Windows 98 vs. XP

N-am încercat încă. Kon-boot-ul intră direct în procesul de boot, te lasă să te loghezi pe maşină fără parolă. L-am încercat pe XP şi 2003 şi merge, pe W7 RC nu vrea, dar pe beta-uri da.
 
Nope, nu merge pe discuri criptate. Si nu poti afla parola veche, tot ce poate sa faca este sa o schimbe cu una noua, aleasa de tine.

Bineinteles ca daca ai rabdare si criptezi inclusiv partitia de boot (cu utilitare dedicate, nu dau nume...), esti safe, n-are ce sa-ti mai faca nimeni. Poate doar daca iti ofera o excursie gratis la Guantamama. :biggrin:
 
Şi driverele alea cum ajung pe dischetă? A trecut ceva timp de când am văzut PC-urile venind la cutie cu dischete cu drivere :biggrin:
 
Prin retea, de pe CD, de pe stick, de alt hard... stii tu... caile normale prin care un driver poate ajunge in calculator.
 
... calculator pe care îţi poţi face un CD slipstreamed cu respectivele drivere, şi care poate fi definit ca "încă un calculator"?
 
Zau? De scris un CD, hai sa zicem ca ai putea face doar cu discheta/CD-ul bootabil, dar explica-mi si mie cum faci un slipstream.
 
Cu nlite/vlite sau, de mana, cu ajutorul Google. Cand faci o instalare de sistem (care pune probleme), nu o faci pe buda, iti asiguri un calculator de rezerva si o conexiune la net.

Orice ar spune Marius, dischetele sunt de mult moarte. Au fost bune la vremea lor, dar e timpul sa le lasam la locul lor, la muzeu. Acum nu exista nici o scuza ca sa mai fie folosite.
 
Probabil am mai zis, am de peste 5 ani un FDD practic nou in dulapul cu maimutze (plus cateva dischete Verbatim d-alea bune) dar nu am avut niciodata de el. Intre timp folosesc un kit de WinXP cu driverele AHCI integrate cu nLite (plus am mai facut vreo cateva kituri pentru diverse laptopuri) si mi-am luat un USB Stick care emuleaza FDD (e recunoscut ca doua device-uri, un Removable Drive si un Floppy, merge incusiv in DOS daca placa de baza are USB dos suport sau legacy in BIOS, toate au) dar surpriza, nici de functia asta nu am avut nevoie, am testat odata de curiozitate sa vad daca-mi vede "discheta" la F6 sau daca pot boot-a direct de pe ea... raspunsul e DA in ambele cazuri. Despre ce vorbeam ? :smile:
 
Back
Top