Windows 8

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,871
Este doar impresia mea, sau checkdisk ruleaza dupa login?
Backup se face cu Norton Ghost, Partition Saving, etc., dar ocupa mult si nu poti face restore partial.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,182
Din Control Panel / Backup and Restore (naiba știe unde e în W8, dar probabil găsești Backup pe undeva) poți să faci backup la user's libraries (care include docs, desktop, appdata and stuff), și poți face și System Image dacă alegi anumite tipuri de storage (ex: network share, alt disc). Îl schedulezi cum ai chef și profiți data viitoare când crapă.
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Este doar impresia mea, sau checkdisk ruleaza dupa login?
Cred ca inainte de login, fiindca arata ecranul de login si se invart bobitele alea mici cu Preparing Windows langa ele.
poți să faci backup la user's libraries (care include docs, desktop, appdata and stuff), și poți face și System Image dacă alegi anumite tipuri de storage (ex: network share, alt disc). Îl schedulezi cum ai chef și profiți data viitoare când crapă.
Am incercat varianta asta, dar nu ma-ncadrez, caci pare-se folderul userului e busit. N-am de ales decat sa ma despart de W8.

PS: problema e ca nici nu-mi salveaza setarile, probabil fiindca trebuie sa sterg acel folder al userului si sa recreez contul. Sau altul... Incep sa pricep. Oare un simplu copy-paste in alta parte a acelui folder de utilizator nu tine loc de backup, la un moment dat?
 

Attachments

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,871
Nu, pentru ca are fisiere deschise pentru scriere inca de cand te loghezi.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Te loghezi pe un cont de admin temporar si poti sa copiezi, nu asta ar fi problema.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,950
Nu poți copia de pe cont de utilizator pe un cont de admin, am încercat, access denied.

Dar vai, probleme cu Windows 8? :hihi:
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
N-aveam ce copia, oricum, că s-ar fi putut, fiindcă folderul corespunzător userului meu (care mai era și admin) era corupt, mărime 0 bytes.
Acum scriu de pe W7. Însă nu scuip pe W8, fiindcă a fost chinuit, instalat ca upgrade peste un W7 obosit, pe care doream să-l înlocuiesc. Cu W8 n-am făcut decât să amân chestia și eu mă declar mulțumit că a durat aproape 1 an. Oricum, n-aș mai reveni la W8 decât dacă aș instala pe curat. Aproape că mă-nvățasem cu el.
 

Pisoi

Monsieur Pussycat
Sugar daddy
Joined
Oct 10, 2003
Messages
1,375
Still love my 8.1 Pro.

Acum câteva zile mă uitam de ce nu e nici o diferență când scot extensia de color management din Firefox. Apoi m-am prins: în 8.1, aparent chiar îmi merge color management-ul la nivel de sistem de operare (configurat cu același profil pe care îl foloseam în FF), deci normal că nu simt nici o diferență.

Altă chestie: montează iso-ul instantaneu în Explorer. Nu mai am unitate CD/DVD, așa că am copiat Warcraft III pe un USB ca iso. Dublu-clic pe iso, îl deschide imediat. Numai la mișto dau dublu-clic pe installer.exe și aștept să miorlăie că îi lipsesc fișiere; pe dracu, l-a instalat în 2 minute, fără să zică miau (sau chiț).

Chiar dacă carcasa e mai proastă, motorul e mai bun ca la 7, chiar dacă momentan nu e încă la fel de fiabil. Just my 2 cents.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
M-a mancat si in timp ce testam niste chestii pe dispozitive mobile am instalat un Win 8.1 pe desktop. Deci:
- instalat Win 8.1 Pro de pe stick USB; a mers foarte rapid, dupa care la ultimul restart a zis ca un device nu functioneaza si a intepenit; nu a spus ce si cum, dar a pornit dupa ce am intrat in UEFI si am iesit. Problema e ca asa face la orice restart.
- la instalare a cerut atat serial number (ciudat) cat si cont de Microsoft (aberant). Dupa ce am bagat un cont aiurea mi-a dat optiune sa continui si fara; cand a fost sa creez un user local iarasi a insistat sa folosesc un cont Microsoft si abia ca backup un cont local. La naiba, e pe desktop si poate o sa il bag in domeniu, nu in frigiderul lui Microsoft.
- mi-a detectat o parte din componente fara probleme, placa video doar din Windows Updates, webcam Microsoft inca fara driver, imprimanta de retea din Windows Update (HP Deskjet) si multifunctionala HP din kitul de Windows
- interfata sufera grav de tabletita cronica, dar un click away e Desktop si de acolo totul seamana cu ce era mai intainte, lipsind doar Aero
- am instalat foarte putin software deocamdata (e pe un SSD temporar) si totul a mers conform asteptarilor pana acum, doar ca Google Chrome cere cu insistenta cont Google dupa instalare

Se misca aproximativ la fel ca Win 7. Interfata tabletoida e ignorabila dupa primele minute de cautat chestiile esentiale prin locuri bine ascunse. Nu am pus Classic Shell sau altceva si inca nu simt nevoia. As fi pus si un Office 2013 peste el ca sa vad cum se integreaza, dar mi-e lene sa il descarc pentru ca oricum trec inapoi la Win 7. Cauza: clientul de VPN pentru companie, e vital.
 
Last edited:

Pisoi

Monsieur Pussycat
Sugar daddy
Joined
Oct 10, 2003
Messages
1,375
Nu știu ce client de VPN ai, dar eu nu am nici o jenă să rulez Citrix pe el, după ce am instalat clientul potrivit (cel de Windows 7 crăpa).
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Nortel :frown: Clientul merge instalat, poate fi pornit fara nici o eroare si chiar se conecteaza, dar dupa aceea nu mai merge nici un DNS, nici cel al gazdei si nici cel din VPN. Nu exista alt client, compania Nortel e moarta.

Oricum, neavand nici un motiv serios sa reinstalez si configurez absolut tot software-ul pe care il am acum, nici timp pentru asta si problema cu boot loaderul (se pare ca a pus un boot loader pe un alt disc, nu SSD-ul de boot) nu e momentul sa trec pe WIn 8.1. O sa pun intr-un VM si sa ma joc cu Office 2013 daca reusesc sa fac sa mearga clientul de VPN, altfel astept inca 2-3 luni pana ne mutam pe alt VPN, ca tocmai am primit vestea aseara.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,182
Off-topic: Presupun că totuși ceva VPN mai nou e în teste pe undeva, că Nortel nu mai e de ani buni, până la urmă tot va trebui migrat. Cred că e fain să vezi o migrare globală de genul ăsta, mai puțin fain s-o conduci :smile:.

Legat de 8.1, versiunea default face upgrade sau reinstall? Am primit un ISO de la serviciu (8.1 enterprise) și colegii au reușit să se aleagă cu un reinstall, nu upgrade (pus peste W8).
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Pai tocmai spusesem cu 7 ore mai devreme ca am primit vestea migrarii la alt VPN. Nu stiu detaliile pentru ca tipul care se ocupa de asta e o veche cunostinta din Costa Rica si e in nu stiu ce training pentru 2 saptamani, dar o sa se schimbe.

Nu stiu cum e cu upgrade, ca eu am scos discul cu Win 7 din computer cat am testat, e mai simplu decat sa fac un backup si apoi restore daca nu iese bine. Si prefer sa fac instalarile pe curat, de-aia tin o partitie numai pentru OS si aplicatii si datele in alte parti, ca sa nu imi fie vreodata frica de "format c: /s".
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Am descoperit ce imi place la Win 8, dar si ce nu imi place: nu are nici un fel de bling-bling vizual. Adica e 2013 si daca ma intorc in timp si incerc sa impresionez pe cineva din 1993 o sa rada de mine ca e la fel ca Win 3.11 for Workgroups, dar mai galben (asta e background de desktop, nu l-am ales eu). Wft? OS/2 arata mai bine.
 
Last edited by a moderator:

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,182
Eu încerc de vreo 3 zile să downloadez versiunea "oficială" de la serviciu (8.1 enterprise), să văd și eu minunea, dar n-am reușit până acum, se tot întrerupe VPN-ul înainte să termin download-ul, și n-am găsit vreun tool care să știe resume la o copiere SMB, toate șterg fișierul downloadat parțial când dau de erori.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,950
Steam doesn’t officially support Windows 8
Mi s-a lămurit și mie de ce nu-mi mergeau majoritatea jocurilor din Steam. Ce mizerie.
 

Pisoi

Monsieur Pussycat
Sugar daddy
Joined
Oct 10, 2003
Messages
1,375
Mie nu mi-a făcut probleme. E adevărat că nu folosesc decât câteva jocuri. Chiar și alde Starcraft I merge (la rezoluția de cacao cu care a fost făcut).

Se pare că cei cărora nu le merg au probleme cu driver-ele, nu cu jocurile/Steam per se; nu prea are altă logică ca un joc să meargă perfect în Windows 7, dar nu în 8.

Generally, if you experience any hardware-related issues inside Windows 8.1, it is most likely due to incompatible drivers. Gamers should ensure their games will run on Windows 8.1. For example 200+ out of 500+ users report that Grand Theft Auto IV is not compatible with Windows 8.1.
Întrebare retorică: Oare de ce le merge GTA restului de 300 users?

Până acum, singurul soft major (de care m-am lovit eu, terchea-berchea) care nu merge sub Windows 8 e Android Development Tools (nu merge fastboot, că se pare că l-a stricat MS între 7 și 8).

Legat de 8.1, versiunea default face upgrade sau reinstall? Am primit un ISO de la serviciu (8.1 enterprise) și colegii au reușit să se aleagă cu un reinstall, nu upgrade (pus peste W8).
Eu am făcut upgrade (gratuit) de la Pro 8 la 8.1. Toate setările și programele păstrate, zero probleme.
 
Top Bottom