Windows 7

De foarte multe ori am constatat ca o tentativa de a repara un Windows dureaza de obicei mai mult decat reinstalarea + configurarea. La cat timp ai pierdut cu diagnosticarea faceai o reinstalare pe curat si mai aveai timp si de instalat/configurat restul software-ului...

If it doesn't work, restart it. If it still doesn't work, reinstall it.
 
Site-ul MS este o catastrofă imo, îmi prind urechile instant. Nu se găseşte vreun pro care să le ataşeze aici într-un .zip? :smile:

Wtf, I just installed WPT pe Microsoft Windows 7 Ultimate 6.1.7600 N/A Build 7600 x64. Merge. Ești sigur că ai incercat să instalezi varianta pe numărul corect de biți? Sau, ești sigur că ai Windows 7 RTM? :biggrin: Arhivă zip pot să-ți fac, dar nu merge numai arhivă zip :frown:. În cazul cel mai rău, poți urma alternativă propusă de eroare, dar din câte văd eu, WPT din Windows 7 SDK (care e doar beta) e mai vechi decât WPT standalone care suportă Windows 7 RTM.

Ok, rebooted cu verifier.exe pus în mod "verify all drivers".

Imediat ce ajunge la ecranul de "starting windows", unde de obicei stă şi-o freacă între 14 şi 18 minute, ia instant BSOD cu eroarea:

Dar EXACT asta trebuie să facă :smile:. Ideea e să iei memory dump-ul generat de BugCheck-ul stimulat de verifier.exe, și să-l analizezi în kernel debugger pentru a-ți da seama care componentă e vinovată. Dacă ți-ai luat BSOD înseamnă că a funcționat foarte bine :smile:.

Menţionez că pe când aveam Vista Ultimate i-am dat AHCI în loc de IDE din bios cu workaround (pentru SO-uri gata instalate) şi-a mers activat UDMA ca lumea. Update-ul s-a făcut în mod AHCI. Dacă trec pe IDE, tăt face pauză colo. Instalat şi drivere de mobo de la Intel (Matrix Storage) şi nicio schimbare.

Intuiția mea magică îmi sugerează că ai drivere nesemnate în sistem, și sistemul stă ca boul să caute semnături în cataloage, semnături ce nu există.
 
Din câte am observat merge chestia cu linia de comandă pentru anularea checkurilor de drivere nesemnate care mergea pe Vista. Kernel debugger este o mare necunoscută, nu sunt programator :frown:

IceCub, am aproximativ 30GB de programe care îmi sunt necesare instalate, fiecare cu setarile sale...
 
Mai taie din pr0n sau mută-l pe altă partiție, te încurcă la instalare.

Programele instalate se numără la bucată, nu la gigabyte. Mai ales dacă e vorba de setări. alea contează.
 
De asta imi place sa ma fortez a ma obisnui cu setarile default ale programelor si nu a customiza totul la sange.
 
De asta prefer programele fără setări :biggrin:. Practic softurile făcute de mine nu au setări... :goofy: (cu excepția la ce e absolut esențial). Ideea e ca programul să facă ceea ce trebuie să facă fără ca userul să fie nevoit să frece ceva la el. Setările aduc buguri greu de testat în programe.
 
Mai taie din pr0n sau mută-l pe altă partiție, te încurcă la instalare.

Programele instalate se numără la bucată, nu la gigabyte. Mai ales dacă e vorba de setări. alea contează.

No pron here :biggrin:

Sunt destule bucăţi iar setările sunt absolut esenţiale, nu mai spun de diverse pluginuri care tre si alea instalate :rolleyes:
 
După cum ziceam, intuiția mea magică îmi spune să folosești programele sysinternals, gen autoruns, și să verifici dacă driverele care se încarcă au semnătură validă/invalidă embedded, în catalog sau deloc.

Dar ideal ar fi să analizezi întâi treaba cu xbootmgr.exe, și/sau cu verifier.exe.
 
Mie imi plac programele cu setari multe multe multe, gen Miranda.
Acum, luandu-ma dupa ce a scris aramdune, am un motiv in plus sa-mi placa: Un program fara setari indica un programator lenes (n-are chef sa testeze totul) si slab pregatit (nu stie sa scrie cod din start fara bug-uri, ci se bazeaza pe metoda trial and error pana il face sa mearga).

PS: Imi cer scuze, aramdune. Nu vreau sa spun nimic despre competenta ta si calitatea programelor tale. (Ar putea fi foarte bune; n-am vazut nici unul.) Eu doar am tras o concluzie generica pe baza spuselor tale.
 
Problema testării n-are nimic de-a face cu lenea sau competența programatorului. Programele nu se testează manual, decât superficial sau la nivel de interfață. Programele se testează automat, prin diverse suite de teste. Cu cât sunt mai multe setări, cu atât numărul combinațiilor posibile crește foarte rapid și e nevoie de mai mult hardware și de timp pentru teste. Există o limită a cât timp se poate pierde pentru teste și exista o limită economică pentru cât hardware de test se poate cumpăra.
 
Testare automata?!?!? :capu: Ah, si eu care ma intrebam cat de proaste pot ajunge programele... Acum stiu: fara limita.
 
Dacă testarea e automată, atunci de ce multe-multe produse software sunt în aşa hal de buggy?
Mă rog, mie însăşi ideea de program testat de alt program îmi ridică părul în cap, măciucă după măciucă :smile:
 
Acolo e şi răspunsul, programul de testare a fost verificat de un om, deci e plin de bug-uri. :biggrin:
 
Ok, ceva util? Tot nu i-am dat încă restart, fac o listă cu chestii de încercat pre-boot şi e deocamdată prea scurtă ca să risc :biggrin:
 
Nu e nasty şi nu e Memory leak. Testat la mine, nu dă BSOD, şi m-am chinuit să-l determin să facă asta. Sincer, m-am săturat de ştiri prăpăstioase copiate de pe un site pe altul şi care se dovedesc a fi baloane de săpun.
 
Back
Top