Windows 7

Se pare ca erau niste update-uri importante...:biggrin: Mie nu mi s-au restartat singure, dar s-au blocat in asa fel incat sa trebuiasca sa le dau restart... :smile:.
 
Dilema: am instalat un win 7 x86 si un Win XP x86 pe aceeasi matrice raid cu dual boot.
Prima data am instalat Win 7 x86 apoi Win XP si m-am chinuit ceva sa refac dual boot-ul lui Win 7 dupa instalarea de XP. Acum functioneaza ok dual boot-ul de Win 7.

Dar vreau sa inlocuiesc Win 7 x86 beta cu un Win 7 x64. Cum fac sa pastrez dual boot-ul si Win XP? Pe disk Win7 e instalat pe prima partitie iar XP-ul pe a doua.

Pornesc setup-ul din XP si formatez partia cu Win 7 x86? Boot-ez direct de pe DVD?

XP-ul imi trebuie pentru diverse experimente hardware.
 
In principiu, in cazurile de dual boot se instaleaza sistemul mai vechi inainte si apoi cel nou. Normal ca XP-ul pus dupa 7 a distrus boot-ul. In momentul asta daca dai jos 7 care il ai, si faci XP-ul sa booteze modificand boot.ini, ar trebui sa nu ai probleme la instalarea noului win 7.
 
Ca sugestie la problema ta, net use \\computername\sharename /user:domainname\username /savecred /persistent:yes din command prompt poate fi o soluție, e mai fiabilă decât maparea din GUI - nu știu de ce.

Cu maaare întârziere revin: comanda aplicată aşa cum mi-ai scris-o tu (înlocuind desigur ceea ce trebuia) nu funcţionează. Primesc mesaj de eroare de conflicting switches. (mesaj numărul 3150)
Dacă scot "/savecred /persistent:yes" din comandă, funcţionează, dar după restart e acelaşi rahat, adică nu s-a schimbat nimic.
Eu vreau să evit ca utilizatorul să fie nevoit să introducă parola de fiecare dată când porneşte calculatorul, dar să-i meargă şi share-urile out of the box, fără add network drive de mână şi introdus parola din nou de 4 ori pentru 4 shares.
Pe lângă asta, când porneşte XP-ul stăăă ca boul în Welcome Screen, fiindcă (probabil) încearcă să se conecteze la network shares şi aşteaptă un time out, ceva.
Aşa că sunt tot în dilemă.
 
Am recitit cu atenție datele problemei. Am o bănuială, pentru a fi sigur e nevoie două teste pe care acum nu pot să le fac (nu am XP la îndemână și mi-e lene să instalez unul pentru testul ăsta).

Deci, dacă userul XXX există pe ambele computere cu același nume și pe unul are parolă iar pe al doilea nu e pur și simplu posibil să ai conflict de credentials. Dacă faci maparea cu userul curent și altă parolă o să încerce data viitoare să facă maparea cu userul curent și parola curentă (vidă).

Teste:
- pune parolă pe XP identică cu cea de pe Win 7 și vezi ce iese. Ar trebui să meargă.
- crează un alt user pe XP, cu sau fără parolă, și vezi dacă ține minte detaliile de mapare. Ar trebui să meargă.

Dacă ambele teste ies pozitive cred că nu ai soluție la ceea ce vrei tu.
 
Dacă pun parolă, o să îi ceară parola la startup, ceea ce vreau să evit.
Dacă mai creez un user pe XP, o să îi dea de ales la startup între useri şi o să îi ceară de asemenea parolă, ceea ce, din nou, vreau să evit.
Cum făceam ca sub XP să se logheze automat user-ul fără că îi mai ceară parolă, chiar dacă există? Nu mai ţin minte...
LE: Nevermind, am găsit.
 
It's a fucking test, man. Nu am zis să o faci pe veci, doar să faci un test, după aia ștergi al doilea looser și parola primului.
 
Nu mă irit, sunt dezamăgit că începi găsind motive pentru care nu se poate, mai ales când motivele alea nu există. Ai zis ulterior că ai găsit soluția (LE, nu?), primul răspuns a fost "am rezolvat, nu se poate". Îmi aduci aminte de un comentariu al pisoiului și nu e pozitiv.
 
Geez, de-aia exista LE. Asta una la mână. A doua, n-am avut vreme să editez regiştrii, am muncit ieri. Anyway, relax, nu mai fii aşa... bitter :smile:
 
Salut! De curind am upgradat laptop-ul de la WinVista la Win 7. Cu aceasta ocazie am incercat sa-mi instalez un software care necesita .Net Framework 3.5. Nu am reusit. Dupa ceva cautari am gasit solutia sa reinstalez .net framework din win 7...prin debifare si rebifare in Control Panel -> programs and features -> turn windows features on and off -> Microsoft .net framework 3.5.1 ca in poza. Win 7 imi cere restart, dupa care, la repornire zice ca nu poate upgrada toate componentele si face un rollback.
Deci, cum se poate instala .Net framework pe win 7?
 

Attachments

  • 1..png
    1..png
    33.5 KB · Views: 22
Revin cu aceeasi problema. Pentru ceva vreme au mers aplicatiile ce folosesc .net framework dupa care iar au aparut problemele. Am folosit programe de dezinstalat toate versiunile de dotnetfx, am reinstalat, am instalat versiunea 4 RC. Au mers 3-4 zile dupa care iar au inceput problemele.
Si pe windows7 mi se misca greu laptop-ul (procesor Intel core 2 duo 1.83GHz, 2G ram).
Acum am windows 7 ultimate in urma unui update de la vista home premium. Cred ca sterg tot si instalez vista ultimate. Ori revin la vista home premium. :frown:
 
Vrei sa spui ca Vista ti se misca mai bine? No way!
Probabil ai vreun kit de 7 aiurea luat de pe cine stie ce torrent.
Nimic nu se poate mai prost decat Vista :biggrin:
 
Am gasit si ceva idei de configurare servicii. Se pare ca se misca mai bine. Acum am probleme cu windows media player (nu ca ar fi o problema mare... folosesc VLC). Ca si chestie, se pare ca orice dezinstalez din windows nu mai pot reinstala sau se reinstaleaza prost.
Pina la urma am instalat dotnet 2.0 si 3.5. Sa vedem ce se mai intimpla.
Ce-mi place la nebunie la Win7 este Adaptive Brightness. :smile:
 
Am făcut și eu update la Seven (x64), mai mult de kiki, că n-am avut probleme cu Vista niciodată. M-a surprins în mod neplăcut că a durat foarte mult (aproape o oră jumate). Nu sesizez diferențe de viteză, doar la indicele de performanță s-a schimbat cifra, acum indicând HDD-ul cea mai slabă verigă, pe Vista memoria având acest "privilegiu". Nu-mi merge DaemonTools pe el. Un înlocuitor, ceva?
 
Mersi pentru soft. În rest, totul a rămas așa cum era și merge grozav.

Am prea multe programe pe care ar fi trebuit să le reinstalez și... am o lene! Cândva, voi face-o. :smile:
 
Back
Top