Windows 8

Intr-un final am instalat si eu Windows 8.1 si pot sa spun ca sunt impresionat: e foarte rapid, interfata e foarte curata (daca te obisnuiesti cu ea), per total imi place.
Am avut niste mici probleme cu driverele initial (nu imi recunostea HDD-ul secundar), dar le-am rezolvat.

Am insa o problema mare careia nu ii dau de cap: nu functioneaza hibernate de nicio culoare. Deloc. Atunci cand il pun sa hiberneze se opreste aproape ciobaneste, nici macar nu sunt sigur daca e shutdown.
Am cautat si incercat multe solutii, dar pana acum nu a functionat nici una.

Pe scurt:
- am dezactivat si reactivat hibernarea
- am oprit fast boot
- am umblat pe la toate setarile posibile din power options - modificat power plans, creat plan nou, etc.

Nimic nu functioneaza. Singura realizare a fost faptul ca acum functioneaza sleep, care inainte nu functiona deloc (avea acelasi efect ca si hibernate, adica shutdown agresiv).

Are cineva vreo idee?
 
Get your standards back where they were, maybe?

Încearcă elevated command prompt și powercfg -h on și vezi dacă merge au ba.

De ce ai nevoie de hibernare când ai SSD? În afară de plăcerea de a-ți vedea <x> GB ocupați degeaba pe SSD, unde x = cantitatea de RAM a sistemului.

P.S.: dacă ai instalat prin upgrade, șterge hiberfil de pe C:, powercfg -h off apoi powercfg -h on și restart. Fișierul este hidden.
 
Incercasem deja solutiile tale, dar fara succes.

Hibernarea imi trebuie pentru ca uneori am 4635638568 taburi deschise in chrome cand trebuie sa ies pe usa si e mult, mult mai simplu sa apas un buton decat sa ma apuc sa salvez sesiunea. In plus e posibil sa mai am si alte lucruri deschise (documente, filme, whatever) si sincer pana acum hibernarea a fost o solutie excelenta pentru mine. Pe windows 7 a mers fara niciun fel de probleme.

Windowsul a fost instalat pe curat. Chestia cu hiberfil din cate spuneam am incercat-o deja.
 
Cand am instalat Windows 8.1 am omis (intentionat) sa instalez Adobe Reader si Flash Player. Exista un PDF reader deja in OS (slabut, dar merge) si pentru Flash Player singurul caz in care imi trebuie neaparat este Youtube, dar am gasit si acolo un workaround: Chrome.

Me happy, nu ma mai streseaza adobe updater aleator, de obicei cand mi-e lumea mai draga, si nu ma mai streseaza reclame idioate in Flash care incep sa tipe cand deschizi o pagina. Deci, happy.
 
Browserul (Opera pe engine de Chrome) suporta, dar nu toate filmele de pe YouTube merg fara flash, sunt inca o minoritate.
 
E vreo cale de a schimba culorile la numele ferestrei (scrisul)?
 

Attachments

  • Untitled 1.png
    Untitled 1.png
    10 KB · Views: 43
E vreo cale de a schimba culorile la numele ferestrei (scrisul)?

Se pare că am dat peste un bug de-al W 8.1. Din câte am înțeles, studiind diverse surse, nu se poate decât folosind fie software de terță parte, fie niște teme de pe deviant art.
Bleah!
 
Termenii de licențiere Microsoft îmi dau întotdeauna dureri de cap. Ce înseamna acel "Global"?
 
Eu nu mă bucur decât că am reușit să-mi fac cablul EQDIR să funcționeze pe W8.1. Vechiul cablu cu chipset Prolific PL2303HX, care funcționa impecabil pe W7 n-a mai mers, chipsetul neavând suport pt. W8.1. Am comandat la gălbejiți un altul, cu PL2303TA, care, chipurile, suporta W8.1, dar, ciuciu, n-a mers. În ultimă instanță am comandat de la Marele Popor alt cablu, cu chipset FTDI, care a mers din prima. așa că, dacă aveți vreo treabă cu controllere de-astea USB la serial, învățați din experianța mea și folosiți chipseturi FTDI.
 
In general sunt multumit de Windows 8.1, dar nu e suficient; intotdeauna vreau mai mult.
In ultima vreme am observat ca desi se misca fluid in 95% din cazuri sunt momente in care unele aplicatii, nu mereu acelasi, se cam agata - mai ales la pornire au momente in care par ca se blocheaza pentru o fractiune de secunda. Nu am idee de ce, aproape toate aplicatiile sunt instalate pe SSD, memorie disponibila e din belsug (sunt 32 GB in total), procesorul e un AMD triple core care pretinde ca e six core (3 blocuri de cate combinatii 2 ALU + 1 FPU).

Cam ce as putea face pentru a evita problema? Nu e ceva usor de reprodus, e aproape aleator. Nu prea conteaza cate aplicatii sunt deschise in acel moment, nu prea conteaza nici incarcarea procesorului, e pur si simplu ceva ce se intampla fara o cauza aparenta.

Ma gandeam sa folosesc memoria ceva mai eficient, dar cred ca nu e practic sa instalez aplicatii intr-un ramdrive care sa salveze continutul (ca imagine de disc) la fiecare shutdown. Folosesc Radeon Ramdisc, dar e limitat la 4 GB (probabil 16GB ar fi fost util) si nu pot testa fara sa platesc cateva zeci de dolari sau euro care nu stiu daca vor avea un efect sau nu. Am incercat sa pun cache de la browsere in ramdrive, dar Chrome si Opera-Chrome au cache aproape hardcoded (se poate face un mount point, dar din diverse motive se buseste din cand in cand si revine la setarile standard), Internet Explorer nu prea folosesc, Firefox nici nu il am instalat pe masina fizica, doar prin masini virtuale.

Idei? Nu conteaza cat de crețe sau imposibile sunt, ca as incerca tot ce nu presupune un risc aiurea.
 
Back
Top