Windows 7 x32 si domeniu cu Windows 2000 server

tCare crezi ca face un produs mai bun de administrare, unu' care scrie open source vineri seara din lipsa de sex sau unul care are acces la documentatia originala, la codul sursa si la colegii care au scris produsul de administrat?

Implying the latter actually does a good job, cu toate avantajele pe care le are. Samba funcționează, faptul că-i ieftin nu înseamnă că-i și prost. Asta una la mână. Doi la mână, normal că nu se bazează pe original, pentru că acolo aproximativ tot este locked de patente. Trei la mână, în ultima vreme am văzut mult prea mult OSS scris cu cap și simț de răspundere decât software bun de la Microshit (și alți dezvoltatori cu pretenții, inclusiv Apple). Aia cu vineri seara în lipsă de sex mi se pare puțin exagerat, o dăm în tipare? :smile:

Nu pricep ghiveciul tău de exemple, ai impresia că SQL nu merge pe Linux? Wtf. Ba chiar se trece la chestii mult mai mișto cu bazele de date, vezi MariaDB. Care (OMFG) a fost adoptat de Google. Holy shit, OSS adoptat în business. Break out the pitchforks.
 
alți dezvoltatori cu pretenții, inclusiv Apple
Foarte bună gluma.

Da, Neo, Samba funcționează, dar nu oferă toate serviciile unui AD Microsoft. Asta e, faci reverse engineering cât poți, dar unele lucruri sunt încurcate. Și sunt sigur că se bazează cât se poate de mult pe original, pentru că multe din serviciile de integrare cu Windows se bazează pe analiza codului leaked de Windows de prin 2004.

Iar MariaDB e mișto pentru istoric, că face omu' MySQL, îl vinde pe tone de bani la Sun (vreun miliard parcă), după care se supără pe sat și face un fork de MySQL, care să fie free, dom'le, că nu ne place că ăia răi vor să facă bani din ce le-am vândut.

Suportul la OSS/free stuff e nasol. Eu fac de câțiva ani suport pe Oracle DB, și acum m-am apucat de același lucru pe MySQL, și e mult mai ușor Oracle DB. Da, e un mamut, pregătirea unei instalări durează zile, dar ai documentație și e destul de bine organizată. Joi am săpat juma' de zi în loguri de MySQL ca să înțeleg de ce unul din nodurile unui cluster crapă. Unele din codurile și mesajele de eroare nu sunt documentate nicăieri. Dai google search după mesajul tău de eroare, 0 hits. Nimic. Nada. Null. Găsești până la urmă pe un forum pe unu' care a avut cam aceeași problemă. 10 oameni care își dau cu părerea, după care OP întreabă "și io ce fac?!" în vreo 3 post-uri, că nu știe nimeni răspunsul. Da, teoretic la un OSS iei sursele și te uiți, dar cât durează chestia asta? Sau deschizi un bug și te rogi că poate îl vede cineva și nu ți-l închide. Așa că după 4 ore de scormonit degeaba, am restartat tot, cu nițel noroc a pornit și nodul ăla, și vedem data viitoare, poate atunci scrie ceva mai mult în loguri, că nu e prima dată când crapă misterios. Da, Google își permite să schimbe serverele de SQL o dată pe lună, pentru că e un IT shop. Sunt sigur că au deja zeci de oameni care învață pe de rost MariaDB. Dar du-te luni la spital și propune-le să schimbe totul pe MariaDB, că ai auzit că și Google îl folosește.

Și să nu crezi că search-ul tău pe Google va atinge vreun server de MySQL sau MariaDB. Toate aplicațiile mari de la Google folosesc BigTable, dezvoltat de Google și care, bineînțeles, nu e OSS. Doar chestiile mici folosesc MySQL/MariaDB.
 
Asta e, faci reverse engineering cât poți, dar unele lucruri sunt încurcate.

Nu cred io că nu au putut face reverse engineering mai mult de atât. :smile: Nu asta-i limita. Însă dacă se apropie cât de cât de emularea sau copierea uneia din soluțiile cheie ale Microsoft pentru segmentul enterprise, le-o trage big M cu procese de nu știu ăia ce i-a lovit. Așa că băieții s-au mulțumit cu un Samba funcțional și au trecut la alte lucruri mai fezabile de finalizat.
 
Întrebarea este dacă tovarășul burebista chiar are nevoie de toate serviciile AD sau se poate mulțămi cu Samba, eh? Că nu mi se pare cine-știe-ce mediu uber corporate acolo unde lucră, altfel aveau ei bani de licențe and shit să nu aibă instalat SO de acum 14 ani aproape pe server. Zic și io, așe.
 
Ai dreptate Neo, n-am nevoie de AD practic. Mai ales in clipa de fata cind reteaua mea e cam practic inutila.
Si la fel ai dreptate si cu server de Linux dar in 2000 cind am facut reteaua inainte de a cumpara 2000 Server am incercat sa ma joc un pic cu un RedHat si dupa o perioada am renuntat. Pe vremea aia Linux era linie de comanda 90% si io prea prost ca sa invat ceva nou de la zero asa ca am preferat click-uri in ferestre. :smile:

Dar Adi m-a pus pe ginduri cu asta
Ca idee nu imi e prea clar daca tu chiar folosesti de pe serverul ala si altceva in afara de DHCP/DNS/WINS/AD ca sa ai nevoie de CAL in caz ca faci un upgrade la un 2003 sau 2008.
Adica daca folosesc numa' AD/DHCP/DNS/WINS fara sa instalez nicio lucrare de-a noastra pe el nu mai am nevoie de CAL pentru useri? Intreb ca am un server aici care sta in cutie de fo' 6 ani (don't ask, aia de la centru au vrut sa faca ceva si m-au obligat sa-l iau si intre timp au renuntat la ce vroiau ei). Serverul e destul de potent (ceva dual procesor quad-core cu 3 HDD-uri SCSI, 4 GB RAM, era destul de monstruos acu' 6 ani) si are 2003 Server pe el. L-as putea folosi strict ca AD si alea fara sa mai pun nimic soft partajat pe el fara a avea nevoie de CAL?
 
Ai ceva Group Policies de aplicat prin AD și intrarea în domeniu, sau pur și simplu îți trebuie un Master Browser ca sistemele să se vadă rapid unul pe altul în rețea? :biggrin:

În ceea ce privește AD-ul, îmi amintesc că a fost un salt uriaș la maturitatea soluției între Windows 2000 și 2003 Server. Doar că migrarea de pe un server pe altul s-ar putea să fie cu bătăi de cap...
 
N-am nimic pufi, domeniul meu e simplu ca buna-ziua. :biggrin:

La migrare m-am gindit si io ca ar fi mai cu bube da' am zis ca daca-i dau acelasi nume, acelasi IP si acelasi domeniu si deschid manual de la zero conturile de user si grupurile ar trebui sa mearga OK.

Bine asta e mai mult o discutie de principiu ca nu fac de bunavoie chestia asta nici mort, mi-e prea lene si n-as vrea sa-mi urmez semnatura. :biggrin:
 
Si la fel ai dreptate si cu server de Linux dar in 2000 cind am facut reteaua inainte de a cumpara 2000 Server am incercat sa ma joc un pic cu un RedHat si dupa o perioada am renuntat. Pe vremea aia Linux era linie de comanda 90% si io prea prost ca sa invat ceva nou de la zero asa ca am preferat click-uri in ferestre. :smile:

Păi și-acum tot 90% linie de comandă este, stai tu calm, dar din experiența proprie oricum 90% din treaba serioasă o faci cu tastatura :smile: RedHat în 2000 era RedHat acum 13 ani, poți încerca ceva virtualizare cu Oracle VBox să vezi câte s-au schimbat (în bine imho). Nu cred că ai nevoie de Red Hat Enterprise Linux (că acolo deja trebe să cotizezi pentru suport tehnic), poate nici Fedora că-i cam la celălalt capăt al spectrului, orientat spre home user mai mult. Avantajul la Linux este că poți să-l faci în ce vrei via recompliare de kernel și serverul poate funcționa mult mai eficient.

Nu te gândi că este chiar atât de complicat cu linia de comandă, efectiv trebuie să știi vreo 3-4 comenzi ca să vezi ce-i disponibil apoi man <comandă> sau <comandă> --help și ai documentație gârlă (echo $PATH apoi ls -a /usr/bin, de exemplu). Multe sunt self-explanatory (ce-o face comanda thunderbird oare? :biggrin:), există distribuții la care ai contul root disabled și ești logat doar ca user, cum ar fi Ubuntu, dar acolo te salvează sudo <input stuff>.
 
Neo, in Linux totul functioneaza bine pe hartie, dar cand dai de probleme (vezi Miahi mai sus) iti vine sa fugi. Ca utilizator casnic nu e o problema daca iti e toate reteaua jos pentru o saptamana, ca prinzi tu niste FB pe telefon, dar nu iti permiti sa faci asa ceva la birou. Tin minte cand mi-a crapat de 2 ori cate un file server in aeroport si era unul din 5; 2 zile nu am iesit din birou decat la baie, pana si mancarea mi-o aduceau colegii acolo. Si mai tin minte cand a crapat domeniul in NT si aveam 2 servere, BDC-ul a preluat clientii dar nu am reusit sa o mai repar niciodata, a trebuit re-creat si asa am ajuns sa pun AD. Iar cu AD cu 3 servere cand a fost sa schimb PDC-ul a ramas in aer pana cand a fost sters vreo 5-6 ani mai tarziu, de fiabil ce era. Dar, in cazul asta puteam pune mana pe telefon sa sun la Microsoft pentru o solutie. In ultimii 2 ani cred ca am avut permanent vreo 2-3 oameni de la Microsoft si peste o duzina de la SAP care lucrau numai la probleme ridicate de grupul meu; la Linux pe cine suni? Faci fifty-fifty?

Nu e Linux versus Microsoft si nu e GUI versus linie de comanda, e suport comercial versus rugaciuni si miracole. Da, poti sa risti pe fundul tau, dar nu iti permiti sa risti in contul altora.
 
Tu ai impresia că RedHat fac bani din CDuri/DVDuri vândute cu distribuția sau din suport tehnic, eh? Sincer am mai multă încredere (teoretic, evident) în suportul RedHat sau un RHCE în companie decât în 3 oameni de la Microshit. SAP... nu aș vrea să mă bag pe asta, că nu mă pricep :biggrin:

Dar, dacă aș avea nevoie de o infrastructură pentru small business, nu aș alege Microsoft nici mort. Am ceva licențe pescuite de la prieteni o/\o pentru că SuperPi dă mai bine în 2003 server decât în XP cu câteva zecimi, da' sincer...

Tu ai impresia că Linuxul folosit de companii este tot ăla pe care-l înjgheabă pe genunchi un pasionat? Sau că are în spate o armată de oameni plătiți pentru asta, pentru care la rândul ei compania plătește?

Nu am statistici la îndemână, dar oricum ai da-o, soluțiile par mai fiabile și mai stabile cu ceva construit pe Linux.
 
Asa ca sa sumarizez pasii urmati pentru introbagarea unei statii de lucru Win 7 Pro in domeniu 2000 Server. In caz ca mai e f'un dinozaur ca mine. :biggrin:

Service pack 4 pentru 2000 Server musai.

Schimbare protocol autentificare ca sa vada share-urile din retea

1. Open the*Administrative Tools*in the*Control Panel*in your*Windows 7*(NOT the network drive server)
2. Open the*Local Security Policy
3. Select the*Security Option*under*Local Policies
4. Choose*Send LM & NTLM responses*in*Network security: LAN manager authentication level

Network map enable pentru domeniu ca altfel ciuciu harta retelei

1. At a command prompt, type gpedit.msc to open the Local Group Policy Editor.
2. Navigate to Computer Configuration\Administrative Templates\Network\Link-Layer Topology Discovery.
3. Double-click the Turn On Mapper I/O (LLTDIO) Driver policy.
4. Select Enabled, and then select Allow Operation While In Domain.
5. Click Next Setting.
6. Repeat the selections for the Turn On Responder (RSPNDR) Driver policy setting, and then click OK.

Introdus calculatorul in domeniu. Aici e clasic ca la orice Windows.

Domain user as local admin. Optional ca sa nu ma intrebe de fiecare data cind instaleaza ceva userul.

Add the domain user to the local administrator group, to do this right click on computer go to manage then expand the system tools tab, then go to users and groups, on selecting groups go to the administrators group right click on it and go to properties go to add and type in the domain user you need to add.

The above will have to be completed using admin privileges.

Si ultimul pas in cazul meu setat IE 10 in Compatibility mode pentru adresa serverului SIUI ca altfel nu functioneaza butoanele din aplicatie. Si da, SIUI-ul nu merge decit cu IE, nu stie de alt browser. :capu:

Deocamdata cam astea sunt operatiunile pentru a-mi functiona statiile de lucru atit in retea cit si in SIUI. Nu mai am de repetat pasii astia decit de 13 ori de acu' inainte. :insane:
 
Că tocmai mă chinui cu LM/NTLM responses într-un proiect: vezi dacă nu cumva poți defini aceste detalii într-un Group Policy la nivel de AD, de unde să fie împins în mod automat pe toate stațiile în momentul introducerii în domeniu. Se poate face în mod similar policy și pentru orice setare din Internet Explorer, inclusiv lista de site-uri din intranet, trusted sites, etc.
 
Joi am săpat juma' de zi în loguri de MySQL ca să înțeleg de ce unul din nodurile unui cluster crapă. Unele din codurile și mesajele de eroare nu sunt documentate nicăieri. Dai google search după mesajul tău de eroare, 0 hits. Nimic. Nada. Null.

U lucky. Mie imediat ce mi-a crapat un nod din 4 (ndb_data, nu mgm sau altceva), a cedat tot clusterul, noroc ca nu s-au pierdut date.
 
Sub Linux aplicatiile nu mor, ele se transforma (Margineanu dixit).

True! :hihi:

top-zombie.png
 
Back
Top