Windows 7

Nu-mi aduc aminte să fi avut problema, dar poți să creezi un user cu același nume/parolă pe "server" dacă nu reușești să-l faci să țină minte. Sau pui un "net use" cu parolă cu tot la startup.
 
Userul de pe server are acelasi nume, dar nu il pot lasa fara parola si nici parola la contul de pe client nu pot pune.
Incerc varianta cu net use.
 
Da, la același user cu/fără parolă se cam zăpăcește, pentru că vede că există user-ul dar nu se potrivesc parolele. Poți pune parolă la contul de pe client și setezi auto login.
 
Nu merge sa pun parola. Daca pun parola nu mai pot porni nici un program. Ceva cu service disabled... si n-am chef acuma sa iau serviciile la rand sa vad care trebuie pornite.

NET USE M: \\SERVER\Share parola /PERSISTENT:NO
nu functioneaza. A functionat cand am scris comanda prima data, dar dupa restart zice "password incorrect". Si nu, nu am gresit parola!
 
Folosești Homegroup și la shares dai remove la all permissions, apoi adaugi userul HomeGroupUser$, cu permisiunile care le vrei (read/write, etc). Bagi în Homegroup ce computere vrei. No more problems.
 
Mda. L-am distrus de tot.
Aparent user-ul nu mai are drepturi de administrator desi este administrator. Tot ce cere admin da "Access is denied" sau "Service cannot be started".
M-am bagat la servicii fiindca pornea de capul lui in timpul noptii si cred ca am dezactivat prea multe pe acolo... plus toate incercarile de solutii la problema parolei luate de pe net si facute in gpedit.

Sa-i ia dracu'. Reinstall?

PS: Nu pot intra in safe mode fiindca cineva a uitat grub in MBR si, evident, intercepteaza F8.
 
Intr-un final am ajuns in safe mode si l-am facut din nou sa mearga... ma rog... ca un Win7, adica mai mult pe burta.

Deci cum fac cu login-ul?
NET USE nu merge. Password incorrect. Event Log pe server zice acelasi lucru. Am setat "Send LM & NTLM, use NTLMv2 if negociated"; serverul are aceeasi setare si tot nu merge. As dori ca setarea unei parole la user-ul de pe client sa fie ultima solutie luata in considerare.
 
Din motive de bling-bling, prietena nu doreste schimbarea Windows 7. Ma confrunt cu urmatoarea problema: Win7 nu tine minte parolele share-urilor din retea in ciuda bifarii casutei corespunzatoare.
Nici Win8 nu tine minte parolele, desi e bifata casuta corespunzatoare. Si eu rog aceeasi solutie. :smile:
 
Control Panel -> User Accounts -> Manage your credentials -> Add a windows credential

E posibil sa fie nevoie de parola de logare pe contul respectiv.
 
Voi de ce nu folosiți Homegroup pentru sharing în rețeaua de acasă și vă complicați cu user/password? Windows, din câte am experimentat personal, are mari probleme dacă nu lucrezi cu domeniu ci doar cu workgroup (+ apar "ciudățenii" și în workgroup vezi toată rețeaua de cartier pe care de multe ori poți s-o și accesezi :biggrin:). Homegroup sharing mie mi s-a părut excelent când a fost introdus și chiar funcționează sub Windows 7. Cu Windows 8 și mașini cu Win7 în rețea apar unele probleme, dar cel mai probabil s-au rezolvat în 8.1 sau prin vreun patch.
 
Tocmai din cauza problemelor pe care le spui: funcționează bine doar între aceleași versiuni de Windows. Eu mai am și Win 2003, și Win 2008, și Win-uri corporate la care e disabled din policies.
 
Control Panel -> User Accounts -> Manage your credentials -> Add a windows credential

E posibil sa fie nevoie de parola de logare pe contul respectiv.
Functionat, multumesc. Contul acceseaza shared folders din retea, deci are adresa, user si parola, chiar daca pe contul de windows nu este parola.
Banuiesc ca checkbox-ul din fereastra care cere user/pass exact asta ar trebui sa faca, dar pentru un motiv anume n-o face.
 
Back
Top