Windows 8

Nu, la pornirea PC-ului apare contul de Admin, care cere parolă. Am creat și eu un cont ursamajor, dar cu parola pe care i-am atribuit-o (că nu merge fără, din ce-am observat eu) zice că e invalidă... și trebuie să mă conectez tot cu contul Admin, care e acela creat cu e-mail-ul, la instalarea OS-ului.
 
Da, încercasem așa ceva înainte, ba chiar și Autologon. Astea două metode cereau parolă. N-a mers. Da' i-am găsit chichirezu': în Windows fiind, am dat Log off, moment în care mi-au apărut cele două conturi. M-am logat (fără parolă!) cu ursamajor (cont local creat anterior), Windozu' și-a făcut dablaua din nou cu "install your apps etc. etc.", iar la restartare a intrat direct în Win prin contul ursamajor. Acum mă disperă că-mi tot spune că n-am voie să modific nimic, cerându-mi de fiecare dată parola de Admin. Am cam sărit din puț direct în lac se pare... Mărturisesc că până acum niciodată n-am folosit cont de Guest, doar Admin. Probabil că am să-l fac și pe ursamajor Admin, să scap de parolele mă-sii de W8.1.
 
Alegi Create account (sau asa ceva), iar in ecranul urmator optiunea cea mai de jos e sa folosesti un cont local.
 
Îhî, m-am mai documentat, aşa e. :nuts: O să-l instalez şi pe laptop pe curat, că pe desktop i-am făcut update lui 7.
Thanks!

PS: e mai sprinten niţel sau mi se pare mie?
 
Dacă treci de pe win 7 mai vechi pe un win 8.1 curat e mai sprinten. Nu știu cum se comporta in timp.
 
Nu e totul mai rapid, unele aplicatii se incarca mai incet; posibil din motiv de precaching, pe un sistem proaspat instalat statisticile nu spun nimic. Exemple: WOT si Outlook se incarca sensibil mai lent, dar Outlook porneste doar o data pe saptamana si alea 5-10 sec in plus nu conteaza.
 
M-am lovit de prima problemă: n-am reușit să instalez Bluetooth-ul. E un Atheros pe Lenovo G580, model 20150. Driverul oficial de pe site-ul Lenovo nu merge. Am căutat diverse soluții, dar nu i-am dat încă de capăt...
 
Am rezolvat problema, cu ajutorul unui tip de la tehnic de la Lenovo. Măcar au oameni pe forumul comunității Lenovo. :bravo:
Ca soluție, am instalat o aplicație mai veche Lenovo Energy Management :drool:, care activa BT. Apoi a fost simplu. Instalat suita pentru BT, chestii-trestii...
 
Întreb tot aici, că ţine de W8.1:
- Lenovo nu oferă (deocamdată) driver pentru touchpad. Cu driver Lenovo îl dezactivam complet din Control Panel. Cu driver W8.1 nu reuşesc să dau de setările touchpad-ului. E văzut, oare, ca PS/2 mouse? Acolo trebuie umblat?
Pot să-l dezactivez şi acum cu Fn+F6, dar se reactivează la fiecare nouă sesiune de Win, ori eu vreau să-mi iasă din grijă.
 
Da-i disable din device manager (PS/2 mouse) sau din bios (internal pointing device sau ceva de genul).

P.S. Sunt sanse foarte mari sa fie un touchpad Synaptics, asa ca poti incerca sa iei driverul direct de la ei.
 
Cică Elan se cheamă. O să-i dau disable la PS/2 mouse.

Edit: nu mere Disable.
 

Attachments

  • Untitled 1.gif
    Untitled 1.gif
    23.5 KB · Views: 25
Știu, că l-am căutat și eu, îți dai seama. Din păcate, cu driver de la MS nu apare ca device configurabil.

Edit: am rezolvat-o. Am luat driverul pentru W8 (nu-l văzusem înainte).
 

Attachments

  • Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    65.3 KB · Views: 30
  • Untitled 2.gif
    Untitled 2.gif
    25.6 KB · Views: 30
Back
Top