Windows: Cum fac...?

Gabriela

Dominion
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2005
Location
Wonderland
E firewall-ul clasic din Windows XP Professional. Intrigant e faptul că pe unele servere FTP se conectează fără probleme (atât pe active, cât şi pe pasive), iar de altele nici nu vrea să audă. :rolleyes:
 

bausto

The year of grace, 2007
Joined
Nov 17, 2004
Am o problema relativ presanta. Trebuie sa mut Windows-ul de pe un hard pe altul. Mai exact de pe un Maxtor PATA de 80GB la care voi renunta pe un Seagate SATA de 320GB. Partitia pe care il mut este vazuta in Windows ca H.
Am incercat cu Drive Image (din Windows), mi-a copiat tot, dar cand bootez imi spune ca nu poate determina daca instalarea de Windows este valida (sau ceva de genul asta) exact cand ar trebui sa incarce "my personal settings".
Eu cred ca este de la faptul ca partitia ramane in continuare cu litera H (am mai mutat Windows-uri si asta e prima data cand nu merge).
Initial am reusit sa bootez Windows-ul de pe H, dar doar atat timp cat era conectat si Maxtorul. In momentul in care il deconectam, nu mai puteam sa intru in Win de pe H.

Din motive obiective, nu prea pot sa bootez de pe CD (e conectat pe un controller RAID si face figuri).

Cum pot sa procedez in continuare?

Presupun ca daca as putea sa fac imaginea partitiei si restorul in mediu pre-boot, problema cu literele ar disparea. Dar singurul soft care se instala automat la boot (din cate am incercat eu) este Drive Image 5 (sau 6? parca versiunea 2002), pe care nu il gasesc pe nicaieri.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Location
The Emerald Dream
Ar trebui să bootezi de pe CDul cu Win şi să dai un fixmbr numai cu HDDul de 320 conectat. Worked for me :smile:

Sau să cauţi Hiren's Boot CD, care are şi partition magic 8. Sau MRI, care e tot bootabil. Oricum ar fi trebe să muţi unitatea optică de pe controllerul ăla RAID :frown:
 

bausto

The year of grace, 2007
Joined
Nov 17, 2004
Pai... Pot sa bootez de pe hardul de 320. Doar ca ala cauta ceva in C:\ (aproape sigur) si nu ma lasa sa fac logon. Imi da un mesaj care aduce a reactivare, invalid Win installation (nu mai stiu exact), exact inainte sa apara desktop-ul.
Problema cu restorul din Win e ca literele raman la fel, deci eu practic bootez de pe H.

De cateva ori a mers sa bootez de pe hardul de 320, dar numai atat timp cat tineam conectat si hardul de 80 (adica windows-ul vedea si litera C). Cum il deconectam, nu mai reuseam sa intru in Win.
Stiu ca a bootat de pe H pentru ca msinfo32 raporta system drive ca H, system folder H:\windows\system32, etc.

Controllerul ala RAID e destul de ciudat cat sa ma lase sa bootez cd cu Windows, dar nu altceva. Adica unitatea optica nu apare in lista cu Boot Devices (in BIOS apare ATAPI CD-ROM, dar dupa ce trece de POST apas F8 si imi afiseaza boot devices) decat daca am un CD cu Windows in ea (de fapt apare denumirea controllerului RAID, dar in fine). Si nu merge nici un "hot-swap" de CD-uri, adica sa il scot pe cel de XP si sa bag altul. Pur si simplu nu il ia.
 

jarod

Super Moderator
Sugar daddy
Joined
Nov 27, 2003
Location
Arad
Nu ar merge copiată partiţia şi cu dd (copie bit cu bit)? Eventual urmată de ceva tweaking pentru a boot-a de pe ea.
 

bausto

The year of grace, 2007
Joined
Nov 17, 2004
Ok... :smile: Avem definitii diferite de probleme la boot.
Ajung la faza din poza, atunci cand bootez de pe hardul nou. In caz ca nu reusiti sa descifrati mesajul, el este "A problem is preventing Windows from accurately checking the license for this computer." Codul de eroare este 80090006, din pacate linkurile la instructiunile care au mers la unii nu mai sunt valabile.

Este legat de faptul ca s-a schimbat litera drive-ului de system (din C in H), dar nu stiu cum sa rezolv din Windows. Am pus DVD-RW-ul pe canalul normal IDE, dar hiren tot nu merge (nu incarca CD-ROM driver). Incercam sa schimb literele pre-boot.

Mai incerc si un fixboot/fixmbr...
 

Attachments

Pisoi

Monsieur Pussycat
Sugar daddy
Joined
Oct 10, 2003
Location
%SystemRoot%
Alternativă (dacă restul nu merg):
Rulează un Repair Install (citeşte cu atenţie, please; nu e vorba de Recovery Console) pe H:, după ce deconectezi discul vechi, cu un CD Windows XP SP2.
 

bausto

The year of grace, 2007
Joined
Nov 17, 2004
Nu pot sa spun ca nu ma asteptam, dar nu a functionat cu fixboot/fixmbr. Dupa restart a detectat erori pe H.

Problema se rezuma strict la litere. Cat timp era si maxtorul conectat, puteam sa bootez de pe H pentru ca gasea si C si facea respectiva verificare. In momentul in care am redenumit C-ul de pe hardul vechi in Z (deci practic Windows-ul clona de pe H nu mai vede nici un C) nu am mai putut sa bootez de pe el.

WinXP SP2 e obligatoriu?
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Location
Bucureşti
Aparent, problema apare din cauza boot-loader-ului care este situat pe vechiul C:. Cu un Sysprep ai încercat? S-ar putea să ai noroc.
 

bausto

The year of grace, 2007
Joined
Nov 17, 2004
war, fara bootloader nici nu ajungeam la logo-ul Windows cu bara animata :smile:.

Repair-ul ala merge de minune :frown:. S-a oprit la installing devices si acolo a ramas. Bine macar ca inca deruleaza textul ala cu noile jmekerii din Windows, ca muream de plictiseala :rolleyes:.

L.E. Si cand trece peste momebtul dificil, realizez ca nu pot sa tastez serialul pentru ca nu vede o amarata de tastatura PS/2... Dumb ass.
 

Pisoi

Monsieur Pussycat
Sugar daddy
Joined
Oct 10, 2003
Location
%SystemRoot%
Nu cu Windows e buba acolo, ci cu conectorul. Eu am doar o tastatură PS/2 şi mereu am instalat/reparat cu ea.
 

bausto

The year of grace, 2007
Joined
Nov 17, 2004
Pai tastatura aia merge perfect. Tastez de la ea acum. Si mi s-ar parea o coincidenta mult prea ciudata sa faca figuri conectorul numai dupa Installing Devices si in rest sa mearga OK.
 

bausto

The year of grace, 2007
Joined
Nov 17, 2004
No way... nu acum, cel putin :smile:. Cat inca merge bine, nu vad nici un motiv sa o fac. Daca nu reusesc "transplantul", ajung si la reinstalare.
 

darkzone

Master of Darkness
Joined
Apr 7, 2005
Location
dark side of the Force
O rezolvi elegant cu CasperXP, direct din instalarea actuală de Windows de pe HDD-ul de 80. Din progrămelul ăla (mă cauţi pe YM pentru detalii) selectezi Clone Partition, alegi sursa şi destinaţia (ATENŢIE, trebuie ca spaţiul de pe HDD-ul destinaţie să nu fie partiţionat, asta o faci după aia), după care îi dai Clone şi îl laşi să termine treaba. După ce a terminat clonarea, dai un restart şi porneşti sistemul cu Hiren's sau orice altceva care conţine şi Partition Magic, cu care setezi partiţia pe care ai făcut clonarea ca Active. Eventual deconectezi HDD-ul vechi înainte de asta.
 

bausto

The year of grace, 2007
Joined
Nov 17, 2004
Problema e ca mai am vreo 300GB de date pe hardul ala pe care nu prea am unde sa le mut (al treilea hard e si el spre plin). Ca as fi incercat un ASR (din moment ce CD-ul de XP booteaza fara probleme). Dar imi rade tot, si nu imi permit.

Alta zi, alta incercare. Incerc cu copierea de fisiere, apoi fixmbr... Sa vedem ce iese. :smile:
 

darkzone

Master of Darkness
Joined
Apr 7, 2005
Location
dark side of the Force
Dacă ai o partiţie de 20GB să zicem la începutul HDD-ului de 320, muţi ce te interesează de pe ea şi, din Disk Manager, o razi doar pe aia (laşi Unallocated Space). După care faci ce ţi-am zis mai sus.
 

bausto

The year of grace, 2007
Joined
Nov 17, 2004
Aha. Intelesesem ca rescrie partitiile.
Daca nu merge cu file copy si fixmbr, il incerc si pe asta.
Multam pentru sugestie.
 
Top Bottom