Windows 7

Buna ziua.
Am si eu mai multe nedumeriri vis a vis de acest super ra....t de la nenea Gates:
1- transferul de fisiere intre partitii 8 gb 4 minute in cel mai bun caz e normal?
2-poze rezolutii mici lag intre ele de pana la 4-5 secunde vizualizate cu programul din Win7
3-dezarhivare+ instalare de progem pe partitii diferite=p3 la 600>Nimic altceva nu mai mergea.
4-Pc dualcore amd 5000+ 5670, 4gb ram, win7 profesional, interfata clasica fara aero and so on.
Pentru detalii instalare va sta la dispozitie Foxster, amicul care m-a ajutat.
La aceasta ora mi se pare infect acest program daca nu cumva este de vina ceva din instalare/parte fizica stricata pe la mine prin pc, etc.
 
1. Pe acelasi hard, e normal, ba inca mi se pare chiar decent.
2. N-am nici cea mai mica idee. Nu folosesc nici in XP.
3. Perfect normal. Doar n-o sa dea windows-ul prioritate utilizatorului in detrimentul bucatariei lui interne?! Iar win7 are o bucatarie de vreo 6 GB imediat dupa instalare.
 
Cateva detalii suplimentare:

SO: Win 7 Pro 64 bit OEM, DVD original.
Placa de baza: Abit KN9S Nvidia Nforce 550.
Driverele: cele mai noi de pe situl Nvidia, ATI/AMD respectiv Realtek, versiunea lor pe 64-bit.
Programe: acolo unde s-a putut s-a folosit versiunea 64-bit a programelor.
Windowsul a fost updatat la zi cu exceptia unui singur update.
Indexarea a fost dezactivata.
 
In xp, transferul de 8gb era muult mai rapid, iar instalarea si dezarhivarea nu imi afectau pc atat de rau ca acum sa nu pot porni mesu sau sa am lag 5-10 seunde la o discutie de mess sau doar la deschiderea lui.Sa inteleg ca win 7 este mai prost?
 
1. 8GB in 4min de pe o partitie pe alta in cadrul aceluiasi HDD e normal.

2. Viewer-ul de poze intern al Windows-ului nu e cel mai grozav program.
Poti incerca: Right Click Desktop -> Screen Resolution -> Advanced Settings -> Color Management -> Color Management -> Advanced -> Change System Defaults
Daca nici asa nu merge, treci pe IrfanView

3. Dezarhivare + instalare in acelasi timp, pai la cate i-ai dat HDD-ului sa faca ce pretentii mai ai? Dezarhivarea/copierea cel putin, sunt operatii care folosesc HDD-ul intensiv.

P.S. Controllerul SATA e setat AHCI sau in "compatibility mode"?
 
1. 66 MB/sec la copiere e tocmai bine, banuiesc ca nu ai cel mai rapid HDD de pe piata (nu ai pomenit modelul desi e important pentru 1 si 3)
3. HDD-ul nu e deloc bun la multitasking, nu e vina Windows 7; daca ti se pare prea lent treci pe SSD.
4. Care era nelamurirea la acest punct?
 
Ideea generala era ca aceste operatii erau facute pe aceasi configuratie mult mai rapid in xp decat pe win7.
Intrebarea generala era daca este normal sa se intample acest lucru sau este vreo greseala la setari/instalare, etc...
La punctul 4 prezentam situatia hardware.
 
Pe configuratii mai slabe WIn 7 se misca mai greoi ca XP, e optimizat pentru multi-CPU (merge bine pe minim 2, pe single core se taraie), dar are in plus securitate. Pe configuratii bune cred ca merge mai bine sau mult mai bine, depinde de computer.
 
Nu se făcea nimic mai rapid în XP, sistemul indica eronat că se făcea mai rapid, copierea nu se încheia în momentul în care Windows XP indica acest lucru. De fapt se face mai rapid în Windows 7.
 
Omul are dreptate, mie și internetul mi se mișcă mai rapid în Windows 7 VS XP, de ce nu pot spune, dar văd și eu cum se mișcă downloadurile (500-600KBps pe 7 VS 300KBps XP).

Cu copierile de/pe stuff local, XP încarcă un buffer și afișează 200MBps apoi stă 10 minute după ce se umple bara de progress, 7 afișează un 40MBps constant și copierea se încheie la momentul indicat. Cum verifici? Când dai safe remove la flash USB, este aproape instant la 7, XP tot zice că-i ocupat cu ceva.

Ambele folosind Total Commander, nu explorerul, că explorerul din 7 mai face din când în când chestia pe care o face și XPul :biggrin:

7 este mai rapid și mai bun ca XP pe orice are procesor > 2GHz și >2GB RAM, verificat și răsverificat (am instalat și pe un socket 939 cu Venice). Evident nu cu Aero ci Windows classic theme și blinguri dezactivate.
 
Nu Aero cred ca incetineste interfata W7, ci animatiile elementelor de pe ecran (slide-uri/fade-uri, umbriri).
La XP poti vedea ca LED-ul de la harduri mai licare dupa ce s-a terminat copierea, la W7 nu.
 
Am dual core, am 4 giga, am aero dezactivate si bling bling nu gasiti la mine.
Sunt absolut sigur ca in cazul meu winxp se misca mai bine in 2-3 aplicatii deodata pe hdd decat win7.Sincer ma simt pe 7 ca pe un single core de multe ori...
 
Cred ca se referea la faptul ca desi are un sistem ce depaseste cerintele minime pt Win 7, se pare nu atinge in uz general viteza XP-ului pe care o avea inainte.
 
Cred ca nu are perceptia ca atinge viteza respectiva. Si mie mi se pare uneori ca XP e mai rapid pe unele sisteme, dar nu pot demonstra daca e asa sau nu. Eu folosesc Win 7 cu toate bling-urile si nu mi se pare ca se misca deloc lent, desi procesorul e tot un AMD X2, chiar low-power (not overclocked).
 
Sperand ca win8 va fi mai bun, ma intorc spasit la xp zilele astea existand posibilitatea sa pastrez win7 pe alt hdd, doar pt jocurile moderne care nu stiu xp.Mi se pare aberant ca in timpul instalarii unui joc sa astept 40 de secunde ca sa deschid un mess, sau daca folosesc microtorent sa nu pot sa deschid un film.Aberant.
 
Back
Top