Windows 7

Vrei mai detaliat de atât? :biggrin:

Ideea e că cei 3% pot fi mari uneori mai ales dacă sunt la vedere. Sincer, pe mine mă încântă numai ideea că rulează foarte bine pe sisteme considerate slabe pentru Vista.

Dincolo de asta e un 6.1 într-adevăr, dar mă gândesc că scopul principal a fost de a scoate un Vista funcţionabil şi care să ia faţa cârcotaşilor. Bine, măcar majorităţii că văd că pe unii nu i-a convins. :tongue:
 
PS: de ce ii spune Windows 7 cand de fapt este 6.1?

Credeam că ştii. Credeam că ştiţi cu toţii :smile:
Answer.



Chestia cu 7 versus 6.1 e ceva psihologic: dacă ai auzit că Vista e prost, Vista e 6.0 și auzi de Windows 6.1 vei crede că e un Vista un pic schimbat, gen Vista SP3 sau SP4. Dacă se numește Windows 7 înseamnă că e o versiune complet nouă, mai bună, care înlătură toate petele etc.

Vezi mai sus :smile:
 
Am DVD-ul pe 64 biţi pregătit lângă mine, serialul de trial obţinut aseară, acum strâng drivere pentru tot ce-mi trebuie şi spre seară poate voi posta de pe 7 :biggrin: Fingers crossed!
 
W7 ăsta e un fel de expansion pack de joc care echilibrează unităţile şi-ţi adaugă două hărţi, dar costă cît jocul original, right?

L-am băgat şi eu, dar - surpriză! - nu există drivere LAN pentru M1697 mai noi de Vista beta, deci canci net, deci back to XP, deci mi-am făcut de lucru.
 
Imi place ca despre Vista s-a vorbit numai de rau. De cand era numit Longhorn, nimeni nu l-a placut. Cred ca toti au plecat cu o idee preconceputa ca va suxa, ca va avea cerinte mari ca totul va merge prost. Realitatea nici nu s-a chinuit prea mult sa schimbe perceptia, ba multora li s-a amplificat cand au vazut ca nu puteau rula decent Vista pe sisteme de pe vremea lui Windows2000.
Acum Windows7, asemeni lui Vista SP1 a fost asteptat cu mare interes. Toti urasc in continuare Aero (desi nu cred sa fie nici prea multi sa foloseasca Windows Clasic). Vad ca este in continuare urata dar pana si aceasta incepe sa fie laudata la Windows 7.

Recunosc, am testat Vista in perioada imediat dupa lansare si am fost dezamagit la modul ca a reusit sa crape repetat in asa fel incat mi-a adus aminte de Windows98. Acum si eu astept Windows7 si sper chiar ca voi reusi sa mai trag de WindowsXP instalat acasa pana la Windows7 final.
 
Exact. Cat conteaza marketing hype. W7 are acum un bug care limiteaza drastic throughput-ul la disk i/o, dar paradoxal, lumea se jura ca merge mai bine ca Vista!.
 
Nu chiar toata lumea se jura :biggrin:.
Pe Chip zice unu' ca ii merge snur pe un P3@1GHz cu 256MB de RAM dupa ceva "optimizare" si fara Aero (placa video cu 32MB RAM). Are cineva la dispozitie un astfel de sistem ca sa vada cum se misca? Acum hype-ul ca hype-ul dar Vista nici nu cred ca se instala pe un astfel de sistem. De fapt eu nu am reusit sa fac Vista sa mearga rezonabil pentru browsing macar nici pe un Athlon la 1,2GHz cu 512MB RAM. Deci ceva bun iese din treaba asta. Nu ai nevoie de super sistem ca sa il folosesti si daca ai deja un super sistem nu ii irosesti resursele degeaba numai pentru OS.
 
Aş putea să încerc pe sistemul de aici, şi aşa stă degeaba, dacă-mi trece lenea şi caut prin casă un HDD de 20GB.
 
Last edited by a moderator:
Si daca nu gasesti da-mi un PM. Am harduri de genul cat sa umplu un carucior de Carrefour :goofy:. As putea sa incropesc ceva cu un Celeron la 2,2GHz dar deja mi se pare un sistem prea "rasarit" pentru ce ar trebui sa releve testul.
 
Am bagat mai demult Vista pe un P4 la 1.7Ghz cu 1.5GB Ram si RAID 0 si mi s-a parut inutilizabil.
 
Except the Vista part :tongue:. Adica sunt aproape sigur ca ar face tot posibilul ca nimeni sa nu asocieze W7 cu numele (ingretosator pentru multi) de Vista. Si asta desi este evident chiar din declaratiile lor ca W7 nu s-a dorit sa fie un SO nou si revolutionar ci o eevolutie a Vista sau, mai degraba, sa fie ce trebuia sa fie Vista la lansare.
 
Testat Windows 7 pe configuratia: Intel Pentium IV 1800 Mhz, RAM 768, HDD 40, video Geforce MX440 64 Mb, sunet Creative Live! value.
Se misca ok. Dupa instalare nu a alocat nici o litera partitiei pe care e instalat Windows XP, poti face asta din Disk Management oricand. Nu mi-a recunoscut din prima placa video MX440, placa audio Creative si placa de retea 3 Com, insa cu driverele de XP au mers fara probleme (installerele nu au mers insa nici unul din ele, nici cel de la nVidia, nici cel de la Creative).
Nu am putut vedea nici un film, orice fisier .avi imi ingheata sistemul, si cu WMP, si cu Mplayer, si cu BSPlayer.
Nu imi merg Performance Tools (parca... mai mult ca sigur nu am scris corect, nu?), primesc instantaneu ecran albastru cu un countdown apoi restart.
 
Folosește driveri de Vista, nu de XP, pentru început. Cei de XP dacă merg e doar din întâmplare, cei din Vista și Win7 sunt comuni.
 
Astia erau la indemana :smile: .
Oricum am renuntal la Windows 7 din cauza faptului ca apareau ecranele albastre si ingheta cand porneam un film.
Probabil ca peste vreo 2 ani o sa fie cel mai folosit sistem de operare, si cu Vista se intampla asa cum s-a intamplat cu XP-ul la inceput, cand lumea nu voia sa renunte la Windows 98 SE. La XP e si mai si, lumea s-a obisnuit cu el foarte tare.
Oricum lumea tipa sus si tare ca Vista este o prostie si ca e un fel de Millenium, mi se pare o prostie sa spui asta, probabil inca vreo 2 ani de-acum se va mai vinde ca sistem de operare, este indeajuns, cred ca longevitatea XP-ului e o exceptie, nu ceva normal, mai ales ca in ultimii 3-4 ani cateva distro-uri de Linux pentru desktop au avut progrese fantastice, iar Microsoft probabil considera ca trebuie sa-si mareasca din nou avansul. Ce e grozav la Windows 7 e ca cerintele de sistem nu au crescut aparent fata de Vista.
Diferenta intre cerintele sistem este mare intre XP si Vista/7, un lucru normal, asa cum la vremea aceea era si diferenta intre 98/XP.
 
Ce e grozav la Windows 7 e ca cerintele de sistem nu au crescut aparent fata de Vista.
Ce e grozav e ca cerintele alea chiar au scazut substantial. Probabil ca ar putea sa concureze cu un XP "stock" daca manaresti un pic la W7.
 
Back
Top