul extern si de ce nu am nici un fel de optiune de clone, cu toate ca pana la login ar parea ca setarea default e sa cloneze display-ul.

Probabil ca o sa ajung la reinstalare pentru ca si asa incepe sa scartaie.
 

power1style

Membru
Joined
Oct 28, 2004
Ce trebuie setat in IE ca în momentul în care dau click pe un link ce duce spre un fisier să fie automat executat şi să nu fiu întrebat dacă vreau să îl salvez sau să îl execut.
Am găsit aici cauza, dar nu am găsit nici o solutie funcţională. Problema apare la fişierele cu extensia .lnk.
 

power1style

Membru
Joined
Oct 28, 2004
Până la urmă am refacut toate linkurile spre fisiere .exe. Am găsit o soluţie de compromis, dar la fiecare apariţie de nou program trebuie să fac manual linkarea momentan.
 

Tora

Membru Senior
Joined
Mar 24, 2004
Cum fac sa printez un pdf A5 pe o foaie A4 de doua ori fara sa ajung fizic la imprimanta sa intorc foaia?
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Cu Foxit Reader. Ai optiune sa printezi mai multe pagini ale documentului pe o pagina a imprimantei.
 
Top Bottom