Windows 7

spooky51

Obi-Wan Kenobi's cousin
Joined
Jan 5, 2007
Messages
460
Reinstalat 7 dupa .iso -ul de la Microsoft.
Sistem Pentium IV 1800 Mhz, 768 SDRAM, video GeForce MX440 64.
Partitiei cu XP nu i-a alocat litera, rezolvat din Disk Management.
Nu a recunoscut placa audio Creative Live! Value (2000) si placa de retea 3 Com 10/100 Etherlink XL (2002), insa i-am dat sa si le updateze de pe net si a facut-o. Nu a recunoscut Gameport-ul Creative, il vede ca PCI imput device cu semnul intrebarii. Sunetul se aude foarte aiurea.
La video am Standard VGA Adapter, nu exista drivere pentru vechitura de MX, e de inteles. Nu am mai pus driverul de XP, deoarece ingheta cand bagam un film. Filmele merg cu Mplayer, insa sunetul este absolut oribil.
Asta e, se pare ca hardware-ul meu este cam de pe vremea cand aparea XP-ul, banuiesc ca nimeni nu se streseaza sa faca drivere pentru hardware de acum 100 de ani.
Sistemul se misca ok, este folosibil, i-am bagat si un antivirus, sa nu ma mai bata la cap Action Center (pe care l-am lasat sa dea mesaje).
Ce sa zic, e Windows... e dragut, dar nu e pentru coaja mea de sistem :smile: . Cum nu am in vedere vreun upgrade, SO principal va ramane XP.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Suportul pentru gameport a fost retras de Microsoft din Vista și orice OS ulterior, era gândit destul de prost și cu prea multe deficiențe ca să îl mai păstrezi în era USB când un joystick nou costă în medie 20 EUR.

De placa video nu ai ce să te plângi, e chiar pre-XP și e mai degrabă problema nVidia că nu oferă driveri (și a ta :biggrin:) decât a Windows 7.

3COM nu a oferit niciodată suport pentru plăcile Etherlink XL sub Vista, de prin 2003-2004 nu a mai scos driveri noi pentru nici un OS. E o umbră a unei firme mari pe vremuri, produsele au fost excelente la vremea lor dar sigur nu mai sunt astăzi.

SB Live Value e iarăși nesuportat de producător sub Vista sau OS mai noi. Microsoft nu poate să facă driveri pentru toate produsele de pe piață, mai ales pentru cele puse de producător pe lista neagră.
 

wirespot

Membru Senior
Joined
Oct 13, 2006
Messages
667
Valabil pentru cei care îl cumpărau :smile:
Exact asta vroiam să zic şi eu. Să nu uităm totuşi că 2000 este sistem destinat serverelor şi are cu totul alt target (şi preţ). Doar în condiţiile în care se foloseşte "la liber" îţi permiţi să faci comparaţii de la egal la egal.

Plus că existau mai multe variante. 2000 Professional era varianta workstation pentru business şi "power users" şi costa vreo 400$ pentru trei bucăţi (dar era disponibil doar pt. system integrators). 2000 Server era peste 700$. Nu mai zic de alte variante (Advanced şi Datacenter). Comparaţi cu Millenium care era vreo 200$.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Windows 2000 a avut și variantă desktop (2000 Pro) și server, iar prețul pentru 2k Pro era decent, nu mai merita cunmpărat Me.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,182
Am vrut să instalez W7 pe sistemul pe care îl vindeam, dar... se pare că nu mai are chef să pornească. Well, în week-end o să fac rost de un Celeron 1.3 + 512 ram, încerc pe ăla.
 

maxu

Membru Senior
Joined
Oct 6, 2005
Messages
628
Asta cu portul MIDI/Joystick e ca si inexistenta LPT/COM/IDE pe placile de baza noi. Ce te faci daca ai device pe respectivul port (gen claviatura MIDI sau uber-imprimanta pe paralel) si nu prea te-ai lipsi de el? Iti iei i7 si il tii pe XP. E ceva din eterna "evolutie cu spatele".
Bine, exagerez. Vrei legacy, taci si inghiti (sau improvizezi si adaptezi). Vrei nou, sacrifici. Banui ca si tema asta e destul de "eterna"
Dar indeajuns cu off-topicul.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,249
Creative sux, din n puncte de vedere. Dacă folosiţi aşa ceva şi vreţi Windows 7, pregătiţi-vă sufleteşte pentru nervi.

Windows 7 e beta, are MULTE bug-uri. Nu încercaţi să-l folosiţi într-un sistem ca utilizare normală, vă va afecta productivitatea. Dacă vă băgaţi în programul beta, să conştientizaţi că sunteţi beta testeri - descoperiţi bug-uri şi le raportaţi, nu descoperiţi un sistem stabil. Folosiţi un sistem separat pentru teste - dacă crapă ceva, să nu ia cu el şi restul datelor voastre.

Puneţi update-urile frecvent. Tocmai a fost anunţat unul pentru un bug ce taie ultimele secunde din fişierele mp3. Verificaţi-vă colecţia de muzică să nu fi pierdut câteva procente de informaţie.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Asta cu portul MIDI/Joystick e ca si inexistenta LPT/COM/IDE pe placile de baza noi. Ce te faci daca ai device pe respectivul port (gen claviatura MIDI sau uber-imprimanta pe paralel) si nu prea te-ai lipsi de el?
De suportul MIDI nu știu nimic, dar faptul că pot folosi aceeași mufă fizică e singura legătură între MIDI și gameport. Vezi http://en.wikipedia.org/wiki/MIDI_1.0 pentru detalii, gameport e una din interfețele fizice MIDI și nu cea mai răspândită și nu știu dacă Vista suportă sau nu MIDI pe gameport, nu am cu ce testa.

Pentru porturi seriale și paralele există adaptoare USB pentru rarele cazuri în care cineva le mai folosește. De ce să plătească și ceilalți 99% din cumpărători pentru monștrii ăia de mufe când poți pune încă 4 USB-uri, Firewire și ceva eSATA (adică ceva cu adevărat util) în loc?
 

JustIn

Membru Senior
Joined
Jun 6, 2005
Messages
302
Am instalat w7 pe sistemul de lucru la job acum 2 zile, caruia oricum ii instalez SO o data la citeva luni datorita componentelor pe care le testez si a virusilor luati de pe diverse medii, (momentan e un core 2 duo 4300, asrock "ceva struto-camila" de prin garantie, 512 ddr1, mx4000 128m). Se misca decent, ~300m ocupati RAM default, ~8g ocupati pe hdd cu tot cu programele aferente, inclusiv office, plus ca am testat diverse componente, hdd, unitati optice, imprimante la care daca nu sunt drivere au mers instalate manual cele de XP :smile: So, deocamdata sunt multumit de el.
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Messages
3,008
Pus azi Windows 7 Build7000 pe un Core2 E6550, 2*512MB, 160GB si Intel 31G. Nu am avut nevoie de niciun driver, totul era gata instalat dupa dupa 30min maxim. Se misca onorabil la modul ca nici nu as mai concepe Vista in fata acestui Beta. Chiar onorabil. Si asa proaspat, avea liberi 480MB ceea ce oricum tot e bine.
 

whiskas

Chronic suicidal
Joined
Jan 19, 2005
Messages
1,600
Call me stupid (s-a întîmplat și nu doar o dată), însă de ce naiba vă pasă de cît RAM e liber? Parcă s-a mai purtat discuția asta: RAM-ul nu trebuie să fie liber. :smile:
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
whiskas, ne pasă cât consumă un OS, mie nu îmi place un OS care consumă peste 1 GB (Vista) când se poate și cu o treime (Win 7) sau mai puțin (XP). Nu toată lumea are chef să cumpere RAM sau să schimbe calculatorul ca să poată folosi un sistem de operare suportat. Microsoft vrea să omoare XP, ce faci cu stațiile mai vechi care nu au decât 512 MB sau 1 GB de RAM? Pui Linux?
 

sabertooth

Membru Senior
Joined
Aug 8, 2006
Messages
583
Un SO ar trebui sa tina ocupat tot RAM-ul. Asta este fix treaba lui, parerea mea.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,182
Să-l ţină ocupat în sensul de "să-l poată oferi aplicaţiilor la nevoie, în rest să-l folosească pentru cache", nu de "I am big Windows, gief all your memory" :smile:.
 

sabertooth

Membru Senior
Joined
Aug 8, 2006
Messages
583
Ezact. Pai de asta punem RAM nu? Ca sa fie folosit. SO + cache/buffere la greu ca sa se miste totul repede, ca doar RAM-ul este mai rapid decat HDD-ul. Nu sa faca swap in prostie pe disc cand are RAM liber garla.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Um, şi unde tragi linie între ce foloseşte SO-ul exclusiv pentru el din RAM şi ce nu? Spre exemplu, rundll32.exe sau svchost.exe sunt componente ale SO-ului, dar folosite la greu de majoritatea aplicaţiilor. Deci nu Vista ocupă un GB de memorie, ci nişte biblioteci dinamice care sunt, atenţie, shared cu toate ălelalte programe. Să spui "Vista ocupă 1 GB fără nimic altceva instalat" nu înseamnă decât că "Vista e pregătit să ofere altor programe biblioteci aflate deja în memorie".
 

Foxter

Membru Senior
Joined
Aug 22, 2006
Messages
1,758
Reinstalat 7 dupa .iso -ul de la Microsoft.
Sistem Pentium IV 1800 Mhz, 768 SDRAM, video GeForce MX440 64.
Partitiei cu XP nu i-a alocat litera, rezolvat din Disk Management.
Nu a recunoscut placa audio Creative Live! Value (2000) si placa de retea 3 Com 10/100 Etherlink XL (2002), insa i-am dat sa si le updateze de pe net si a facut-o. Nu a recunoscut Gameport-ul Creative, il vede ca PCI imput device cu semnul intrebarii. Sunetul se aude foarte aiurea.
La video am Standard VGA Adapter, nu exista drivere pentru vechitura de MX, e de inteles. Nu am mai pus driverul de XP, deoarece ingheta cand bagam un film. Filmele merg cu Mplayer, insa sunetul este absolut oribil.
Asta e, se pare ca hardware-ul meu este cam de pe vremea cand aparea XP-ul, banuiesc ca nimeni nu se streseaza sa faca drivere pentru hardware de acum 100 de ani.
Sistemul se misca ok, este folosibil, i-am bagat si un antivirus, sa nu ma mai bata la cap Action Center (pe care l-am lasat sa dea mesaje).
Ce sa zic, e Windows... e dragut, dar nu e pentru coaja mea de sistem :smile: . Cum nu am in vedere vreun upgrade, SO principal va ramane XP.
Well daca nu vede ceva din generatia Geforce 4 ce sa mai zici de norocosii ce au placi Matrox din generatia 2000. Puteau sa puna si ei un driver generic macar ca sa poti sa setezi rezolutia si refreshul. Oh well, no Windows 7 for me. Baietii de la Ubuntu au fost mai draguti, am accelerare 3D in Linux.:smile:
 

wirespot

Membru Senior
Joined
Oct 13, 2006
Messages
667
Deci nu Vista ocupă un GB de memorie, ci nişte biblioteci dinamice care sunt, atenţie, shared cu toate ălelalte programe. Să spui "Vista ocupă 1 GB fără nimic altceva instalat" nu înseamnă decât că "Vista e pregătit să ofere altor programe biblioteci aflate deja în memorie".
Mi se pare cam dubios. Pentru că logic ar fi ca să pornească cu un minim de RAM ocupat şi să-şi bage cache/buffers/biblioteci pe măsură ce sînt cerute. Deci ok, are servicii, interfaţă grafică, astea consumă. Doar că e o consumaţie de bază, sub care nu poţi scădea, şi mi se pare cam mult cît vor ei să fie această bază.

Un SO ar trebui sa tina ocupat tot RAM-ul. Asta este fix treaba lui, parerea mea.
E o descriere simplistă. Un OS în sine nu trebuie să ocupe RAM deloc, sau cît mai puţin. Cu alte chestii de ocupă memoria: cache/buffers, biblbioteci shared, aplicaţii etc.

Nu toată lumea are chef să cumpere RAM sau să schimbe calculatorul ca să poată folosi un sistem de operare suportat. Microsoft vrea să omoare XP, ce faci cu stațiile mai vechi care nu au decât 512 MB sau 1 GB de RAM? Pui Linux?
Pui, de ce să nu. Că văd că spre asta se duce tendinţa: Mac şi Windows pe calculatoarele shiny proaspăt cumpărate, Linux pe restul. Că acum să fim serioşi, nu văd de ce ar folosi cineva XP sau şi mai şi, Windows 98, cu problemele asociate de securitate şi driveri, din cauză că-s OS-uri depăşite, cînd poţi avea un Linux cu kernel şi userland modern, toate driverele legacy la care pofteşti şi un GUI gen XFCE care să nu consume multe resurse.
 
Top Bottom