Windows 7

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Messages
3,225
Am reinstalat pe NAS/HTPC Win7 pe 32 biti şi parcă se mişcă mai bine, consumă şi ram mai puţin. Deşi iniţial am zis că-l mai las am renunţat la el, tot ce era film HD sacada în boxee sau xmbc. Nu ştiu care e motivul, problema a dispărut.
A mers vreo două zile aşa şi azi am instalat IIS7. Până să fac asta torrent managerul uploada cu viteză maximă, acum nu vrea să treacă de 20kb/s. L-am dezinstalat (IIS7) şi iar merge. Aveţi idee de ce-mi blochează upload-ul la 20kb/s?
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
IIS are bandwidth control. Nu stiu la versiunea asta care sunt setarile default, dar daca cercetezi un pic probabil vei gasi solutia.
 

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Messages
3,225
Am găsit opţiunea asta dar e dezactivată. Dar asta nu ţine de aplicaţiile instalate pe IIS? De ce-mi afectează alte aplicaţii, cu care până la urmă nu are legătură?
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Hello, lume! După vreo jumătate de an de la instalare în care a mers fără incidente, W7 Ultimate (dac-o fi el) al meu a făcut bubiţa la pişu'. E adevărat, asta s-a-ntâmplat pe la 22.00 (ieri) şi n-am avut timp de mai multe investigaţii. Am testat memoriile care-s OK, placa video merge... am dat un Repair, dar nimic. Tot apare ecranul din imagine. Să fie de la un troian care-mi tot deschidea IE9 şi pe care am zis că l-am executat acum vreo câteva zile, când m-am căptuşit cu el?
N-am instalat nimic de luni de zile, nici softuri, nici hardware. Ceva sfaturi? Mulţumiri, anticipat.
 

Attachments

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,188
7B înseamnă de obicei inaccessible boot device - adică nu poate să citească corect de pe HDD. Ai resetat de curând BIOS-ul? Verifică setarea de AHCI pentru HDD-uri, să fie așa cum ai instalat Windows-ul. Apoi verifică HDD-ul.

N-ai placă de bază de-aia bușită de Sandy Bridge, nu?
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Am MSI P43Neo. Am observat eu că mi-a reapărut splash screen-ul ăla cu MSI, deşi eu îl scosesem. M-am uitat pe-acolo, dar n-am avut timp să observ dacă e ceva schimbat. Mersi MULT de sfat, o să încerc asta când ajung acasă.

PS: de ce să se fi schimbat BIOS-ul singur? Nu mi s-a mai întâmplat.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,188
Vorba din bătrâni zice că shit happens. Eu păţeam asta des pe AN8 Ultra, până într-o zi când am văzut că jumper-ul de reset BIOS era ceva mai larg, şi dacă dădeam un şut carcasei (am obiceiul să stau cu picioarele pe carcasă) se mişca şi se reseta frumuşel.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,871
In ultimii 15 ani placile de baza au baterii pentru CMOS, nu acumulatori. Bateriile respective se golesc in ~ 2 ani, dupa care BIOS-ul se reseteaza ori de cate ori il scoti din priza (sau pica curentul).
Sustin opinia lui miahi - pare sa fie de la setarile controller-ului SATA.
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Mulțumiri din suflet. Într-adevăr "sărise" pe IDE. :smile:
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,871
Nu-i asa ca-i superb?! :mda:
Asta se intampla la primul restart dupa instalare - am incercat sa debifez toate componentele de la Add/Remove Programs.
 

Attachments

Thor

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Dec 6, 2004
Messages
1,965
Si nu ti se pare normal, instaland Win7 in masina virtuala de Xp?
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,871
Sunt convins ca si configuratia astrala si chiar si blestemele faraonilor au avut ceva de-a face.
 

Foxter

Membru Senior
Joined
Aug 22, 2006
Messages
1,758
Exceptand lentoarea agasanta si faptul ca sunetul e cam parait nu am intampinat probleme cu Win 7 Pro 32bit rulat intr-un Virtual Box pus in win XP Pro.
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
De ceva vreme experimentez niște chestii ciudate. Driverul Nvidia, nou instalat, tot "stop responding" și se recuperează singur. Mai nasol e că, jucător online de RTCWET fiind, mi se blochează și jocul (îngheață și pleaca doar cu restart PC). Nicio problemă de căldură (am suflat și praful de prin carcasă ca măsură suplimentară). Am dat cu ochiul prin Event Viewer și-mi apar numai erori pe-acolo (atașez un PrintScreen). Mă mai supără că s-a și îngrășat baban de tot partiția C, unde e el W7-x64.
Întrebări: Ce posibilități de micșorare/curățare am? Ce posibilități de recuperare a unor fișiere care, presupun eu (da' nu-s sigur), sunt "corupte"? Evident, fără reinstalare pe curat. Mulțumesc anticipat.

PS: virusache, zic eu că n-am, că am scanat și rescanat sistemul și cu Avira, și cu MSE, și cu Malwarebytes și cu SpybotS&D...
PPS: LMA și pe topicul ăsta!
 

Attachments

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Messages
2,485
Incearca sa treci la versiunea de driver anterioara sa vezi daca dispar problemele.
 

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Messages
2,485
Ultima data cand am patit chestia asta am dus placa la garantie.
 
Top Bottom