Windows 8

L-am folosit vreo 2 zile și pot spune că deși are suficiente minusuri... me gusta. Din cauza modului în care grupează ferestrele când ai mai multe copieri/mutări simultane în una singură și afișează rata de transfer reală. Din cauza task managerului care este... omfg. No comment there, well done, Microsoft.

Lipsa meniului de Start parcă nu mai este așa jalnică în momentul în care l-ai folosit deja vreo oră. Apoi încep să apară bunătățile. De asemenea, app store-ul mi se pare jenibil. Nici măcar facebook app :lol:

Enjoy screenshots.
 

Attachments

  • copy window.jpg
    copy window.jpg
    184.9 KB · Views: 89
  • facebook app.jpg
    facebook app.jpg
    424.4 KB · Views: 83
  • max extracting.jpg
    max extracting.jpg
    98.2 KB · Views: 83
E mai kinki.

Nu am nici timp si nici chef sa aflu cum vrea Microsoft sa folosesc un desktop care nu are "taci scrin", ci doar mouse, tastatura si doua monitoare mari si incapatoare. Or fi imbunatatiri pe sub capota, dar vreau o interfata care sa fie buna pentru desktop, nu buna de tableta si cel mult acceptabila pentru desktop - daca vreau tableta folosesc tableta, nu desktopul.
 
După login, mai dai un click și ești în W7. Care sînt problemele de interfață care vă afectează atît de mult?
 
În VM n-are rost sincer. Cel mai bine încerci direct pe alt HDD și vezi cum se comportă pe sistemul tău.
 
De ce n-are rost? Pe mine mă interesează funcţionalitatea interfeţei, nu cât de repede se mişcă. So far, e îngrozitor de ineficientă. Dar insist...
 
Funcționalitatea interfeței nu ai cum s-o apreciezi în mașină virtuală decât dacă o rulezi fullscreen, din păcate. Been there, done that.
 
După login, mai dai un click și ești în W7. Care sînt problemele de interfață care vă afectează atît de mult?
Mie nu îmi place noua interfață, fără Aero. Plus că, deoarece am un ecran wide-gamut, color management-ul e important (și mai prost decât în Windows 7).

Eu abordez lucrurile invers: ce îmi oferă Windows 8, ca să merite să mă leg la cap cu toate problemele pe care le aduce? Mai nimic. E ca trecerea de la Windows 98 la Millenium. Se pare că Microsoft sunt de-a dreptul tâmpiți: fiecare a doua versiune a Windows e proastă la modul regulat, de zici că e lege a naturii.

Ballmer has to go!
 
Nu cred că se poate schimba nimic cu schimbarea lui Ballmer. Vă reamintesc că e cel mai mare acţionar Microsoft (după Gates, dacă Gates mai are câte avea pe vremuri), deci are tot interesul să meargă bine. Dacă nu avea, se putea retrage de mult şi să-şi vadă de viaţă lui, că e printre cei mai bogaţi oameni din lume. Nu se duce la job ca să aibă ce mânca.

Nu poate schimba nimic pentru că Microsoft în starea curentă e un colos cu inerţie prea mare. Ar trebui ruptă în bucăţi şi reorganizată fiecare bucată separat. Dar asta ar însemna să renunţe la venitul rezidual din fostul şi actualul imperiu Office şi Windows, care e încă foarte mare. Ceea ce nu cred că se va face niciodată. Ar fi un pariu, care dacă ar merge ar da rezultate peste o decadă. Cine va renunţa la milioanele din mână pentru o şansă discutabilă pe termen lung?
 
Se duce la job că îi place puterea. O fi printre cei mai mari acționari, dar fii tu convins că nu are insight-ul să își dea seama când i-o apus steaua. E doar un salesman, nu un vizionar ca Gates; e bun la dat din gură și la împachetarea rahatului în staniol auriu.
 
Pai exact asta conduce "sales", intr-un procent mai mic sau mai mare. Dar in general toate-s impachetate bine.
 
Microsoft Corp. today announced that Windows and Windows Live President Steven Sinofsky will be leaving the company and that Julie Larson-Green will be promoted to lead all Windows software and hardware engineering. Tami Reller retains her roles as chief financial officer and chief marketing officer and will assume responsibility for the business of Windows. Both executives will report directly to Microsoft CEO Steve Ballmer.
These changes are effective immediately.

 
Cum nu e vizionar ma?


INTERVIEWER: ... The Zune was getting some traction. Then Steve Jobs goes to MacWorld and he pulls out this iPhone. What was your reaction when you saw that?
STEVE BALLMER: 500 dollars? Fully subsidized? With a plan? I said that is the most expensive phone in the world. And it doesn't appeal to business customers because it doesn't have a keyboard. Which makes it not a very good email machine.
INTERVIEWER: How do you compete with that, though? He sucked out a lot of the spotlight...
STEVE BALLMER: Let's take phones first. Right now, we're selling millions and millions and millions of phones a year. Apple is selling zero phones a year. In six months, they'll have the most expensive phone...
 
Azi am instalat si io un program la un medic de familie care avea un laptop cu Windows 8.
Tot ce pot sa zic e ca a trebuit sa caut pe Internet cum sa dau shutdown la calculator dupa ce am terminat (las la o parte moaca mea de vitel care se uita la poarta noua cind a aparut "desktop-ul" Windows-ului).
Sper sa nu mai am legatura cu sistemul asta de operare in viitorul apropiat/indepartat.
 
Back
Top