Windows 8

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Messages
2,485
Am facut un update de la Windows 8 la Windows 8.1 pe Zenbook-ul unui amic acum ~ o saptamana. De atunci s-a umplut de BSOD-uri (ceva legat de netio.sys) si mi-a umplut si mie frigiderul timp de o saptamana. Ieri, dupa ceva cautari pe Google, am dezactivat IPv6 si am rulat "netsh interface teredo set state disabled". Momentan se pare sa se fi potolit.

O alta chestie legata indirect de Windows 8/8.1 care ma enerveaza teribil este ca producatorii ne notebook-uri au renuntat deja sa includa drivere de Windows 7 pentru noile serii de produse. Si nu e ca si cum ar trebui sa scrie driverele de la zero, caci ele exista deja, si cu putin efort pot fi descarcate din alte surse - e vorba doar de consumetrism cu forta.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Azi am trecut complet pe Win 8.1 + update si Office 2013. Am avut de reinstalat o gramada de chestii, inca mai am cateva, deocamdata sunt multumit.

+ Are setari suplimentare pentru sunet. Nu imi folosesc prea mult, dar exista
+ Merge joystick-ul din prima, fara nici un hack.
+ Se misca bine. L-am instalat si la maica-mea pe Brazos cu 2 GB de RAM si se misca aparent mai bine decat XP
+ Porneste direct in desktop fara sa ii fac nimic
+ Se poate folosi Windows store cu alt cont decat cu cel local cu care fac login
+ Face mount la imagini cu un simplu dublu-click; face dismount/eject din right-click
+ Office 2013 are Lync integrat si nu mai crapa ca idiotul de Lync 2010
+ Outlook 2013 mi-a acceptat fara comentarii OST-ul vechi, am scapat de descarcat vreo 3 GB; in 2010 e nevoie de multi pasi ca sa il muti in alt loc si creaza unul nou si descarca totul orice ai face


- Nu are driver pentru webcam Microsoft VX-1000 si recomanda sa ma duc pe site la producator. Dah! Cu aplicatia de WIn 7 am reusit sa fac sa mearga microfonul.
- Clientul de box.net e cam dubios, are interfata tile. La fel si cel de Skype.
- Se instaleaza automat cu Language=English (UK), time zone de Londra si tastatura englezeasca (unde @ e ")
- Inca mai am de sapat in Radeon RAMDisk ca sa porneasca automat la startup fara sa tina o imagine de 4 GB pe disc; e setat ca TMP si TEMP, asa ca trebuie sa porneasca la startup
- sunt o gramada de icoane schimbate, trebuie sa le invat din nou
- aplicatia Weather face ce trebuie, indica vremea in Bucuresti si fara sa o deschid. Finance nu vrea sa afiseze valorile preferate decat cu Turn live tile on, ceea ce o face sa se plimbe prin vreo 6 ecrane din care unul singur e cel util; are si un pont special despre cum se face asta, dar imi afiseaza cu totul altceva decat am selectat
- am pierdut o gramada de vreme cu niste erori in Windows Store care erau datorate lipsei accesului la folderul Temp :frown:
- Inca nu merge VirtualBox, da eroare la instalare. Later edit: merge partial, se pare ca la instalare extrage kitul in %USERDATA%\Temp\VirtualBox sau ceva de genul asta si H:\VirtualBox nu ii convine (TEMP=H: )
-- Chrome face figuri, aproape orice download intepeneste la 100%
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Sigur problemele Chrome nu sunt legate tot de temp?
Prostia nu e limitata la anumiti programatori care fac presupuneri despre locatia TEMP folder, e singura resursa nelimitata din univers. Sunt 2 aplicatii care nu merg bine, 2 din 100.

In ultima vreme merge Chrome, dar nu merge foxtab, cand adaug un site apare o fereastra careia ii lipseste continutul si are doar un buton care nu merge.

Exista Skype desktop, separat de cel stil Windows 8 (vezi aici).
Il aveam instalat sub Win 7 si crapa dupa fiecare suspend. Skype e preinstalat in Win 8.1, am zis sa vad cum este.

Intre timp am rezolvat cu Finance si webcam, am instalat aproape toate aplicatiile; mai am clientul de VPN si am tot ce e important.
 

Styr

Follower of the old ways
Sugar daddy
Joined
Oct 14, 2003
Messages
1,536
Daca folosesti Cisco VPN client merge facand ce spun baietii astial. Eu cu virtualbox nu tin minte sa fi avut probleme cand am facut upgrade de la 8 la 8.1.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,251
La Chrome adaugă un parametru la linia de comandă, dacă vrei să-l îmblânzești:

--disk-cache-dir
Use a specific disk cache location, rather than one derived from the UserDatadir.

--profile-directory
Selects directory of profile to associate with the first browser launched.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
La Chrome nu umblasem la setarile lui si se pare ca si-a revenit fara sa ii fac nimic. FoxTab nu merge in continuare, chiar si dupa ce am pus TEMP si TMP pe valorile default si am dat un restart de Windows + reinstalare de FoxTab.

Daca folosesti Cisco VPN client merge facand ce spun baietii astial. Eu cu virtualbox nu tin minte sa fi avut probleme cand am facut upgrade de la 8 la 8.1.
Nortel :frown:
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Dupa cateva zile de utilizare intensa (pana la 5 dimineata) ma declar multumit. Intrucat dupa reinstalarea de OS am instalat din nou cam toate aplicatiile folosite ce e mai jos se refera la intreaga experienta, nu doar la Win 8.1.

++ e mai ingrijit decat Win 7, se vede ca cineva s-a uitat la vecini si a inteles ca utilizatorul este multumit si de micile detalii ale vietii, nu doar de performanta bruta sau cine stie ce. Exemplu: cand scrii ceva in Outlook caracterele apar constant, e un efect interesant.
++ Lync nu mai crapa deloc si merge mai bine decat precedenta versiune
+ nu am nici o incompatibilitate serioasa pana acum. Clientul de VPN nu l-am mai instalat, ca de-aia am masini virtuale cu Win 7 si oricum nu il mai folosesc atat de des
- lipseste aplicatia de photo management din Office, dar paint.net compenseaza total pentru ce aveam eu nevoie; inca nu am nevoie de GIMP, asa ca nu l-am instalat. Picasa e complet inutil, mai ales daca vrei sa deschizi din aplicatie o poza din cele 25.000 (mult noroc cu cautarea)
++ am renuntat aproape complet la Chrome si folosesc Opera, are speed dial mai bun
- la filme nu mai folosesc WMP din motiv de subtitrari, filtrele sunt din ce in ce mai rar si mai prost mentinute asa ca am trecut la MPC-HC x64
+ e ciudat cu taskbar pe ambele ecrane, inca am tendinta sa il folosesc pe cel din stanga (main monitor) chiar si atunci cand sunt cu cursorul de mouse in dreapta (timp pierdut), dar e util
+++ e perfect stabil
- efectul de caractere cursive la apasari de taste face ceva ciudatenii in X3: Albion Prelude. Se pare ca aia prin diverse meniuri folosesc diverse controale pentru chestii similare, problemele sunt intotdeauna in aceleasi meniuri. Consider ca e mai mult o problema de programare inconsistenta decat altceva.
- Total Commander mai pierde cateodata discurile din retea, se deconecteaza si apoi sta un pic si se reconecteaza. Nu se intampla niciodata din Explorer, doar in TC si e cam ciudat: TC e 8.51 RC x64, dar intr-o discutie precedenta cu dezvoltatorul m-a asigurat ca nu are nici un fel de cod de retea scris in TC, foloseste functiile din OS.
+++ o chestie complet fabuloasa: face un pre-caching excelent la structura de foldere de pe NAS. In WIn 7 orice deschidere de folder dureaza 2-3 secunde, in Win 8 e instantaneu, parca ar fi disc local. In ZFS structura de foldere e un pic mai complicata si serverul nu face caching in RAM la foldere, de-aia e atat de lent.

Diseara o sa incerc sa instalez 8.1 pe cel de-al patrulea calculator (am doar 5 licente); e un Atom din 2009, sunt curios daca o sa mearga; are 2 GB de RAM, dar procesorul e ... un Atom single core. In afara de masini virtuale si niste laptopuri de serviciu nu mai am alte OS prin casa, am trecut complet pe 8.1.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,182
Cred că în week-end o să reinstalez și eu T530-ul (mai dă din când în când blue screens, Windows-ul de pe el e "moștenit" de pe T510 și a trecut prin vreo 4 mutări de stocare) și trebuie să folosesc W8.1, mai mult pentru că s-au terminat volume licenses pentru W7 decât că aș ține să am versiunea asta.

Exemplu: cand scrii ceva in Outlook caracterele apar constant, e un efect interesant.
Ce înseamnă că apar constant?
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Messages
2,853
Se poate dezactiva taskbar-ul de pe al doilea monitor. Tasbar Properties -> Show taskbar on all displays.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,251
Vreau și eu impresii de Win8.1 pe Atom cu 2 GB RAM. Am cumpărat o licență de Win7 și am pus-o pe netbook-ul Atom, sunt curios dacă un upgrade la 8.1 ar aduce ceva avantaje de performanță.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Ce înseamnă că apar constant?
Inseamna ca apar intr-un ritm constant chiar daca tu scrii un pic mai repede si faci pauze intre cuvinte. Spre deosebire de scrisul normal in care caracterele apar instantaneu cu viteza cu care scrii, in Outlook par ca iti curg constant pe ecran. E un efect interesant si deocamdata placut.

Se poate dezactiva taskbar-ul de pe al doilea monitor. Tasbar Properties -> Show taskbar on all displays.
Mi se pare util, nu il dezactivez ci incerc sa ma obisnuiesc sa il folosesc. Am deschise uneori 4-5 programe cu multe ferestre si nu imi permit sa trec cu Alt-Tab prin ele pana ajung la cea dorita, dau un click in taskbar; daca aplicatia e pe monitorul secundar nu are rost sa duc cursorul pe monitorul principal si sa ma intorc, asa ca un taskbar si pe secundar e chiar bun.

Vreau și eu impresii de Win8.1 pe Atom cu 2 GB RAM. Am cumpărat o licență de Win7 și am pus-o pe netbook-ul Atom, sunt curios dacă un upgrade la 8.1 ar aduce ceva avantaje de performanță.
Astept sa imi aduca frate-meu SO-DIMM-ul de 2 GB, ca acum e unul de 1 GB in el. Asta inseamna ca diseara sau la noapte ma apuc de instalat, daca merge bine (adica nu ma ia somnul) o sa descriu maine experienta.
Nu stiu cum e cu Win7 pentru ca are pe el un XP cu care a venit din fabrica. Nu stiu de unde l-a primit frate-meu acum vreo 2 ani, era nou-nout in cutie desi era fabricat prin ianuarie 2009 si il foloseste maica-mea ocazional.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,871
Si efectul asta zici ca este intentionat? Eu am intalnit acelasi efect cand incercam sa scriu text pe o spirala in Corel Draw pe vremea cand aveam 486.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,182
Inseamna ca apar intr-un ritm constant chiar daca tu scrii un pic mai repede si faci pauze intre cuvinte. Spre deosebire de scrisul normal in care caracterele apar instantaneu cu viteza cu care scrii, in Outlook par ca iti curg constant pe ecran. E un efect interesant si deocamdata placut.
Din descriere pare cam ciudat, ce se întâmplă când ai făcut un typo și încerci să te întorci? De unde știi cât să te duci în spate/ștergi dacă încă n-au apărut caracterele? Mă rog, probabil o să văd când instalez.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Nu are lag atat de mare incat sa te incurce; efectul e subtil, dar sesizabil.
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Messages
3,008
Acela este un feature Office 2013 mai degrabă și nu Windows 8.1. Sau cel puțin Office 2013 face așa pe W7 în schimb nu mi-a sărit pe nicăieri altundeva în ochi pe W8.
Și da, pe mine mă enervează la culme, noroc că folosesc foarte rar Office 2013.
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Cum fac să nu mai îmi ceară parolă la contul de Administrator? În W7 se putea...
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
La ce iti trebuie contul de administrator? Eu am un cont "Adi" care nu necesita parola.
 
Top Bottom