Windows: Cum fac...?

bausto

The year of grace, 2007
Joined
Nov 17, 2004
Sdparm (sau sg_start) ai incercat? Nu stiu cum merg si ce pot sa faca in XP dar (pe hartie cel putin) stiu si start/stop. Uita-te aici si aici pentru utilitarele de Windows (in josul paginii). Sunt command-line. Cu sintaxa te descurci tu :tongue:.

Dar esti sigur ca e o idee buna sa tot pornesti si sa opresti harduri care sunt facute sa stea pornite 24/7? Il omori degeaba :smile:.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
smartmontools si smartctl nu ma ajuta. Se ocupa doar de SMART. Testez imediat sdparam si sg_start.

Sunt sigur ca este o idee buna sa-l opresc. Daca nu-l opresc, nu pot dormi noaptea. :biggrin:

PS: Testat. Merge. Multumesc. :beer:
 

bausto

The year of grace, 2007
Joined
Nov 17, 2004
Totusi, sa freci un hard care probabil merge la 10kRPM cu porniri si opriri il oboseste. Dar e alegerea ta. Probabil tii mai mult la odihna decat la harduri :smile:.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Nu-l pornesc decat dimineata si nu-l opresc decat seara. Testul MTBF a fost facut cu 7 cicluri pornire/oprire pe saptamana, deci mi se pare ok.
 

Tora

Membru Senior
Joined
Mar 24, 2004
Văd că există o prostie numită Buddy Spy pentru YM şi de când am auzit de ea (acum câteva ore), mă tot pasionează cum pot să îl fac să nu mă mai detecteze că sunt pe invisible. Any ideas?
 

bausto

The year of grace, 2007
Joined
Nov 17, 2004
None whatsoever. E sistemul bine conceput al Yahoo-ului. Eu nu am gasit solutie, cu toate ca nu folosesc invisible.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Location
offline
Sper ca nu s-a mai intrebat: singura chestie care vad ca imi lipseste cu adevarat din Vista e un detaliu marunt, dar important din suportul multi-monitor.

Cum fac ca atunci cand cuplez un monitor din mers sa il activeze automat si sa il seteze la rezolutia curenta si apoi sa tina minte pozitia acestui monitor (cand il mai cuplez sa il puna in ultima pozitie ramasa) si asta individual pentru fiecare monitor cuplat (adica LCD-ul de acasa si cel de la servici sunt modele diferite, vreau pe laptop monitorul de la servici sa fie in stanga si cel de acasa in dreapta)? Am nevoie de asa ceva sub Windows XP SP2, Vista stie sa faca asta.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Location
Bucureşti
Am şi eu exact aceeaşi problemă cu laptop-ul; când îl folosesc acasă, lucrez doar pe LCD-ul incorporat; când merg la lucru, am un secondary monitor pe care Windows se încăpăţânează să nu-l folosească decât după ce setez din nou toate configurările (rotation 90 de grade, position, resolution, color depth). Îmi mănâncă 3-4 minute zilnic, arrgh...
 

Pisoi

Monsieur Pussycat
Sugar daddy
Joined
Oct 10, 2003
Location
%SystemRoot%
Sper ca nu s-a mai intrebat: singura chestie care vad ca imi lipseste cu adevarat din Vista e un detaliu marunt, dar important din suportul multi-monitor.

Cum fac ca atunci cand cuplez un monitor din mers sa il activeze automat si sa il seteze la rezolutia curenta si apoi sa tina minte pozitia acestui monitor (cand il mai cuplez sa il puna in ultima pozitie ramasa) si asta individual pentru fiecare monitor cuplat (adica LCD-ul de acasa si cel de la servici sunt modele diferite, vreau pe laptop monitorul de la servici sa fie in stanga si cel de acasa in dreapta)? Am nevoie de asa ceva sub Windows XP SP2, Vista stie sa faca asta.
Mă întreb (pur teoretic) dacă se poate rezolva cu hardware profiles.
 

fishy

Membru Senior
Joined
Jul 14, 2007
Location
departe de Romania
Problema legata de yahoo!mail.

Cum fac sa imi intre e-mail-urile primite de anumite persoane intr-un singur folder de mesaje prestabilit?
Am incercat ca in imagine (folderul "FACULTATE" unde am vreo 20 de contacte), dar nu merge. Poate ca nu trebuia sa pun virgula dupa adrese?!?!
 

Attachments

power1style

Membru
Joined
Oct 28, 2004
Caut un program gen WIN2LINUX dar care sa ruleze din WIN si nu din LINUX. Stie cineva un astfel de program?

Numai pentru LINUX am gasit momentan (stiu ca se poate scrie unu, care sa elimine /r din fisierele .txt, dar caut ceva facut cu o mica interfata grafica (ii pentru o persoana care doreste neaparat interfata grafica)).
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Problema legata de yahoo!mail.

Cum fac sa imi intre e-mail-urile primite de anumite persoane intr-un singur folder de mesaje prestabilit?
Am incercat ca in imagine (folderul "FACULTATE" unde am vreo 20 de contacte), dar nu merge. Poate ca nu trebuia sa pun virgula dupa adrese?!?!
Optiuni -> Filtre
De acolo cred ca te descurci si singur... :wink:
 

Thor

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Dec 6, 2004
Location
/dev/null
Am impresia ca face AND intre sirurile de caractere introduse. Lui i-ar trebui OR. O solutie ar fi sa faci cate un filtru pentru fiecare sau pentru subiectele legate de scoala sa se foloseasca un tag special.
 

fishy

Membru Senior
Joined
Jul 14, 2007
Location
departe de Romania
Da Thor. Asta e problema: nu pot face mai mult de 15 filtre, desi am pentru un filtru vreo 20 de contacte. Si nu stiu cum sa fac astfel incit filtrul sa ia in considerare "variabila" OR si nu AND. Nu am gasit ceva specificat pe aceasta tema la yahoo sau ceva de genul ";"=OR si ","=AND. Daca stiti de asemena echivalente, postati si aici.

Gmail are posibilitatea asta?
 
Top Bottom