Windows 7

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Păi ciudat e că îngheață doar la jocul ăla. Altele, mai devoratoare de resurse merg OK.
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Să-l reinstalez? Nu se poate "regenera" și el, Win 7 ăsta?
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,945
Eu zic să aștepți un driver nou, nu prea merită reinstalat Windows pentru 1 joc. Mă rog, depinde cât de ușor/greu îți este :smile:

Încearcă Driver Sweeper în safe mode și un reinstall de drivere video totuși înainte.

Partiția de windows 7 oricum se îngrașă, eu folosesc Tweak 7 (a venit cu pachetul Object Desktop că era la reducere :biggrin:) pentru eliminat fișierele care rămân "în plus", care pot ajunge și la 10-15GB (temp files, error reports, etc).
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Mulțumiri pentru răspuns. Deși nu mă pot lăuda nici pe departe cu cunoștințele informatice ale unor (multor) membri ai XF (pentru care am toată admirația), am folosit diverse metode de a scăpa de "balast": acel driver sweeper, cleandisk-ul win7, ccleaner și pentru mișcodaci, cele ce le-am înșirat mai sus. Comportamentul acesta, fix la jocul acela mai vechiuț se pare că e ca un "barometru" de sănătate al Win-ului meu: exact așa se manifesta și înainte de ultima reinstalare, respectiv blocaje de acest gen și erori la driverul video. Cu umila mea gândire, ori ceva s-a bușit la Win, ori ceva se tot bulește la driverul video. Mă gândeam că s-ar putea repara ceva.
O să-ncerc Tweak 7, sper să nu stric mai tare. :biggrin: Dacă mai scap de anumite resturi (că m-a și mâncat ca pe Zamby să instalez/încerc o droaie de programe legate de astro) o să fiu ceva mai mulțumit. Apoi o să studiez procedeul de creare a unei imagini, ca data viitoare când face buba să-i dau ce-i trebuie.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,945
În opinia mea, pentru teste de anumite programe legate de <insert pitic here>, Virtual Box este prietenul tău cel mai bun :smile: Este gratis, light și înghite orice sistem de operare la care te poți gândi. Crapă ceva => reinstall windows virtual, sistemul principal nu are nimic de suferit.

Momentan deja fac ani de zile cu Windowsul instalat, care a plecat de la un Vista x64 (nu exista Windows 7 atunci) upgradat la 7 x64. Nimic nu se pierde, nimic nu se câștigă, ci totul se transformă :biggrin: Dacă nu ar fi trebuit să fac trecerea de la x86 la x64, nici nu aș mai fi reinstalat sistemul vechi, un XP de când aveam laptop (acum vreo 5-6 ani) upgradat la Vista când am luat desktopul și-am vândut laptopul (clonat HDDuri).

Trebuie să privești sistemul de operare ca un mic sanctuar în care n-au voie decât chestii proven, cu mici "bule" în care poți să-ți faci de cap, una dintre ele fiind de exemplu Virtual Box. Timpul înseamnă bani (la propriu pentru mine de la o vreme) și nu-mi permit să stau cu orele să instalez drivers și programe, să stau să sap după coduri și parole sai să stau cu orele să downloadez pachete de drivers (am net de 300KBps aici), șamd. Totul este protejat cu backupuri regulate cu Acronis True Image 2011 (între timp a apărut 2012), care mi s-a părut cea mai bună investiție pe care am făcut-o vreodată (a fost ceva gen 30EUR tot pachetul cu bonus niște chestii pe-acolo de faci și chestii bootabile pentru un backup permanent). Evident pentru paranoia suplimentară, totul este și criptat, cu backup la certificate (luat țeapă odată de nu-mi mai puteam decripta fișiere după o reinstalare de Windows pe un laptop și nu mai vreau) pus pe un card microSD care stă la loc sigur.

Laptopul care îl am acum n-a fost reinstalat niciodată și urmez aceleași guidelines pentru backup, folosind un HDD extern (la desktop am un folder de backup de ~900GB).
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,248
Iar dacă vrei teste pe mașina fizică, fără virtualizare, dar fără să-ți belești sistemul de operare și fără să trebuiască să faci imagine de disc, folosește Sandboxie.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,945
Ăsta ultimul mi se pare total mindfuck la câte clickuri dau eu sigur uit și mă apuc apoi să dau cu munca mea de pământ :biggrin:
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Mișto, mișto. Îmi place când începeți să vorbiți. :smile: Mai bag și eu la conopidă. Deh, nu m-a dus capul la o mașină de-asta virtuală, deși m-am mai jucat cu așa ceva.
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Messages
2,850
1. Tray-u' e setat să afişeze tot timpul iconiţele. În prima imagine cum ar trebui să fie tot timpul, în imaginea a doua cum îmi apare de destule ori după o repornire.
2. Fereastra principală a Yahoo Messenger-ului nu vrea să rămână setată cum o pun eu. La fiecare pornire arată ca în imaginea 3, deşi eu o tot trag de tot până la taskbar şi spre margine. Face aşa pe mai multe versiuni, de la 8 până la ultimul 10 înainte de 11 şi nu pare să fie de la YM, pt. că pe WinXP rămâne poziţionat. Similar şi cu ferestrele de chat, nu rămân la dimensiunea la care le pun.
3. Îmi tot apare un fişier desktop.ini pe fiecare DVD, deşi între timp am reinstalat câteva sisteme de operare (din surse diferite) şi am schimbat un inscriptor (nu din motivul ăsta! :tongue:), imaginea 4. Evident că i-am tras un Shift + Delete, dar după o vreme se trezeşte să reapară.
4. Mi se tot mută iconiţele de Compiutăr şi Coş, dar mai rar. Poziţia normală e jos lângă taskbar, uneori apar cu un rând mai sus, ca în imaginea 5.

Ceva idei, vă rog?
Mulţămesc.
 

Attachments

whiskas

Chronic suicidal
Joined
Jan 19, 2005
Messages
1,600
2. Îmi pare rău că nu sînt constructiv, dar Yahoo! Messenger e o mizerie. :smile:
4. Schimbi des rezoluțiile / ai două monitoare?
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Messages
2,850
2. Up yours! :tongue:
4. Nu. Da, TV conectat pe DVI -> HDMI. Dar nu pare să aibă legătură, azi mi s-au mutat fără să conectez tiviu'.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,178
1. Click dreapta pe start bar / properties / notification area / customize... și ai acolo toate aplicațiile care au folosit tray-ul și setări pentru fiecare (show/hide). Sau pur și simplu crapă programul de afișat temperaturi la startup :smile:.
2. Ce zice whiskas. Cu YM nu te pui, ori merge cum vrei tu și te bucuri, ori nu merge cum vrei tu și te bucuri, că nu ai ce-i face. Din păcate nici alți clienți pentru rețeaua aia care să aibă interoperabilitate cât de cât (fișiere, voice, video) nu găsești.
3. E de la setarea de show hidden files / don't hide operating system files. desktop.ini se numesc fișierele de customizare ale directoarelor în Windows, și e creat automat când bagi discuri goale ca să-i pună icon și nume la directorul de CD/DVD burning. Dacă vrei să păstrezi setarea de show hidden nu ai ce-i face. Pe desktop n-aveai?
4. ... sau ai vreun program care schimbă rezoluția la desktop când trece în full screen. Urmărește când apare problema.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,869
Pentru desktop.ini am o idee, s-ar putea sa mearga, dar trebuie sa astepti pana maine ca n-am backup-ul la windows actualizat si nu pot testa fix acum. :biggrin:
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Messages
2,850
Și zici că asta iaște și pe un Windows „curat”?
Îhî, acum am un Win7 SP1 cu toate update-urile. În afar' de unu'. :hihi:
1. Click dreapta pe start bar / properties / notification area / customize... și ai acolo toate aplicațiile care au folosit tray-ul și setări pentru fiecare (show/hide). Sau pur și simplu crapă programul de afișat temperaturi la startup :smile:.
2. Ce zice whiskas. Cu YM nu te pui, ori merge cum vrei tu și te bucuri, ori nu merge cum vrei tu și te bucuri, că nu ai ce-i face. Din păcate nici alți clienți pentru rețeaua aia care să aibă interoperabilitate cât de cât (fișiere, voice, video) nu găsești.
3. E de la setarea de show hidden files / don't hide operating system files. desktop.ini se numesc fișierele de customizare ale directoarelor în Windows, și e creat automat când bagi discuri goale ca să-i pună icon și nume la directorul de CD/DVD burning. Dacă vrei să păstrezi setarea de show hidden nu ai ce-i face. Pe desktop n-aveai?
4. ... sau ai vreun program care schimbă rezoluția la desktop când trece în full screen. Urmărește când apare problema.
1. Păi asta ziceam, acolo e setat să afişeze tot. Aplicaţiile pornesc, le văd în Task Manager. Şi iconiţele apar după ce închid soft-urile din TM şi le pornesc manual.
2. Right.
3. Ciudat, n-a apărut decât... la un moment dat, nu din prima. Pe desktop nu-i, am doar Computer, coşu' şi câteva scurtături.
4. N-am.
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Messages
2,850
2. De-abia acum m-am gândit. Pe YM şi-aşa nu fac altceva decât chat şi rareori transfer de fişiere. De audio/video nu e cazu'. Vreo recomandare? Ceva cât mai simplu. :goofy:
 
Top Bottom