Windows 10

Mda, iar eu nu stiu cum sa ma intorc la 1709 si sa raman acolo. Ma rog, versiunea aia cu Homegroups.
Ca de la aia incoace, s-au dus in samba mamii ei toate folderele de le partajam in retea, de nu mai am acces la niciunul.
Se mai pling si alti noobi ca mine, ca vezi de samba 1, ca da jos samba 2, ca bibileste in registri, ca aia si ailalta ... degeaba.

samba.PNG


Restul detarilor tin de permisiunile pe folder și permisiunile din tabul de sharing.
 
Mda, iar eu nu stiu cum sa ma intorc la 1709 si sa raman acolo. Ma rog, versiunea aia cu Homegroups.
Ca de la aia incoace, s-au dus in samba mamii ei toate folderele de le partajam in retea, de nu mai am acces la niciunul.
Se mai pling si alti noobi ca mine, ca vezi de samba 1, ca da jos samba 2, ca bibileste in registri, ca aia si ailalta ... degeaba.

Am avut şi eu probleme masive la orice era shares, inclusiv imprimante şamd.

Am refăcut toate shares de la zero. Acum merg toate dar în OS X nu mai merge autentificarea automată şi mă scoate din toate săritele posibile.


 
Samba merge bine mersi, dacă e configurat după cum ar trebui folosit un sistem Windows în 2019. De fapt cam toate softurile Microsoft au trecut la acest model strict de funcționare de prin 2003. Până la Windows 2000 puteai face chestii în mai multe moduri, Microsoft Press scotea niște cărți cu metoda recomandată de ei, da' dacă făceai după cum ți se părea ție logic, Windows era foarte tolerant cu asta și, de cele mai multe ori, ceea ce făceai într-un loc nu avea impact în alt loc și mergea ok. Dar dup-aia a început să crească complexitatea și integrarea aplicațiilor, așa că te-ai trezit că-n Windows 2003 Server și mai ales Windows 2008 Server ai o documentație de la Microsoft, tot cu titlul de „recomandată”, da' să ferească sfântul să te abați un click de la ea că erai în pom și pomu-n aer, și nimeni nu te putea scoate la vreun liman. Asta acum 12 ani, da? Și acum vă plângeți că nu merge nuștiuce în Windows 10, da' folosind aceleași obiceiuri de acu' 15 ani, gen share anonymous și mai mulți oameni care folosesc în comun un PC sub un user generic cu permisiuni de administrator local. Ia faceți voi conturi la fiecare user ca să meargă autentificarea de pe un sistem pe altul, apoi definiți permisiuni la nivel de serviciu și la nivel de stocare, principii care, apropo, sunt cam universale, se aplică și-n linux și și la alte protocoale decât Samba, doar că windozarii sunt ultimii care află. Pfffft. :biggrin:
 
Bifa aia mentionata de IceCub in postul de mai sus mi-a rezolvat toate problemele cu shareurile pe Win10.
Share urile functionau perfect, insa nu "vedeam" deloc sau "vedeam" sporadic si complet aleatoriu foldere sharuite in retea. Iar acesta lipsa de vizibilitate se intampla doar pe sistemele cu Win10. Daca scriam la mana calea totul era perfect, insa de afisat lista cu folderele nu voia cu niciun chip. Asta pana am descoperit si eu bifa!
 
^ that.
Pana sa ajungi la permisiuni deja pierzi 2 zile intrebandu-te de ce nu apar PC-urile in retea. Ping merge, Network Neighborhood eroare.
 
Nu e dracu atât de negru în Win 10 pe cat îl descrieți. Trebuie sa intelegeti ca sa schimbat filozofia cu sharingul de la edițiile de Windows anterioare.

1. In primul rand, trebuie sa faceti reteaua de acasa "Private" astfel incat sa fie mai permisiva, sa lase Windows-ul sa vadă și sa fie văzut de device-urile din rețea. Cand ajungi intr-o retea necunoscuta, o faci "Publica" (windows te intreaba).
sharing1.PNG

2. Te duci in "Change advanced sharing settings" si vezi sa fie bifat "Network discovery / File and printer sharing" pe profilul "Private", iar in "All networks" alegi daca sharingul sa se faca cu/fara parola.
sharing2.PNGsharing3.PNG

Toti pasii de pana acum te lasa sa vezi device-uri / share-uri din retea. Daca trebuie sa accesati NAS-uri/Windows-uri mai vechi trebuie sa activati "SMB 1.0/CIFS file sharing support" dupa cum am descris in postul de mai sus.

3. Daca vrei sa sheruiesti foldere:

sharing4.png
 

Attachments

  • sharing5.png
    sharing5.png
    383.8 KB · Views: 23
Hm, ba chiar si mainframe-uri. Cand lucram pe undeva anume am gasit un dinozaur care functiona din 1976. Distractiv e ca nu comunica cu nimic extern, notiunea de update nu exista.
 
Eu de ce am 1903 fara sa ma fi chinuit, nu am avut ever nicio problema cu niciun update (am instalat ultima oara Win10 cand a aparut) si nu am avut nici probleme cu sharingul ever? Cred ca stiu, pentru ca sunt lenes.
 
Cica sunt probleme cu cumulative update pe August, pe la serviciu tocmai au anuntat ca au oprit orice patching si au confirmare de la MS ca problemele exista, nu sunt doar zvonuri. Din pacate nu am aflat inca ce probleme sunt, ca acasa am facut deja update si nu am observat nimic, dar poate e mai subtil decat limita mea de observatie.
 
Se pare ca da, dar nu vrea nimeni sa imi spuna ce anume, sunt prea neimportant ca sa imi raspunda la mailuri.
 
S-a discutat de VB/VBA:


Apoi au fost numite alte probleme cu Sandbox, PXE boot, sisteme aparținând unor domenii în care e activat MIT Kerberos.


Apoi se plâng unii prin comentarii că le stau serverele în recovery mode și nu-și revin.


Cică KB4512506 belește Windows 7-urile Pro de nu mai bootează.
 
Tocmai mi-a venit KB4512941 pe Windows 10, se pare că Microsoft i-a dat undă verde pentru toată lumea după vreo săptămână și ceva de teste. După restart, serviciul Search mănâncă 35-40% din procesor continuu. Am dezactivat și oprit serviciul... și uite ce reapare în Task Manager mâncând procesor pe pâine! Fmm de Cortana.

Registry patch n-a funcționat. După uninstall și-a revenit. N-am nervi să încerc acum workaround-ul din articolul de mai jos, dar poate aia e soluția? Un backup la folderul de „cache” (de fapt o gârlă de JS-uri) înainte de instalarea update-ului, urmat de restaurare după update (cu ceva parametri în linia de comandă pentru că sunt fișiere sistem).


 
Back
Top