Windows 7

Foxter

Membru Senior
Joined
Aug 22, 2006
Messages
1,758
XP va mai ramane in domeniul netbookurilor pt ca majoritatea userilor inca mai sunt speriati de Linux (fara motiv).

Alte windowsuri merg prea greu pe astfel de sisteme si producatorii de procesoare nu sunt dornici sa cresca mult performanta procesoarelor de tip netbook pentru ca ar risca sa isi scada mult profiturile pt procesoarele axate pe performanta.

Probabil as lua o platforma desktop bazata pe procesoare de netbook pe care voi pune Linux, odata ce sistemele ce le detin vor ceda hardware.

XP va mai ramane si pe sistemele de bussiness din firme unde este deja folosit. Acolo cei ce lucreaza pe PC-uri il pot folosi eficient, administratorii au implementat metode de protectie cat de cat decente si nu tin neaparat sa puna alt windows cu toata harababura inplementarii lui. In plus in corporatii/firme costurile pt hardware si software sunt foarte strict reglementate. Exista inca destule firme in care 256MB sunt considerati suficienti pt XP. Nici macar reducerea consumului de RAM a Windows 7 fata de Vista nu cred ca o sa faca corporatiile/firmele sa il puna pe sisteme cu 512MB RAM.
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Messages
3,008
Nu vad de ce o corporatie ar investi in SO nou cat timp masinile raman vechi si la fel si suita de aplicatii.

SO trebuie sa ocupe cat mai putin RAM si sa ma lase pe mine sa-l umplu pe restul cu ce vreau eu pentru ca nu e Mama Omida sa stie ce vreau sa rulez sa-mi anticipeze miscarea si sa-mi umple RAM-ul cu ce trebuie. Chiar nu are de unde! Si nu am de gand nici sa astept sa golesc RAMul ocupat aiurea sa se goleasca intr-un pagefile, apoi sa pot sa-l umplu cum era si normal de la inceput, din alte biblioteci, cu ce am nevoie atunci.
 

JustIn

Membru Senior
Joined
Jun 6, 2005
Messages
302
Still works fine... Pentru cei care au probleme cu driverele la placile vechi gen mx400, mx440, mx4000, va recomand driverul de XP de pe situl nvidia. Nu merge decat desfacut si apoi il instalati manual. Cel putin la mine a mers fara nici o problema, chiar si pentru fx5200 (e totusi stupid sa nu pui un driver macar pentru asta)

Sa salutam ideea inovatoare a Microsoft de a scoate pe piata un sistem de operare care sa te faca sa iti schimbi masina (Vista), ca apoi la scurt timp sa scoata altul cu cerinte la jumatate, care sa iti spuna ca ar fi "worked fine" si pe aia veche... E, cred, primul SO Microsoft care iese pe o piata hardware deja matura si pregatita pentru el.
 

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Messages
2,485
Am pus ieri seara Windows 7 64bit ca default OS pe un C2D E4300 @ 2.2Ghz, 4GB RAM si GeForce 7300. Instalarea a durat fix 30 de minute iar la prima pornire am fost placut surprins sa constat ca majoritatea hardware-ului avea driverele instalate (mai putin un TV Tuner cu chipset BT878 si un webcam Emtec - oricum nu mai tin minte cand le-am folosit ultima data) iar internetul era functional. Imediat, am fost anuntat ca sunt 4 update-uri disponibile: driver update pentru monitor, placa video si 2 dintre placile de retea.
Multifunctionala functioneaza perfect cu drivere de Vista 64.

Cu putin efort am reusit ca conving placa de sunet (Realtek Azalia - ALC888) sa foloseasca sistemul de sunet 5.1.

Am instalat toate aplicatiile uzuale, probleme intampinand doar la 3 din ele:
- SkyPe care nu a vrut sa se instaleze in versiunea curenta, SO-ul dandu-mi link catre ultimul beta (care functioneaza ok).
- Daemon Tools, in locul caruia am folosit Virtual Clone Drive.
- CoreAVC cu ajutorul caruia filmele in format *.mkv mergeau sacadat in MPC. In final, am revenit la filtrul intern din MPC care functioneaza corect.

Imi place functionalitatea refacuta a noului taskbar si am ramas placut surprins de stabilitatea sistemului (tinand cont ca este un beta totusi.

De remarcat:

- dupa dezactivarea UAC nu mai functioneaza Windows Gadget Gallery (fostul Sidebar). Am fost nevoit sa setez UAC la nivelul minim de "agresivitate" pentru a putea beneficia de gadgeturi. Nu vad care e lagatura dintre cele doua, si pot doar sa trag concluzia ca MS a inceput sa momeasca utilizatorii cu "floricele eye candy" pentru a asigura securitatea sistemelor.

- functia Hybernate nu este activata "by default" si nu am gasit nimic in Control Panel referitor la aceasta. Singura solutie pentru activare a fost powercfg -h on din command prompt.

- ca solutie antivirus folosesc Avast Free Edition - momentan nu am intampinat probleme.

- Windows Live Mail insista sa imi arate cate un folder Inbox, Draft, Sent, Junk, Deleted pentru fiecare cont de mail separat - adica nu mai pune mailurile la gramada cum faceau versiunile precedente. Inca nu imi dau seama daca este un "feature" sau o chestie enervanta.

- Total Commander: UAC sau vre-un protocol de securitate din SO nu il lasa sa execute operatiuni de stergere dupa bunul plac al utilizatorului. De foarte multe ori Total Commander cere permisiunea de a folosi drepturi de Administrator pentru a putea sterge cate ceva. Oricum, rularea de la bun inceput a programului cu drepturi de Administrator te scapa de problema.


Per ansamblu, sistemul se misca mai bine decat sub Windows Vista.
O sa perseverez sa il tin pana la inceputul lui Iulie cand expira prezentul release.
 

whiskas

Chronic suicidal
Joined
Jan 19, 2005
Messages
1,600
Chiar mai bine, dacă ai PureVideo (nu știu dacă merge și cu AVIVO), filtrele interne MPC HomeCinema (H.264 / DXVA și VC-1 / DXVA) fac decodarea bitstream în hardware (adică aproape totul se întîmplă în placa video). Which kinda rulz, dacă e să mă întrebi pe mine... :biggrin:
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
- dupa dezactivarea UAC nu mai functioneaza Windows Gadget Gallery (fostul Sidebar). Am fost nevoit sa setez UAC la nivelul minim de "agresivitate" pentru a putea beneficia de gadgeturi. Nu vad care e lagatura dintre cele doua, si pot doar sa trag concluzia ca MS a inceput sa momeasca utilizatorii cu "floricele eye candy" pentru a asigura securitatea sistemelor.
Mie îmi merg perfect gadget-urile. Cu UAC dezactivat. Win 7 x64, of course. vezi să nu fie cine ştie ce alt proces dezactivat pe acolo. Vezi logs.
- ca solutie antivirus folosesc Avast Free Edition - momentan nu am intampinat probleme.
Eu am instalat Symantec Antivirus Corporate pentru Vista şi merge perfect.
 

spooky51

Obi-Wan Kenobi's cousin
Joined
Jan 5, 2007
Messages
460
MX440-ul meu mergea cu driver de XP pana incercam sa vad un film, cand ingheta sau dadea ecran albastru apoi se restarta.
Conform Microsoft, 7 are cam aceleasi cerinte hardware cu Vista.
 

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Messages
2,485
2 din câte? :eek:
2 din 3, mai exact 2 x LAN + 1 x WLAN. Le foloseam mai de mult pentru ICS, pe vremea cand nu aveam router. Acum tin 2 din ele "disabled".

Haali Media splitter și ffdshow_tryout ai încercat?
Nu am incercat. Daca am vazut ca MPC HC se descurca si fara ele nu le-am instalat. Personal, am o problema cu codec pack-urile... mai bine spus nu le suport. Singurele care le folosesc sunt: CoreAVC sau ffdshow si AC3Filter in combinatie cu MPC HC.

Cat despre problema cu Windows Gadget Gallery si UAC, o sa investighez intr-o zi sa vad care e legatura. Din cautarile pe net, am vazut ca multa lume a intampinat aceeasi problema.

Problema cu Hybernation mode se pare ca nu am rezolvat-o pe deplin: sistemul intra in hybernate si isi revine fara probleme, are o minte proprie si nu vrea sa stea inchis. Se aprinde imediat la 1-2 secunde dupa shutdown. Problema s-ar putea sa fie din BIOS pentru ca am facut un update la ultima versiune inainte de a instala Windows 7. Desi am dezactivat orice functie de "wake up" din BIOS & Windows, calculatorul nu vrea sa stea inchis. Mai mult, Vista era in stare sa foloseasca functia "suspend to ram", iar pornirea sistemului dura 3-4 secunde. Windows 7 insista sa scrie informatiile din memorie in hyberfil.sys, iar pornirea sistemului dureaza ceva mai mult.

speeky51 said:
MX440-ul meu mergea cu driver de XP pana incercam sa vad un film, cand ingheta sau dadea ecran albastru apoi se restarta.
Windows 7 nu are nici macar drivere generice pentru seria Geforce4 MX?
 

jarod

Super Moderator
Sugar daddy
Joined
Nov 27, 2003
Messages
1,576
Mie, pe Vista, MPC-HC îmi decodează filmele HD în hardware (9500M GS) fără nimic altceva pe lângă el (doar output-ul e pus pe EVR custom).
 

JustIn

Membru Senior
Joined
Jun 6, 2005
Messages
302
Mda se pare ca driverul de XP pentru fx5200 imi blocheaza PC-ul la deschiderea unui fisier video. Rezolvat cu driverul de Vista...:smile:. La capitolul sunet, driverul de Cmedia descarcat automat a mers fara probleme, cel de ADI Soundmax, nu. Rezolvat cu cel de XP...:smile: UAC nu are la mine nici o legatura cu gadgeturile, dar e drept ca e varianta pe 32 biti. Ce am mai observat e ca daca la RAM sta mai bine ca Vista, la cerintele de procesor e la fel. Daca nu ai un procesor cu doua nuclee situatia nu e prea roza. Cu p4 2400 nimic nu e flawless, totul are o mica inertie...
 

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Messages
2,485
Chiar mai bine, dacă ai PureVideo (nu știu dacă merge și cu AVIVO), filtrele interne MPC HomeCinema (H.264 / DXVA și VC-1 / DXVA) fac decodarea bitstream în hardware (adică aproape totul se întîmplă în placa video). Which kinda rulz, dacă e să mă întrebi pe mine... :biggrin:
Unfortunately the MPC-HC decoder only supports the "bitstream mode" at this stage, which means that only the most recent graphic cards are supported :

* nVidia series 8(9)xxx for H.264 only
* ATI Radeon HD series for H.264 and VC-1 decoding
Din pacate Geforce 7 nu e pe lista, iar din fericire procesorul nu sughita la decodare nici cand ruleaza Seti@Home in paralel.
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Messages
3,008
IceCub, nu am incercat hibernarea lui W7, dar STR merge perfect, by default. Prima data m-am si speriat crezand ca este calculatorul cu ecranul oprit si ca se oprise intre timp coolerul de la procesor. Pe XP in trecut nu prea mi-a functionat jmecheria asta si uitasem de ea dar acum ma gandesc ca abia astept W7 final sa pot pune calculatorul in STR continuu.

STR = suspend to RAM.
 

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Messages
2,485
IceCub, nu am incercat hibernarea lui W7, dar STR merge perfect, by default.
...
abia astept W7 final sa pot pune calculatorul in STR continuu.
Am rezolvat problema cu MCE Standby Tool. Detalii aici. Calculatorul porneste si se opreste uluitor de repede! Utilitarul acela s-ar putea sa-ti rezolve problema si in Windows XP. Daca nu, mai este un utilitar chiar de la MS numit DUMPPO.EXE - detalii aici.

In momentul instalarii, am impresia ca din BIOS nu am activat S3 ca metoda de power management, iar modificarile ulterioare nu mai impresioneaza SO-ul.

Mai am o singura curiozitate: sa instalez Windows 7 pe "guzganul rozaliu" aka MSI U100 Wind. :biggrin:
Va trebui sa fac prima data o proba pe desktopul care actualmente ruleaza windows 7 sa vad daca pot foolosi Dial Up Networking prin Bluetooth pentru a ma conecta la net prin telefonul mobil.
Cum nu am o unitate optica externa, va trebui sa improvizez cumva sa pot instala de pe un USB Flash.

P.S. Tocmai am gasit un bug: imprimanta functioneaza corespunzator atata timp cat ii trimit putine pagini. De la cateva zeci incolo crapa!
 
Last edited:

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Messages
2,485
Desi eram hotarat sa raman cu versiunea beta a lui Windows 7 ceva timp de acum incolo, am intampinat ceva probleme care m-au facut sa ma razgandesc:

1. Cand dau la listez mai multe pagini odata serviciul "Print spooler" o ia razna si nu mai poate fi repornit nici cu plecaciuni.
2. In unele programe (Office, IE8, etc.), in momentul in care aleg sa salvez un fisier, apare fereastra Save/Save As, dar de foarte multe ori, orice tentativa de a naviga prin structura driveurilor/folderelor esueaza.
3. Sincer sa fiu m-am saturat sa fac troubleshooting seara de seara.

That's it! Back to Vista! :frown:
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,871
Problema cu imprimanta se rezolva de obicei cu optiunea "Print directly to the printer" din proprietatile imprimantei. Daca imprimanta este USB, o conexiune imperfecta a cablului de date poate duce la probleme de genul asta. (BTW, v-am spus cat de mult urasc tehnologia moderna? Era greu sa puna doua suruburi la acea mufa USB?)
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
2. In unele programe (Office, IE8, etc.), in momentul in care aleg sa salvez un fisier, apare fereastra Save/Save As, dar de foarte multe ori, orice tentativa de a naviga prin structura driveurilor/folderelor esueaza.
Ai Web Folders/Network Drives? Păţesc şi eu la fel sub XP :smile:

(BTW, v-am spus cat de mult urasc tehnologia moderna? Era greu sa puna doua suruburi la acea mufa USB?)
În momentul în care nu mai poţi să te obişnuieşti cu tehnologia modernă, înseamnă că eşti bătrân.
Strict legat de mufele USB, să mor eu dacă am avut vreodată vreo problemă cu mufe ieşite şi/sau contact imperfect. Auzi, şuruburi... nişte Super Glue nu te ajută? :smile:
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,191
Tocmai am instalat W7 pe un Celeron 1.3GHz, 384 RAM, TNT2 si un HDD de 40GB. In afara de necesitatile clare de mai multa memorie (available memory in momentul asta 80MB), se misca destul de bine. WIE imi da 1.7 pentru procesor si memorie si 1.9 pentru HDD. Sa vad daca gasesc drivere pentru placa grafica, in momentul asta e pe Standard Adapter si nu se misca prea bine (mai ales ca s-a incapatanat sa puna toate chestiile de smooth scrolling si alte brizbrizuri default).

Am avut o problema cu device-urile, nu a reusit sa imi aloce resurse pentru toate device-urile, pana nu am dat disable la placa de sunet din bios n-a vrut sa-mi instaleze placa de retea. Aceeasi configuratie sub XP mai avea si un modem instalat si n-a avut probleme, probabil politica de IRQ sharing a W7 nu e aceeasi.
 
Top Bottom