Windows 7

Am reinstalat pe NAS/HTPC Win7 pe 32 biti şi parcă se mişcă mai bine, consumă şi ram mai puţin. Deşi iniţial am zis că-l mai las am renunţat la el, tot ce era film HD sacada în boxee sau xmbc. Nu ştiu care e motivul, problema a dispărut.
A mers vreo două zile aşa şi azi am instalat IIS7. Până să fac asta torrent managerul uploada cu viteză maximă, acum nu vrea să treacă de 20kb/s. L-am dezinstalat (IIS7) şi iar merge. Aveţi idee de ce-mi blochează upload-ul la 20kb/s?
 
IIS are bandwidth control. Nu stiu la versiunea asta care sunt setarile default, dar daca cercetezi un pic probabil vei gasi solutia.
 
Am găsit opţiunea asta dar e dezactivată. Dar asta nu ţine de aplicaţiile instalate pe IIS? De ce-mi afectează alte aplicaţii, cu care până la urmă nu are legătură?
 
Hello, lume! După vreo jumătate de an de la instalare în care a mers fără incidente, W7 Ultimate (dac-o fi el) al meu a făcut bubiţa la pişu'. E adevărat, asta s-a-ntâmplat pe la 22.00 (ieri) şi n-am avut timp de mai multe investigaţii. Am testat memoriile care-s OK, placa video merge... am dat un Repair, dar nimic. Tot apare ecranul din imagine. Să fie de la un troian care-mi tot deschidea IE9 şi pe care am zis că l-am executat acum vreo câteva zile, când m-am căptuşit cu el?
N-am instalat nimic de luni de zile, nici softuri, nici hardware. Ceva sfaturi? Mulţumiri, anticipat.
 

Attachments

  • DSCF2233.JPG
    DSCF2233.JPG
    127.3 KB · Views: 44
7B înseamnă de obicei inaccessible boot device - adică nu poate să citească corect de pe HDD. Ai resetat de curând BIOS-ul? Verifică setarea de AHCI pentru HDD-uri, să fie așa cum ai instalat Windows-ul. Apoi verifică HDD-ul.

N-ai placă de bază de-aia bușită de Sandy Bridge, nu?
 
Am MSI P43Neo. Am observat eu că mi-a reapărut splash screen-ul ăla cu MSI, deşi eu îl scosesem. M-am uitat pe-acolo, dar n-am avut timp să observ dacă e ceva schimbat. Mersi MULT de sfat, o să încerc asta când ajung acasă.

PS: de ce să se fi schimbat BIOS-ul singur? Nu mi s-a mai întâmplat.
 
Vorba din bătrâni zice că shit happens. Eu păţeam asta des pe AN8 Ultra, până într-o zi când am văzut că jumper-ul de reset BIOS era ceva mai larg, şi dacă dădeam un şut carcasei (am obiceiul să stau cu picioarele pe carcasă) se mişca şi se reseta frumuşel.
 
In ultimii 15 ani placile de baza au baterii pentru CMOS, nu acumulatori. Bateriile respective se golesc in ~ 2 ani, dupa care BIOS-ul se reseteaza ori de cate ori il scoti din priza (sau pica curentul).
Sustin opinia lui miahi - pare sa fie de la setarile controller-ului SATA.
 
Nu-i asa ca-i superb?! :mda:
Asta se intampla la primul restart dupa instalare - am incercat sa debifez toate componentele de la Add/Remove Programs.
 

Attachments

  • Windows 7.jpg
    Windows 7.jpg
    82.9 KB · Views: 48
Exceptand lentoarea agasanta si faptul ca sunetul e cam parait nu am intampinat probleme cu Win 7 Pro 32bit rulat intr-un Virtual Box pus in win XP Pro.
 
De ceva vreme experimentez niște chestii ciudate. Driverul Nvidia, nou instalat, tot "stop responding" și se recuperează singur. Mai nasol e că, jucător online de RTCWET fiind, mi se blochează și jocul (îngheață și pleaca doar cu restart PC). Nicio problemă de căldură (am suflat și praful de prin carcasă ca măsură suplimentară). Am dat cu ochiul prin Event Viewer și-mi apar numai erori pe-acolo (atașez un PrintScreen). Mă mai supără că s-a și îngrășat baban de tot partiția C, unde e el W7-x64.
Întrebări: Ce posibilități de micșorare/curățare am? Ce posibilități de recuperare a unor fișiere care, presupun eu (da' nu-s sigur), sunt "corupte"? Evident, fără reinstalare pe curat. Mulțumesc anticipat.

PS: virusache, zic eu că n-am, că am scanat și rescanat sistemul și cu Avira, și cu MSE, și cu Malwarebytes și cu SpybotS&D...
PPS: LMA și pe topicul ăsta!
 

Attachments

  • Untitled 1.gif
    Untitled 1.gif
    40.1 KB · Views: 22
  • Untitled 2.gif
    Untitled 2.gif
    268.9 KB · Views: 25
Back
Top