Windows 98 vs. XP

Ah da, sunt putin somnambul de la cofeina. Probabil urmatorul post va fi mult mai incoerent si postat pe la 5-6 dimineata. Scuzati. :biggrin:
 
Interesant topic, l-am citit în întregime. Cred că îl înțeleg pe Marius '95 în privința pasiunii lui. Sunt curios dacă mai folosește și acum Windows 98 sau a trecut în sfârșit la XP. :smile:
 
Momentan XP, ca ultimul SH95UPD mi-a facut varza driverul de placa grafica. Dintr-un motiv suspect SmartGART-ul ATI se crashuieste si fara el nu mai am accelerare. Ce legatura o fi intre SHELL32.DLL si SmartGART n-am reusit inca sa aflu si momentan n-am timp sa-l disec mai in detaliu sa aflu ce-i in neregula. Nici nu vreau sa-l refac din backup fiindca vreau sa vad exact cauza.
 
Pana la urma a scris cineva vreun patch pentru XP astfel incat utilizatorul sa se poata loga pe contul SYSTEM direct de la bootare, preferabil automat?
Cautarile mele n-au ajuns la nimic util.
 
Păi stai așa, că Acronis TrueImage te lasă să alegi dacă vrei să clonezi partiția sector cu sector (mă rog, cele folosite), sau sistemul de fișiere întreg/parțial, într-un mod mult mai simplu și mai deștept. De ce ai vrea să faci asta cu WinRar?
 
Banuiesc ca Marius vrea sa faca un back-up al partitiei in stilul Windows 9x: salvezi folderele system intr-o arhiva, iar daca totul se duce pe apa sambetei faci un format, copiezi folderele la loc + fixboot + fixmbr...

Unii incearca sa convinga lumea sa foloseasca UAC, iar Marius vre sa fie user System :biggrin:
 
Bah! E calculatorul meu, da?! Nu-i un shell inchiriat pe vreun server. Sa faca ce-i zic eu, ca-l ia mama draq! :biggrin:

BTW, a scris cineva vreun patch care permite eject-ul mediilor removable in timp ce sunt fisiere/directoare deschise pe ele? Ma enerveaza ca uneori mai pierd date cand trag stick-ul fara eject.
 
Mie asta mi-a plăcut inițial la TrueImage, că puteam alege ce să salvez și mai ales ce să restaurez, la nivelul unui fișier individual. Doar că se făcea dintr-o aplicație tip rescue, bootabilă, nu din mers; e un linux peste care era o interfață vizual foarte asemănătoare cu Windows pentru aplicația minune, și care poate lucra inclusiv pe FTP/share-uri de rețea sau cu controllere SAS și unități de bandă SCSI. În versiunile mai noi are o aplicație în Windows care poate fi setată să facă backup-uri periodice, chiar și incrementale, dar n-am folosit funcționalitatea cât să pot să-mi fac o impresie. Pot spune însă că e aplicația pe care sunt cel mai mulțumit să o fi plătit, că merită cu vârf și îndesat.
 
Eu am renunțat la TrueImage acum vreun an, în momentul când am vrut să dezinstalez un trial și mi-a zis că nu e instalat. Am zis că scap dacă șterg fișierele (aveam nevoie de spațiu pe SSD) și atunci am văzut cât de adânc e înrădăcinat în sistem, și nu neapărat prin locuri de care ar avea nevoie (ex: din cauză că-și pune icon-uri nestandard la directoare, după ce am șers unele biblioteci windows explorer făcea tone de wait-uri la afișarea oricărui director). Era atât de bine băgat peste tot încât n-a mai bootat Windows-ul când am șters toate referințele din registry pe care le făcuse. Versiunea bootabilă e ok, da' același lucru se poate face și cu un dd.
 
Bah! E calculatorul meu, da?! Nu-i un shell inchiriat pe vreun server. Sa faca ce-i zic eu, ca-l ia mama draq! :biggrin:

Cam aceiasi idee o am si eu in privinta jocurilor instalate pe sistemul meu, nu am chef sa depind de cine stie ce server cand joc single player.

BTW, a scris cineva vreun patch care permite eject-ul mediilor removable in timp ce sunt fisiere/directoare deschise pe ele? Ma enerveaza ca uneori mai pierd date cand trag stick-ul fara eject.

Acum nu stiu daca am inteles exact ce anume cauti dar poate Unlocker iti e de folos. Also, din cate imi amintesc in XP poti sa setezi ca mediul removable sa nu necesite eject inainte de a fi scos din PC. De fapt din cate imi amintesc stickurile aveau setarea asta by default. Am gasit setarea intr-un articol legat de subiect.
 
Back
Top