Windows: Cum fac...?

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Ştiam de săgeata aia, Gabriela. Eu întrebam de Favoritele din meniuri.
Am rezolvat, am pus la loc Firefox. Nu merită IE7 deocamdată, e un mare vax, IMHO.
 

Spawn

Membru Senior
Joined
Apr 7, 2006
Messages
552
Yap, that would do it. :smile:
Adevărul e că rar îmi mai apare şi mie "Restore Session", dar nu mă deranjează aproape deloc. Uite am încercat chiar acum: fereastra cu lista "New Posts" s-a păstrat, ba chiar şi începutul acestui post. IE7 are aşa ceva? Se pare că nu, dar are add-on, IE7Pro. Vezi poate îţi rezolvă şi problema cu-
Ba nu, nu merge nici aşa. Şi după ce-am căutat, n-am găsit nicăieri command-line argument pentru "open in new tab". Deşi mulţi caută. M-am enervat. :mad:
Şi ca să nu-mi stric seara, am găsit cât-de-cât o soluţie. Explorer - Tools - Folder Options - File Types - URL - Advanced, adaugă "Open in new tab" or something, şi copiază setările de la HTM - Open in Same Window, adică:
Application used...: ["C:\Program Files\Internet Explorer\IEXPLORE.EXE" %1]
DDE Message: ["file://%1",,-1,,,,,]
Application: [IExplore]
Topic: [WWW_OpenURL]
fără parantezele drepte. Apoi verifică IExplorer - Tools - Internet Options - General - Tabs - Settings - Open links from other programs in - A new tab... şi asta e. Dar degeaba-l setezi default, tot va trebui să dai click dreapta...
 

jarod

Super Moderator
Sugar daddy
Joined
Nov 27, 2003
Messages
1,577
În Microsoft Outlook doresc să şterg adresele de mail care conţin @abc.com. Nu mă prind cum le pot selecta după respectivul criteriu. Am reuşit la un moment dat să şterg nişte adrese ce se termină în abc.com, dar când vreau să scriu mail nou, ele tot apar când încep să tastez primele caractere din lusername@abc.com.

Dacă aveţi link-uri către pagini unde explică mură-n gură (sau ştiţi voi să explicaţi :biggrin:), thnx. :smile:

LE: De fapt, io cred că e posibil să le fi şters, dar nu pricep de ce apar în continuare când scriu mail nou după ce tastez primele caractere din username.
 

jarod

Super Moderator
Sugar daddy
Joined
Nov 27, 2003
Messages
1,577
Mersi. M-am lămurit cum stă treaba. Ce doream eu să fac e să modific adresele cu @abc.com din fişierul NK2 în @def.com. Am încercat mai întâi cu Wordpad, of course că n-o mers. Apoi am găsit NK2CSV care a reuşit să-mi exporte contactele într-un .csv pe care l-am modificat cu Find and Replace. Singura problemă rămasă e că respectivul .csv nu se poate converti la loc în NK2. Da` l-am importat într-un folder separat în Contacts şi să fie sănătoasă că ş-aşa mi-am pierdut o grămadă de vreme cu treaba asta!

10x again!
 

Malasuerte

Membru
Joined
Jan 18, 2006
Messages
2
Salut. Cum pot da disable pentru optiunea "Encrypt contents to secure data"? Se poate din Group Policy Editor?
 

Attachments

  • encrypt.JPG
    encrypt.JPG
    44 KB · Views: 59

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Are si un scop intrebarea? Daca optiunea nu e folosita (nebifata) nu va fi nimic criptat. Daca cineva vrea sa cripteze date o face oricum, folosind Truecrypt sau ceva similar. Daca vrei sa scoti orice optiune de criptare e nevoie de mai mult decat de dezactivarea acelei optiuni si cred ca tot s-ar gasi solutii de protejare a continutului.
 

Rabbit

Nebun
Joined
Oct 10, 2003
Messages
2,210
Iei un resource editor, deschizi fişierul care se ocupă cu fereastra respectivă (shell32.dll sau ceva de genu') şi îi dai delete la checkbox. Neapărat de pe alt Windows, că dll-ul sigur e în uz. :smile:
 

Rabbit

Nebun
Joined
Oct 10, 2003
Messages
2,210
Cu filtre? Din câte ştiu, sunt lossy, aplică filtrul de rotate şi apoi fac recompresia.
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Nu cred că merge lossless. Parcă ffdshow te lasă să roteşti la PLAY şi să vezi, astfel, fără pierderi filmuleţul, dar dacă vrei să-l roteşti permanent (pentru a-l vedea pe player standalone) va trebui să-l recodezi, cu filtrele din Vdub.

Ăsta se laudă că ar face aşa ceva cu MJPEG-urile. Am încercat şi rezultatul nu-l pot deschide. GSpot arată că ar fi rotit, dar...

Logic, şi când roteşti un jpeg o faci lossy, deci MJPEG...
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,894
JPEG-ul poate fi rotit si lossless. O face Irfanview si am folosit functia de multe ori.
Vrei rotire sau "flip"? Flip vertical face DivxG400 (filtru DirectShow).
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
JPEG-ul nu este rotit lossless. Aparent, da. Încearcă în IrfanView şi salvează la 100% două jpeguri obţinute dintr-unul original, unul rotit, celălalt nu. verifică apoi mărimea fişierului. Vei fi surprins. Mă îndoiesc ca diferenţa de mărime să vină de la altceva. :wink:
 

Azazel

Barbar
Joined
Nov 26, 2003
Messages
880
Diferenta poate proveni din algoritmii de compresie chiar daca e lossless.

Incearca sa comprimi ZIP doua fisiere cu dimensiune identica si set identic de caractere, vei obtine diferente intre fisierele comprimate:

Code:
1 2 3 4 5 6 7 8 9
1 2 3 4 5 6 7 8 9
1 2 3 4 5 6 7 8 9
1 2 3 4 5 6 7 8 9
1 2 3 4 5 6 7 8 9
1 2 3 4 5 6 7 8 9
1 2 3 4 5 6 7 8 9
1 2 3 4 5 6 7 8 9
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Code:
1 1 1 1 1 1 1 1 1
2 2 2 2 2 2 2 2 2
3 3 3 3 3 3 3 3 3
4 4 4 4 4 4 4 4 4
5 5 5 5 5 5 5 5 5
6 6 6 6 6 6 6 6 6
7 7 7 7 7 7 7 7 7
8 8 8 8 8 8 8 8 8
9 9 9 9 9 9 9 9 9
 

Attachments

  • r.zip
    143 bytes · Views: 26
  • s.zip
    124 bytes · Views: 27

Azazel

Barbar
Joined
Nov 26, 2003
Messages
880
Mai degraba o certitudine (TIFF - compresie lossless LZW).
 

Attachments

  • tif-lzw.zip
    35 KB · Views: 26

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,894
Poti demonstra ipoteza.
Ia un .jpg si salveaza-l .bmp.
Acelasi .jpg il rotesti de 4 ori cu 90°, sau de 2 ori cu 180°, sau flip de 2 ori si il salvezi .bmp langa cel salvat initial.
Compari .bmp-urile; vei constata ca sunt identice.
 
Top Bottom