Windows: Cum fac...?

fishy

Membru Senior
Joined
Jul 14, 2007
Location
departe de Romania
Deci Gmail are. Sa vedem daca merge la yahoo.

Later: nu merge si pe yahoo. Si am incercat in toate felurie: cu "," intre contacte, cu ";", cu/fara "spatiu", cu "&". Nu mai stiu ce incercari sa fac. :frown:
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Location
Bucureşti
Filters

Pardon our appearance during construction
We're still tweaking the Yahoo! Mail Filters option. Temporarily you'll need to access it through the Yahoo! Mail Classic interface. But, rest assured, any changes made will take effect once you've reloaded the Yahoo! Mail.
Deci da.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Location
Bucureşti
"Deci da" era o chestiune ironică, filtrele din Yahoo Messenger sunt de-a dreptul scheletice, din păcate nu prea se poate ce vrei tu :frown:
 

power1style

Membru
Joined
Oct 28, 2004
Caut driveri

Se da o placa de retea wireless Asus. Pe un calculator pe care am XP SP2 cam de 6 luni este vazuta fara probleme si o pot seta. Am pus placa pe un calculator proaspat cumparat pentru parinti. Surpriza placa este vazuta, dar nu am driveri la ea. Cum CD cu driveri nu am la ea (ii primita) de 4 ore tot caut driveri la ea si nu gasesc. Problema este ca nici unde nu gasesc modelul ei. Am atasat niste poze atat cu placa si cu niste print screenuri de pe calculator care merge cu date despre placa.
Am nevoie de ajutor, va rog frumos :tongue:
 

Attachments

jarod

Super Moderator
Sugar daddy
Joined
Nov 27, 2003
Location
Arad
Nu mere să copiezi .sys-ul ăla pe calculatorul celălalt? Eventual încearcă să găseşti şi alte fişiere care aparţin de ea? Pe calculatorul părinţilor este SP2?
 

power1style

Membru
Joined
Oct 28, 2004
O sa incerc maine sa copiez .sys sa vad daca are ceva efect. XP+SP2 pe ambele calculatoare (same CDs). Macar daca as aflu modelul.

Am cautat dupa cip si am mai gasit ceva drivere de la Ralink. http://www.ralinktech.com/ralink/Home/Support/Windows.html
Maine dimineata voi face inca o incercare. Jarod, multumesc de promtitudine, mi-ai dat idee cand ai zis de sys sa caut dupa ceea ce este scris pe cip.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Location
offline
O solutie geek-ish: vezi in Device Manager ce device ID are (PCI\VEN_8086...), cauti in fisierele INF stringul, vezi ce fisiere .dat sau .sys sunt descrise in INF, copiezi totul pe computerul celalalt intr-un folder nou si instalezi de acolo. Asa ramai si cu un kit functional pe viitor.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Nu asa! Am eu o solutie mai eleganta.
Cauti in fisierele .INF numele placii, asa cum apare ea in device manager cu driver-ul instalat. Copiezi acel fisier pe o discheta sau intr-un director gol pe calculatorul nou si-i zici windows-ului sa caute driverul pe acea discheta/in acel director. Va gasi .INF-ul si iti va cere si celelalte fisiere necesare, pe care le copiezi in acelasi director.
In felul asta, nu trebuie sa mai 'decompilezi' .INF-uri. :smile:
 

power1style

Membru
Joined
Oct 28, 2004
Problema rezolvata cu kitu de la Ralink. Cu *.inf am incercat dar nu a mers din prima si am trecut imediat la alta solutie. Multumesc tuturor.
 

power1style

Membru
Joined
Oct 28, 2004
Vad ca tot eu sunt obligat sa scriu aici.

Am nevoie sa scriu un script in linux care la un interval de timp X sa salveze anumite situri ca apoi ele sa fie verificate. Problema sta in felu urmator, am nevoie sa ma loghez pe acele situri.
Salvarea datelor o fac cu comanda din linux: wget.
Problema este ca nu reusesc nici cum sa fac autentificarea.
Am incercat metodele:
Code:
wget user:parola@link
wget --user=numeuser --passworld=parola link (si metoda cu http-user)wget cu salvare si load de cookies
wget --post-data 'user=nume&password=parola' link
wget link/?user=numeuser&passw=parola (sau password)
Ati mai folosit wget careva? Ati reusit sa va autentificati?


Exemplu de eroare:
p1s@p1s-desktop:~/Desktop$ wget -d --user=userumeu --password=parolamea www.link.com/st/admin
Setting --user (user) to usermeu
Setting --password (password) to parolamea
DEBUG output created by Wget 1.10.2 on linux-gnu.

--20:42:14-- http://www.link.com/st/admin
=> `admin'
Resolving www.link.com... 123.123.123.123
Caching www.link.com => 123.123.123.123
Connecting to www.link.com|123.123.123.123|:80... connected.
Created socket 3.
Releasing 0x08089b00 (new refcount 1).

---request begin---
GET /st/admin HTTP/1.0
User-Agent: Wget/1.10.2
Accept: */*
Authorization: Basic cmFkdTpyYWR1
Host: www.link.com
Connection: Keep-Alive

---request end---
HTTP request sent, awaiting response...
---response begin---
HTTP/1.1 403 Forbidden
Date: Tue, 04 Dec 2007 18:42:15 GMT
Server: Microsoft-IIS/5.0
Connection: close
Content-Type: text/html; charset=iso-8859-1

---response end---
403 Forbidden
Closed fd 3
20:42:15 ERROR 403: Forbidden.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Pai eroarea e asta:
403 Forbidden

La linux nu prea ma pricep, dar in MS-DOS exista redirectari de genul COMANDA < input.txt > output.txt . Nu poti aplica ceva de genul asta la un utilitar gen telnet?
Poti obtine fisierul trimitand o cerere de genul
GET /adresa locala HTTP/1.0
Authorization: Basic Nume:tongue:arola codate base64
PS: M-am inselat. Nu e de la login. E vorba de drepturile de acces la director.
403 Forbidden
The request was a legal request, but the server is refusing to respond to it. Unlike a 401 Unauthorized response, authenticating will make no difference.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Location
offline
Nu asa! Am eu o solutie mai eleganta.
Mai, tu tii cu geek-ul sau cu ursul? Unde ai vazut tu geek sa incerce variante elegante daca nu presupun fisiere conf sau macar un registry?

Fisierele INF nu necesita nici un fel de decompilare, sunt fisiere text. Si e mai elegant (ca sa nu spun "mai sigur") sa citesti in ele ce fisiere sunt necesare decat sa incerci, sa citesti mesajele de eroare, copiezi cate un fisier si repeti ciclul.
 

jarod

Super Moderator
Sugar daddy
Joined
Nov 27, 2003
Location
Arad
Nu imi da nici o eroare. Doar ca nu se poate loga.
Înclin să cred că e din cauză că nu ai folosit corect parametrii lui wget când încercai să faci logarea. Uită-te atent în manual şi/sau rulează wget cu debug activat.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
De aia am pus 'decompilezi' intre ghilimele. Oricum, acum eu si power1style facem debugging la altceva...

Update:
Problema lui power1style s-a rezolvat inlocuind user-agent-ul de la wget cu cel de la IE. Aparent, serverul are restrictionari in ce priveste browserele.
 

power1style

Membru
Joined
Oct 28, 2004
Dupa lungi testari am reusit sa fac (facem, Marius '95 a avut un aport urias) sa mearga wget.
Erau 2 greseli:
1: trebuia sa setez --user-agent care l-am lasat default. L-am setat ca si cum s-ar rula de pe un Windows si a mers;
2: ca toti parametrii la php sa fie trimisi e nevoie sa fie pus linkul in " " altfel la primu & o sa se opresca din citire (& in Linux e considerat caracter special);

Marius '95 este cel care m-a ajutat si ii raman dator.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Location
Bucureşti
Cum pot să "transform" un număr (de secunde) în dd:hh:mm:ss în Microsoft Excel (2007 preferabil, dar any other version should do)? Concret, am un număr (în secunde) de genul 138000. Vreau să-l transform în dd:hh:mm:ss
Articolul ăsta nu mă ajută...

LE: Nevermind, got it here :smile:
 
Top Bottom