Windows: Cum fac...?

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Pe un HDD nou cum e recomandabil să fac partiţiile, cu CD-ul bootabil de XP şi apoi cu Administrative Tools? Sau altfel, folosind fdisk şi abia apoi transform în NTFS?
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Honestly... I never cared. Am făcut partiţiile cum mi-a venit la mână. Dacă aveam deja sistem de operare pe alt HDD, porneam calculatorul şi le făceam din Administrative Tools.
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Atunci aşa voi face şi eu, doar că eu n-am OS instalat. HDD-ul e absolut nou şi altul n-am în sistem.
Să recapitulez: fac partiţia Windowsului cu CD-ul bootabil şi apoi spaţiul rămas îl partiţionez cu Adm. Tools. Merge aşa? :smile:
Sau mai bine fac apel la disketele de PM8? :biggrin:
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Pe HDD nou n-am mai încercat, de-aia-ntreb. :smile:
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Să recapitulez: fac partiţia Windowsului cu CD-ul bootabil şi apoi spaţiul rămas îl partiţionez cu Adm. Tools. Merge aşa? :smile:

Merge perfect, cu un singur amendament: partiţia a doua va apărea ca E: fiindcă D: va fi unitatea optică.
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Ehehe, ba da, uite war a zis şi de ce.
Vă mulţumesc pentru sprijin.
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Am reuşit să instalez Win XP-ul pe HDD-ul nou, după ce în prealabil am făcut 2 partiţii cu PM8. C-ul l-am formatat cu CD-ul bootabil. Acum voi formata din Adm. Tools>Disk Management şi D-ul. Mă invită să bifez opţiunea "Enable file and folder compression". Ce însemnă? S-o bifez?
 

bausto

The year of grace, 2007
Joined
Nov 17, 2004
Messages
2,527
Inseamna ca se va folosi compresia din NTFS (aceea care apare si la Properties>Advanced>Compress contents to save disk space).
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Mulţumesc. Am citit şi eu la Help and Support şi am lăsat nebifat.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Merge perfect, cu un singur amendament: partiţia a doua va apărea ca E: fiindcă D: va fi unitatea optică.

Doar temporar, orice Windows de la NT incoace stie sa reasigneze literele din mers. Daca nu vrei mai multe litere poti folosi doar o litera pentru mai multe partitii, posibilitati sunt suficiente.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Da, ştiu :wink:
Ideea e că am anunţat omul să nu fie buffled când vede partiţia a doua ca E:
Eu, din obişnuinţă, las unitatea optică să fie D:
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Am renunţat la Firefox, după câteva manifestări dubioase şi după nervii pe care mi i-a făcut (nu o dată) şi m-am decis să instalez IE7. Acum, vă întreb, fiindcă n-am mai folosit IE de la apariţia Firefox, ăsta ştie de "open in new tab" la Favorites sau nu, fiindcă la mine în submeniul ce apare la click dreapta nu este. Cum fac să apară, dacă este vreo cale. Menţionez că apare, în schimb, la click dreapta pe linkuri în Google (de pildă) şi funcţionează normal. Vezi attachements. Mulţumesc şi sărbători fericite.

Întrebare adiţională: ce reprezintă acea intrare din regiştrii mei?
 

Attachments

  • apar.png
    apar.png
    23.2 KB · Views: 58
  • no open.png
    no open.png
    25.4 KB · Views: 63
  • registri.png
    registri.png
    12.2 KB · Views: 58
Last edited by a moderator:

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Um... ctrl+click?
Intrarea aia în registry sună a corrupted pentru mine...
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Nu merge la intrările din meniul Favorites din Menu Bar. Acolo aş vrea să funcţioneze. Merge doar dacă deschid Favorites cu steaua din stânga.

Cum se poate rezolva chestia cu regiştrii, există vreun tool de reparare ce funcţionează corect, fiindcă regclean-eri şi repair-eri sunt o groază pe net.
 

Pisoi

Monsieur Pussycat
Sugar daddy
Joined
Oct 10, 2003
Messages
1,375
Nu merge la intrările din meniul Favorites din Menu Bar. Acolo aş vrea să funcţioneze. Merge doar dacă deschid Favorites cu steaua din stânga.
Acolo e Ctrl + Shift + Click.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Se pare că alde Bill Gates and the herd au făcut în aşa fel încât să NU poţi deschide favorites în New Tab. Am încercat tot ce mi-a trecut prin cap... no go.
 

Gabriela

Dominion
Joined
Mar 31, 2005
Messages
909
Ai funcţia de "open in new tab" (săgeata care apare la mouse over în dreptul lor sau Ctrl+Enter/click) dacă foloseşti Favorites de la steluţa din stânga tab-urilor.

As a side note, dacă nu te deranjează să instalezi Google Toolbar, în Bookmarks acolo poţi clickăi cu middle mouse button pentru new tab.
 
Top Bottom