Windows 7

Ca tot veni vorba de random, acum descarc si cu 5-6MB/s. Doar ca "rezolvarea" problemei nu are vreo legatura cu un patch ci cu folosirea unei placi de retea pe USB. Asta pentru ca acum jumatate de ora cand am ajuns acasa am constatat ca placa de retea e putin... decedata (cred). Apare constant ca disconnected, ledurile de activitate someaza, iar ledul asociat in router clipeste molcom o data pe secunda (nu am idee ce inseamna asta dar la WL500gP clipitul o data pe secunda nu e niciodata semn bun :biggrin:). Cu toate astea in BIOS imi detecteaza un cablu de 2m atasat :rolleyes:.

In fine, incep sa cred ca acea limitare de 1MB/s era modul ei de a ma anunta ca moare.
 
Intrucat cumva placa mea de retea a inviat dupa 3 zile :smile:eek: ) si a trecut direct la vitezele pe care le stiam "de pe vremuri", adica mai multi MB/s, am zis sa aplic respectivul patch. M-a informat ca am 10 conexiuni deschise si am setat un maxim de 100. Treaba e ca nu vad nici o diferenta inainte/dupa patch deci nu as baga mana in foc pentru utilitatea lui.
 
Nici la mine nu se simte vreo diferenta cu/fara patch, setat la 10/25/10/200, la fel de prost merge browsing-ul in timp ce folosesc torrent-ele, asta pe Vista x64...
 
Patch-ul are efect doar pentru torrents foarte dinamici, cu o tonă de conectări/deconectări (ca să aibă de unde depăşi cele 10 conexiuni noi pe secundă). Dacă foloseşti un client torrents cu limitare la iniţieri de conexiune (Azureus are limita 8 default, de exemplu), n-ai de ce să depăşeşti numărul de conexiuni.
 
Eu am reţinut doar câteva aspecte:
1. E cam aceeaşi Mărie, cu altă pălărie: Vista e fata de la oraş care se lăfăie cu resursele, W7 este fătuca de la ţară, mai econoamă, dar trage spre oraş şi ea,
2. Deşi toţi spun că merge mai bine decât Vista, benchmarkurile (era un link pe-aici, nu mai ştiu unde) spun contrariul,
3. Merge făcut upgrade la Vista cu W7,
4. La ora asta are buguri,
5 Driverele de Vista x86, x64 merg pe W7-le corespondent.
Corectaţi-mă unde am greşit. Dacă n-am greşit, cred că deocamdată nu mă interesează. Vista x64 îmi merge bine, stabil (nu ştiu de unde le dă unora bătăi de cap). :smile:

PS: Apropo de torrents, mie-mi merg cu peste 10 MB/s, probabil maximum de bandă la erdeeş, fără să-i aplic niciun patch.
 

Attachments

  • dwnl.gif
    dwnl.gif
    71.6 KB · Views: 44
Last edited:
Nu ştiu cine sunt tâmpiţii care fac torente cu bucăţi de 64k în loc de 256k sau chiar şi 4 MB cum am mai văzut... La 64k ai un overhead uriaş, cu un ţâşpilion de conectări/deconectări! Acolo se vede limitarea asta.
 
N-am studiat protocolul, dar sunt aproape sigur că cererea pentru următoarea "bucată" se face fără iniţierea altei conexiuni. Până şi HTTP-ul ştie aşa ceva.
 
Titlul cauzează confuzie, induce senzația că o să existe un free upgrade când de fapt e vorba de cu totul altceva. Programul respectiv s-a mai desfășurat în trecut și pentru versiunile precedente de Windows, deci nu ar fi nimic nou sau diferit.
 
Pai este un free upgrade atat timp cat indeplinesti cateva conditii.
# End users must purchase a new PC that is pre-installed with an eligible Windows Vista Operating System (OS), during the program eligibility window.

# The PC must have a valid Certificate of Authenticity (COA) attached.

# The only Windows Vista versions eligible for the program are:
1. Windows Vista Home Premium
2. Windows Vista Business
3. Windows Vista Ultimate
* Microsoft Windows Vista Home Basic, Windows Vista Starter Edition, and Windows XP (all editions) are not qualifying products under the program.

# The Program does not support multiple upgrades for medium, large, or enterprise customers. Customers that want to upgrade multiple PCs should use the appropriate Microsoft Volume Licensing program. See microsoft.com/licensing for more details.

# The following are the only valid upgrade paths under the program:
1. Windows Vista Home Premium -> Windows 7 Home Premium
2. Windows Vista Business -> Windows 7 Professional
3. Windows Vista Ultimate -> Windows 7 Ultimate
si, mai ales:
Do note that this is an optional program, so not all OEMs may choose to participate.
Parea o stire potrivita pentru topic.

In legatura cu titlul ai oarecum dreptate, dar e totusi vorba de un titlu, e greu sa ingramadesti in el si conditiile atasate. :smile:
 
Nu ştiu cum să vă zic, dar oricum intenţionez să fac upgrade free, într-un fel sau altul. Suficient că am dat banii pe licenţă de Vista.
 
Licentele de upgrade sunt de obicei la jumatate de pret, nu cred ca merita sa arunci la gunoi o licenta de Vista pentru un "torrent edition". Am un oarecare feeling ca vom vedea niste preturi OK la upgrade, am auzit niste pasarele ciripind.
Si eu am 2 Ultimate-uri retail si abia astept Seven-ul. :smile:
 
Făcui şi eu upgrade la W7 de la Vista Ultimate. Din păcate, cu totul, ocupă 20GB pe HDD. Dacă mă convinge, fac o instalare pe curat, să vedem adevărul. Până când e free versiunea asta beta? Versiunea e 7000.0.081212-1400.
Simpatic, dar (la prima strigare) nu-mi mai mere RivaTuner cum trebuie (anumite pluginuri), nu găsesc QuickLaunch Bar şi nici DaemonTool nu vrea. În rest, nu par a fi probleme. :smile:
 

Attachments

  • qlb.jpg
    qlb.jpg
    37.7 KB · Views: 26
Update-urile nu îl aduc, oarecum, la zi şi pe-ăsta? Sau, care ar fi diferenţa? Se descarcă moka direct sau trebuie înregistrare la MS? Eu, când l-am luat p-ăsta nu trebuia şi mi-e lene să mă înregistrez.
 
Back
Top