Windows 10

Did all this, no joy.
1] Terminate the process manually and see if it appears again either in the current session or on restart. To do this, right-click on the Taskbar and select Task Manager. Under the Process tab, you may see the msiexec.exe process. Right-click on it and select End task. This will terminate the Windows Installer process.

2] Ensure that the latest version of Windows Installer is installed. Right-click on msiexec.exe, in the System32 folder, select Properties > Details. The latest version as of writing is 5.0.10586.0.

3] Maybe your Windows Installer file has been corrupted. Run System File Checker and reboot once the scan is completed. See this post if Windows Installer Service can not be accessed.


4] Now ask yourself, did you install any new software in the last day or two? If so maybe some background process or updating is still going on. Give the Windows Installer time to run and see if it shuts down after a while.

5] When you installed the software, did it install any third-party offers? Check the Control Panel. Maybe they are being installed. Check if any software which you installed or updated recently, bundled other software. If so it may be using this process. You may want to uninstall the unwanted applications.

6] Did you download or install anything of doubtful value? Maybe something is installing Malware or a PUP on your system. Run a full scan with your antivirus software along with AdwCleaner, which is a good tool to remove PUPs, Browser Hijackers & Adware. If msiexec.exe is located in the C:\Windows\System32 folder, then it is the legitimate Microsoft process. If it is located in any other folder, it could well be malware, as malware files can me named anything.

7] You may want also to consider re-registering the Windows Installer engine. To do so, open Command Prompt, type the following and hit Enter:

msiexec /unregister
Now to register it again, type the following and hit Enter.

msiexec /regserver
8] Download the Program Install and Uninstall Troubleshooter. This tool is the replacement for Windows Installer Cleanup utility which was discontinued. This tool will help you fix potential issues with Windows Installer.

Specifically, it will fix the following problems:

  1. Problems that prevent new programs from being installed, uninstalled or updated
  2. Corrupted registry keys that are related to these issues.
This troubleshooter works on Windows 10/8.1/8/7.

Let us know if anything helped, or if you have other suggestions.


Want to know how to make Windows Installer work in Safe Mode?

miahi checking that out now, thanx.

Edit: singurele property sheets sunt astea :facepalm:

Capture.PNG
 
Last edited:
Cred ca nu exista mouse care sa nu mearga fara drivere in Win. E drept ca nu are toate butoanele, led-urile si mai stiu eu ce, dar aproape sigur merge si fara.
 
Ai vre-un mouse dubios care are nevoie de drivere & shit?
Am dezinstalat toate prostiile gen Razer Synapse și Logitech el-crapo software pentru că nu mai folosesc decât Zowie FK-2 care nu are nevoie de drivere/software.

Mi se pare super aberant că nu există un "fix" de Windows care să rezolve Mouse Control Panel când Mouse Control Panel acceptă plugins de la unele periferice. Mă doare mintea :frown:
 
M-am mai uitat în shellexview, se pare că unele chestii apar ca System (ex: synaptics și logitech stuff). Vezi ce ai în categoria system și nu e de la microsoft în principal (uită-te și la filename).

Din punctul de vedere al windows, totul e ok - e ceva înregistrat ca extensie, pornește când îl cheamă; faptul că e o bălărie nu are cum să verifice.
 
Process explorer când apare chestia aia, să vezi cine o cheamă sau ce vrea? (command line/path etc)
 
Cheamă asta. Modulul care ar trebui chemat este main.cpl care include mai mult decât mouse. Keyboard nici ăla nu merge, dar Fonts merge - dar Fonts pare doar shortcut spre folderul de fonturi. "Printers" este mutat în "Devices and printers" și acolo merge tot :hmm:

Main.cpl Mouse, Fonts, Keyboard, and Printers properties

În schimb process explorer arată asta chemată (i-am dat scroll to new process apoi properties):
Capture.PNG



Ca idee, dacă încerc să RUNDLL32 SHELL32.DLL,Control_RunDLL MAIN.CPL,@0,1 pornește tot msiexecfmm.exe.
 
Ok, ăla e serviciul de installer, probabil pornit prin call de sistem. Tot trebuie să fie ceva care le leagă, dar e greu de identificat. Următorul pas ar fi procmon, dar trebuie să ai grijă la filtre, că ăla loghează tone.
 
Nu îmi mai bat capul să creez un thread nou, Win11 nu mi se pare decât o versiune a Win10, cel puțin la modul cum folosesc eu PC-ul momentan.

De când cu Covid/work from home, PC-ul mai folosesc doar din comoditate - light browsing și multimedia. Mai mult pentru că e deja setat și funcționează. Zilele trecute i-am făcut update la Win11. A durat vreo 30 de minute cu download și aia a fost. Merge. Trecând puțin peste modificările de interfată făcute doar ca să pară ceva nou (pictograme în mijlocul taskbar-ului, a la Gnome/MacOS), mă surprinde modul în care interfața a fost dumbed-down. Multe opțiuni care erau prezente în Win10 au dispărut.. De exemplu am făcut Taskbarul mai mic, ceea ce a făcut ca data afișată sub ceas să fie pe jumătate în afara ecranului. Și nu am găsit opțiunea de a o repoziționa/ascunde. I'm too old for this shit...
 
Ok, ăla e serviciul de installer, probabil pornit prin call de sistem. Tot trebuie să fie ceva care le leagă, dar e greu de identificat. Următorul pas ar fi procmon, dar trebuie să ai grijă la filtre, că ăla loghează tone.
Bine că a postat Thor aici că nu mai updatam ce s-a întâmplat. Am downloadat "după net" un main.cpl, înlocuit cu multe proteste din partea Windowsului, merge :biggrin:


Referitor la upgrade la Windows 11, fool me twice... Nu mai mușc, PCul meu merge bine și vreau să rămână așa situația, cine știe ce drivere mai bulește drăcia nouă - și așa m-am luptat cu Windows 10 și driverele de Xonar D2x la vremea lui.
 
Nu am avut probleme cu driverele, Cred că merg cele din Win10. Hardware-ul din PC e vechi de vreo 10 ani, nu a făcut figuri.
 
Same here. Totul a mers din prima.

Pare o versiune mai friendly a lui Windows 10. Probabil modificările sunt sub capotă. De aceea am și făcut upgrade.

Consumă cu vreo 10% mai multe resurse ca Win 10, ceea ce ar putea fi o problemă pe laptop-ul meu minimal, cu numai 4 GB RAM. Deocamdată, nu simt mare diferență față de 10.

Ce mi-a plăcut e că a importat absolut toate setările, inclusiv cele de privacy și telemetry. La mine a fost vreo o oră upgrade-ul.

Mi-ar fi fost foarte ușor să fac downgrade la Windows 10, că am imaginea veche, dar sunt mulțumit cu 11. It just works. Nici măcar Open Shell nu mai folosesc, ceea ce e mare lucru, că nu suportam Start Menu de sub 8 și 10 fără el.
 
Last edited:
Eu nu vreau să vă stric le circular masturbation aici cu Windows, dar au rezolvat problemele cu data paths >255 caractere? :smile:

LE: WSL2 repară ce nu mergea cu WSL dar strică altele. De fapt, it's pretty hilariously broken și da, merge și pe Windows 10.
 
Pentru mine WSL e inutil pentru ca nu functioneaza nimic legat de networking la low-level si asta imi trebuia.
Probabil asta nu o sa se intample niciodata din cauza emularii ...
Totusi, e bun sa experimentezi una-alta.
 
  • Like
Reactions: Neo
E ok, în Windows 11 WSL partitions sunt mounted by default. What ever wrong could happen there :biggrin:
 
Nu îmi mai bat capul să creez un thread nou, Win11 nu mi se pare decât o versiune a Win10, cel puțin la modul cum folosesc eu PC-ul momentan.
Aceeasi parere. Am facut upgrade la cateva computere si masini virtuale, folosesc un mix de Win Server 2016, 2019 si 2022, Windows 10 si 11 si diferentele incep sa se estompeze, sunt versiuni usor diferite ale aceluiasi lucru. Dupa Win 8 si Win Server 2012 cu mizeria aia de interfata, toate astelalte sunt decente ca interfata si merge orice driver am incercat de pe unul pe altul.

Singurele chestii misto facute de Microsoft in ultima vreme sunt ca au adaugat ceva functionalitate in Settings-Network in Win 11 (tot e o mizerie, dar e mai bine decat in Win 10) si Edge in Win Server 2022 (nu mai trebuie sa instalez Chrome). Chestia cea mai nasoala intalnita e ca WSL2 nu merge in unele cazuri in Win Server 2022 si asta ma afecteaza negativ, voiam sa mut PiHole dintr-o masina virtuala cu CentOS in Ubuntu sub WSL2 si nu merge WSL2, merge doar WSL - problema cunoscuta de Microsoft, dar pentru care nu pot sa ii sun sa ma plang inca, e un proiect personal si nu unul oficial de serviciu. Oricum timpul de raspuns al lor e varza in ultima vreme, in iarna am stat cu ei vreo 2 luni pe troubleshooting de Active Directory si a gasit un coleg problema inaintea lor, desi tipii pe care ni i-ai dat pentru a face investigatiile erau moderat competenti.
 
Back
Top