Windows 7 si jocurile

Marius '95

troubleShooter
Se da sistemul:
- Phenom II x2 @ 3.2 GHz
- MB cu NForce3
- 4GB DDR2 @ 533 MHz, CL5
- Nvidia 8800 GS AGP, 256 MB

Imi trebuie un Windows 64bit ca sa rulez o panarama de joc care nu incape in 2GB RAM.

Deci purces la instalat un Win7 Pro 64bit de pe CD original, cu reteua deconectata (ca licenta e pe alt calc).
S-a instalat, constat ca driver de placa grafica are, problema e ca orice joc, si vreau sa subliniez ca ORICE joc se misca ca cizma: 2-4 FPS. Chiar si jocuri de acum 15 ani. Slideshow, nu alta. Parca ar avea accelerarea dezactivata. Jocul mananca 50 procesor, iar SYSTEM mananca restul de 50%. Cu Task Manager si jocul pe fundal, pana si mouse-ul "sare", sunetul e intrerupt, etc.
Din nefericire, DXDIAG (11) nu este deloc util. Doar afiseaza ca totul e ok, dar butoanele cu teste lipsesc.

Am incercat:
- instalat driver grafic nou = nici o schimbare.
- instalat (cu multe peripetii prin BCD si "test mode") un driver AGP GART nesemnat = brusc a crescut scorul grafic windows de la 2 la 5.6, dar jocurile tot la fel se misca.

Nu stiu ce altceva sa fac. Idei?
Mentionez ca NU voi face upgrade hardware. Am la dispozitie si alt calculator cu PCIE si Nvidia 9800 ultra, dar nu sunt interesat sa-l nenorocesc cu Win7. Am chestii importante pe el.
 
Pare problema de driver sau setare de BIOS. GART, ceva? Ce joc e? nu toate jocurile pe 32 de biti merg corect cu flagul de LAA pus de mana, iar daca jocul foloseste mult peste 2 GB de RAM (spre 3) atunci nu ramane prea multa memorie fizica pentru OS + jos si face swap la greu. Nu ai spus cum e consumul de memorie.

Dar din ce zici cu "pana si mouse-ul sare" pare problema de driver sau interrupt handling.
 
SYSTEM nu manaca procesor in idle. In idle totul este ok*.
*avand in vedere ca este un windows NT si in idle face ce il taie capul, ceea ce dpmdv. nu este ok.

GART - am scris deja. Mai citeste o data.

Jocul este Kerbal Space Program, dar problema afecteaza toate jocurile incercate. RailRoad Tycoon 3 se si crashuieste din meniu in max. 2 minute de la pornire.

Conform GPUID, memorie grafica ocupata 170 MB in meniul jocului. Nu este o problema cu swapul, din moment ce este dezactivat. N-am pornit jocul efectiv din moment ce nici in meniu nu merge cum trebuie. GPU nu ajunge decat ocazional la frecventa maxima, gen cand se incarca jocul, in rest sta pe la 250 MHz, ca in 2D. Deci clar problema nu-i de acolo.
 
Ții hardware-ul performant pentru OS-uri mânărite/antice, dar vrei să pui un Windows mai nou pe un hardware cam depășit și cu bube. Logica nu mă ajută.

#1: 64-bit are cerințe mai mari decât 32-bit doar pentru a exista, deci 4GB de RAM e, după părerea mea, insuficient pentru un x64.
#2: Nu mai umbla la swap, că nu e Windows 95 și nici hard disc de 5400rpm.
#3: A face să meargă o antichitate hardware e muncă de sisif, cu siguranță nu mai merge (ca hardware) ca în vremurile de glorie și nici suportul din partea softului pentru legacy stuff nu mai e pentru performanță ci poate cel mult basic functionality. Decât să încerci să faci din rahat bici, e mai pragmatic să adopți unealta potrivită pentru nevoia potrivită.

Tu ai acum o bucată de cremene folosită în paleolitic drept cuțit și vrei să o folosești pentru o operație de cataractă, că bisturiele-s scumpe, și mai și pari convins că această idee e valabilă și cu șanse de reușită.

Phenom și AGP ar trebui să se ducă la reciclat. Nici măcar de donat la oameni sărmani nu-s bune, că nu cred că le faci o favoare dându-le o chestie end of life și condamnându-i să folosească software din deceniul trecut.
 
Placa aia grafică nu îndeplinește cerințele, prea puțin RAM video. Dacă doar meniurile ocupă 170MB...

Minimum:
    • OS:Windows Vista or 7
    • Processor:Core 2 Duo
    • Memory:3 GB RAM
    • Graphics:SM3 512MB VRAM
    • Hard Drive:1 GB HD space
 
Back
Top