Windows 8

Aceeași părere după vreo 20 de ore de Windows 8.1 Pro. Rock solid and fast!
 
Bine bine. Dar cine o sa instaleze un server de pe tableta :smile: ?
Ma refer acu la unicitatea interfetelor pe mai multe device-uri si Server 2012 R2 care tot moaca veche de Metro o are...
 
Imitația e cvasi-perfectă și în plus elimină interfața Metro din câteva click-uri de mouse.

19 years and I still love Windows...:inlove:

P.S. Am uitat să menționez că folosesc un local account, nu prostia de SkyDrive account sau anything online. După ce am refuzat să folosesc/creez un cont online, m-a lăsat să folosesc cel local pre-existent, just like Windows 7. Râmân impresionat de ușurința upgrade-ului; nu a trebuit să îmi reinstalez nici măcar antivirusul (Webroot). O fi și Lenovo "de vină": W520 is a freaking business machine/tank, not a Compaq-type piece of junk.
 
Last edited:
14 years and I still shudder. Dacă majoritatea jocurilor n-ar fi fost pe Windows n-aș mai folosi mizeria asta niciodată :frown:
 
I don't shudder. Pentru mine, Windows a fost într-adevăr "information at your fingertips", love at first sight de la Windows 95 încoace (3.11 nu mi-a plăcut). Nu pot să nu mă închin în fața geniului comercial al lui Bill Gates; tineretul de azi ține minte cozile după release-ul unei versiuni majore de iPod/iPhone, dar prima isterie mondială a fost Windows 95. Nu Apple a adus Web-ul acolo unde e, ci open-source și Windows. Apple a adus primul GUI pe calculatoarele personale, dar Windows a adus calculatorul personal, Internetul și informația în casele a 90% dintre utilizatori. Asta până când Apple nu a inventat conceptul modern de smartphone/personal entertainment center și a recucerit parte din piață.

E trist că Windows (așa cum îl știu pe de rost și iubesc) se va duce, cum au murit cândva alde Novell Netware sau Solaris. Într-o lume centrată pe aplicații multiplatformă care uneori rulează în cloud și hardware de tip smartphone/tablet, sistemul de operare e din ce în ce mai puțin important. Ce e important e dacă aplicațiile preferate sunt disponibile pe platforma hardware care ne place. Dat fiind că încă nici un laptop nu bate un Lenovo T sau W la preț de second-hand în perioada de reduceri maxime (imaginați-vă un W fully-loaded la sub 700$) și că nu mă omor după aplicațiile portabile nici măcar pe un iPad (care e o capodoperă de tabletă/OS), rămân la Windows pentru viitorul apropiat. Și deși mă atrage staniolul în care e împachetat rahatul de la Apple, nu pot să justific cumpărarea unui Macbook (asta nu înseamnă că nu voi ceda la un moment dat). Dar nu am stat pe gânduri să dau vreo 200$ pe un Nexus 7 2nd generation (altă capodoperă) pentru cazurile în care plec de acasă și am nevoie de un portable entertainment/Internet machine; așa ceva e viitorul, nu mașini care rulează derivate de interfață Windows 95.

Sic transit... Conduc o mașină cu motor hibrid și mă uit la Tesla-urile din parcare care au mult mai mulți cai-putere și sunt infinit mai luxoase decât mașina mea din aceeași generație, care a costat jumătate și consumă mai mult decât dublu în (echivalent-)benzină (adică sub 6L/100 km pentru o mașină de dimensiunea unui Mercedes mijlociu/mare, absolut imensă comparativ cu Dacia 1300 cu care am crescut). De mașinile care se conduc singure și care vor cuceri piața în 10 ani să nu mai vorbim. E normal, doar că puțini și-au închipuit că viitorul va sosi atât de repede, că un smartphone de țâșpe ori mai mic va avea putere de procesare mai mare decât un server de Net de acum numai 15 ani.

Nu sunt sigur că Windows 9 desktop edition va mai exista/conta pentru cineva cu excepția entuziaștilor; same for the PC platform. Din acest motiv am ales să fac upgrade la 8.1 și să mă bucur iar de explorarea detaliilor unei noi versiuni. Enjoy your favorite (Windows) poison, while it lasts!
 
Nu știu cum este viitorul, dar sincer mi-e groază că puștanii se vor juca Farmville sau alte rahaturi de genul în loc de chestii gen Baldur's Gate sau Skyrim. Portabilele momentan mor în chinuri la orice joc decent și sincer pot spune că nu aș fi fost aceeași persoană care-s astâzi fără să mă fi jucat pe PC.

Also, iPad sux. iPhone sux. Macbook... vă anunț prin decembrie :smile: Ca hardware, da, tot respectul. Software, portabilele de la Apple sunt niște relicve, iOS 7 a adus o gură de aer proaspăt și mactarzii au zbierat că-i prea Android-ish. Yeah, dă-le imbecililor funcționalitate și nu vor :smile:

Microsoft Windows are o singură chestie momentan care-l mai ține-n viață pe PCurile pasionaților de entertainment-ul numit gaming, anume DirectX. În momentul în care SteamOS o să ia avânt, va fi puțin tragic, dar poate și bine. Tragic pentru că nu vei mai avea "scuza" de a cumpăra un PC piciului cu gândul că se va juca, dar va face și chestii folositoare (programare, editare documente, editare foto/video). Bine, pentru că Linux-ul reprezintă viitorul (OSS, ca idee). De ce? Pentru că lumea s-a cam săturat să fie spionată deamboulea, doar pentru că "dacă n-ai nimic de ascuns n-are de ce să-ți fie frică". Nu înseamnă că fiecare iuzăr se va chiombi în codul sursă, dar faptul că un software este OSS este deterrent enough for devs not to include stupid shit in it. Bine, eu tot sper, cel mai probabil greșesc și viitorul va fi Apple, Google și alții asemenea. Ce-i mai prost este că și calitatea este oarecum scăzută în medie în zona OSS, este și normal, oarecum, dar Google a arătat că se poate și bun și OSS. Acum Androidul pășește pe urmele iOS, nu foarte brusc totuși, dar sigur.
 
Ce diferenta intre un post sublim (al lui Pisoi) si unul emis de Neo.

Ești liber să-mi demonstrezi cu liniuță de la capăt că n-am dreptate. Mă așteptam de la mai mult de la unu' care freacă toată ziua Linux.
 
My bad, uit mereu că Jaffaj îi special, o să am mai multă grijă data viitoare :biggrin:
 
Tocmai descarc Win 8.1 de la Microsoft si am scos un SSD din sertar pentru asta. Merita sa stau sa descarc si Office 2013 sau nu e nici o diferenta semnificativa fata de 2010?
 
S-a schimbat interfața, dar nu cred că e mare diferență în funcționalitate. Eu le am pe amândouă instalate (nu a dezinstalat 2010 by default), că Office 2010 mi se pare mai familiar.
 
Plin de sado-maso pe threadul ăsta :biggrin:

Acum la modul serios, Office 2013 din câte am înțeles de la jumătatea mea este extraordinar de prost, ribbonul ăla se tot mărește iar verticala monitoarelor tot 1080 pixeli rămâne. Cu riscul de a scoate un mariusnouășcincism, cea mai bună interfață tot la Office 2003 a fost.
 
Office 2010 e OK, daca ziceti ca 2013 nu e asa grozav o sa il pun intr-un VM mai intai sa vad daca imi place sau nu. La Office am facut intotdeauna upgrade doar ca sa scap de tampeniile din versiunile mai vechi, gen lipsa de suport media queries in Outlook 2010 (singurul client cat de cat modern care are problema asta).
 
Back
Top