Windows 10

Mie windows update mi-a busit aplicatia de backup pe doua servere. Trebuie sa dedic ziua de maine pentru rezolvarea problemei. :mad:
 
Mda KB-ul ăla a cerut azi iar să fie instalat. Între timp se pare că au găsit băieții workaround - o cheie în registry care să permită lu' Cortana să caute pe Bing chestii, cheie care era dezactivată de OO ShutUp10 probabil. Iar Microsoft a mârâit că da, ok, au raportat mai mulți că sunt probleme, o să se uite și poate o să-i facă un re-release luna viitoare.

Computer\HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Search
BingSearchEnabled = 1

După reboot, nu mai am CPU-ul în crengi. It's something.
 
Windows Update strikes again:
In ultima versiune de Windows lansata (1909) au imbunatatit functia de search din Windows Explorer in asa hal incat crapa aleatoriu dupa cateva cautari.
Prima data am zis ca sunt eu nebun, dar vad ca problema o confirma si altii:

Windows 10 version 1909 November 2019 update breaks File Explorer search

Windows 10 November 2019 Update causes File Explorer issues

Mizerabilii astia de la Microsoft au impresia ca utilizatorii sunt cobaii lor pe care sa testeze rahatul de sistem de operare.
 
Visul umed al persoanei care intra in industria de productie software, daca n-a ales doar pentru bani, e sa scoata produsul perfect. Apoi vine viata peste tine si-ti arata ca in realitate ala e doar un vis si nici o firma de succes nu are timp sa lanseze produse perfecte fiindca pana sunt gata deja sunt invechite. Asa ca le dai drumu' pe piata si le mai repari in timp, de cele mai multe ori probleme importante nu sunt niciodata rezolvate fiindca devin obsolete in versiunile ulterioare.
 
Mizerabilii astia de la Microsoft au impresia ca utilizatorii sunt cobaii lor pe care sa testeze rahatul de sistem de operare.
Nici o grija, ca si in Linux e la fel. Mizerabili sunt (aproape) toti.
LE: Aia care scriu softul bun din prima ajung ignorati pe motiv ca softul lor este "neintretinut" (adica n-a mai aparut nici o versiune noua de x luni/ani).
 
Era un comentariu pe undeva de la cineva de la Google, de ce softu' lor rar trece de beta înainte să-l omoare. Concluzia era că întreținerea softului nu e cool și că n-o să fie nimeni avansat pentru că a făcut mentenanță la vreo aplicație, singura soluție ca să fii promovat e să lucrezi la proiecte noi, dă-le naibii pe alea vechi.
 
Exista vreo metoda prin care as putea sa customizez scroll speed si sa le fac specifice unui program anume sau app? Adica de ex as vrea 15 linii in FF, 3 in Win, 1 in One Note etc.
 
Astia de la Microsoft nu se pot abtine in a nu busi Windows-ul la fiecare update. De data asta si-au bagat p**a in functia de cautare din start menu: nu mai afiseaza nici un rezultat.
Rezolvarea -> un fisier .reg cu urmatorul continut:

Code:
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Search]
"CortanaConsent"=dword:00000000
"BingSearchEnabled"=dword:00000000

Va dati seama ca au facut astia mare sedinta la un moment dat si au ajuns la concluzia ca ar fi bine sa integreze cautarea cu Bing in start menu sa-i mai creasca audienta astuia, artificial. :mad:
 
Search-ul a fost bușit de un hotfix de prin toamnă, după care serviciul de indexare mânca 25% din procesor cel puțin. Și da, integrarea căutării cu Bing și Cortana e buba - da' nu e o problemă dacă le-ai dezactivat cu OO ShutUp10 :biggrin:
 
Windows Sandbox

ws.jpg


How to configure Windows Sandbox on Windows 10
 
Deci de la o vreme am o problemă. Dau click pe Mouse Settings în Control Panel și apare asta. Și nu mai dispare. Trebuie să-i dau end task. Cum "reinstalez" chestia? Am încercat sfc /scannow fără rezultat. Mulțumesc!

Capture.PNG
 
Back
Top