Windows 7

WIE functioneaza intr-un mod foarte abstract. Nu reusesc sa ma prind pe ce baza da el notele alea.
la 1GB DDR2 667 da 4.5. La 2GB DDR800 si la 4GB DDR800 da 5. Si cea mai suspecta nota e la hard. Pe laptop un Samsung de 250GB SATA ia nota 5.3, iar pe doua desktopuri, un HP SFF cu un SATA 160GB 5400RPM si inca un desktop cu un 7200.10 320GB (7200RPM), primesc nota 3. Asta in conditiile in care chipsetul de pe laptop e cu 2 generatii mai vechi decat alea de pe desktopuri.
 
Sa vad daca gasesc drivere pentru placa grafica, in momentul asta e pe Standard Adapter si nu se misca prea bine (mai ales ca s-a incapatanat sa puna toate chestiile de smooth scrolling si alte brizbrizuri default).

Daca nici seria GeForce 4 nu beneficiaza de drivere pentru Vista/7, crezi ca mai are rost sa cauti pentru TNT2?

Windows 7 se misca simtitor mai bine decat Vista, dar totusi 384 MB RAM e cam putin.
 
Da, între timp am observat şi asta :frown:.

Diseară încerc cu 256MB RAM şi procesor la 1GHz. Din păcate placa de bază nu-mi permite să setez FSB sub 100MHz aşa că trebuie să schimb procesorul.

În altă ordine de idei, Windows 7 Deployment Changes.
 
Interesant, cu 256MB RAM timpul de startup este acelaşi (2 minute, cu tot cu POST, până la deschiderea meniului de start) ca şi la 384MB.

Cu 128MB dă blue screen la boot, ca 2003-ul pe 64MB. Poate dacă mai scot din servicii să treacă de asta.
 
Toti cei care au testat Windows 7, l-au comparat cu Vista: e si normal din moment ce aceste 2 SO-uri au multe lucruri comune.
 
Last edited by a moderator:
Eu inca il compar cu XP. Din motivul dat in link-ul din postul meu precedent. :smile:

Si uite ca am avut ceva timp si am pus W7 pe respectivul laptop. Instalarea a durat cam la fel de mult ca un de XP si parca a necesitat ceva mai putin input din partea mea.
Practic am intalnit o singura problema: driverele placii video. E destul de veche cat sa nu aiba drivere de Vista asa ca a trebuit sa incerc o instalare manuala a celor de XP. Rezultatele sunt o idee sub asteptari, adica desi par ca se instaleaza ok, la fiecare restart incearca reinstalarea lor (care esueaza) si ma aleg cu un "Device cannot start, error code..." in device manager. La restarturi consecutive incearca si uneori reuseste sa instaleze o multitudine de drivere si device-uri. La capitolul Display Adapters imi gaseste per total cam 5 device-uri - unele raman unknown apoi unplugged si apoi dispar cu totul, unele raman in lista pana la restart, etc.

Am reusit sa trec si de WEI si una din note e foarte surprinzatoare. Mai exact cea de la hard. Nota placii video cred ca era aceeasi si cu si fara driver.

Per total, pentru un sistem de browsing, am avut o experienta mai mult decat decenta. Memoria totala ocupata cu un IE (4-5 taburi - site-uri fara prea mari pretentii) a fost de 300-330MB.
Bootarea dureaza cam 1 minut, iar shutdown-ul ~20s.

war, nu trebuie sa fie un concurs dar trebuie sa te apropii de limite ca sa iti faci o parere corecta. Si limitele nu sunt numai superioare :smile:.
 

Attachments

  • wei.png
    wei.png
    18.7 KB · Views: 41
  • drv1.png
    drv1.png
    10.3 KB · Views: 35
  • drv2.png
    drv2.png
    10.7 KB · Views: 35
  • info.png
    info.png
    6.5 KB · Views: 30
M-a suprins neplăcut faptul că Downadup afectează orice Windows, de la 95 la W7. Mulţumită unei idei la fel de dubioasă azi ca şi atunci cînd a fost inventată (autorun).

(Asta de fapt fiind doar una dintre metodele de propagare ale viermelui.)
 
BTW, exista vreo metoda de a face ca autorun-ul unui CD sa nu mai fie actiunea default la dubluclick pe acel CD?
Pe mine nu prea ma afecteaza, ca nu folosesc Explorer/My Computer, dar ar fi util de stiut cum sa setez calculatoarele altora sa nu se mai infecteze.
 
Share this with your people.

Dacă vreţi careva sursa să-l puneţi şi pe rumuneşte, ziceţi.
 

Attachments

  • New virus transmitted via USB memory sticks.pdf
    301.3 KB · Views: 31
BTW, exista vreo metoda de a face ca autorun-ul unui CD sa nu mai fie actiunea default la dubluclick pe acel CD?
Pe mine nu prea ma afecteaza, ca nu folosesc Explorer/My Computer, dar ar fi util de stiut cum sa setez calculatoarele altora sa nu se mai infecteze.

Exista.

Disable autorun are ca si consecinta ce vrei tu.
Partial adevarat. In cazul dezactivarii de care vorbesti tu, windows va ignora executia autorun.inf la detectarea unui CD/USB Flash, dar in momentul in care dai dublu click pe litera drive-ului respectiv, autorun.inf la fi executat.

Metoda din link-ul dat de mine ar trebui sa previna chestia asta.
 
Daca e vorba de WinXP incearca acest .reg care probabil va face exact ce vrei tu...

P.S. Asta e ce folosesc eu, vad ca intre timp au aparut si alte raspunsuri/variante. :smile:
 

Attachments

  • NoAutorun.reg
    158 bytes · Views: 20
Windows 7 are vreo limitare de numar de conexiuni/viteza de download/whatever? Adica uTorrentul se plafoneaza la 1,0-1,1MB/s (fara nici un fel de variatie peste asta) in conditiile in care pe XP mergea lejer la 4-6MB/s.
Nu am gasit nimic cu gogu despre asa ceva.
 
Posibil aceeaşi limitare de conexiuni open din TCP/IP. În XP s-a rezolvat cu un patch pe tcpip.sys, în 7... dunno.
 
Pai si numarul ala de conexiuni totalizeaza constant 1MB fix? Am cautat TCP/IP patch pentru W7 dar nu am gasit si parca nici nu as beli sistemul cu un astfel de patch (nu functioneaza mereu ca la carte).

L.E. Na ca acum, dupa ce am scris postul, am gasit un astfel de patch. :biggrin:
 
Back
Top