Windows 10

Un tip de la Microsoft e idiot.

Acum vreo 2 zile cautam ceva prin lista de aplicatii instalate si am dat de Windows Phone Companion. Scria ceva de Android, am zis hai sa vad ce face, ma intreaba de contrul Microsoft (pe care nu il folosesc), i-am zis "pas", dar am observat ca intre cele doua momente deja imi trecuse login-ul pe cont Microsoft, ca m-a sunat cineva pe Skype si suna in 2 locuri, Skype de desktop si cel integrat in Win, 10 pe care nu il folosisem vreodata si nu stiam de ce s-a trezit din morti.

L-am pus la loc pe cont local, totul parea ok, mai putin cand NAS-ul mi-a cerut login; hai sa zicem, am bagat username si parola si a mers, pana cand azi-dimineata devreme (adica acum 2 minute) am pornit calculatorul din sleep si am vazut ca nu cere parola; Lock computer - tot nu cere parola. Idiotul a resetat parola contului local fara sa spuna nimic si l-a lasat liber ca pasarea cerului cu cont de admin.
 
Anniversary update :smile:
 

Attachments

  • Capture.PNG
    Capture.PNG
    11.5 KB · Views: 51
Merge. Dar merge si mai bine cu update de driver de la nVidia, ala de acum vreo 3-4 zile. E un bug in VirtualBox si nu merge cu FCU decat daca se dezactiveaza suportul de accelerare 3D care oricum era experimental (si experimentele mai si esueaza cateodata). In rest nu am reusit sa gasesc nici o aplicatie care sa aibe probleme, spre dezamagirea fanilor.
 
Falls creator update s-a instalat cu succes pe laptopul nevestei, un Packard Bell vechi cu ecran de 17" și două hard discuri. A râșnițat vreo 40 de minute unattended, dar nici o problemă.
 
In schimb FCU + VirtualBox = dezastru. Cu FCU in guest a fost cat de cat, cu FCU in host + guest si cu ultimul update de la Oracle, aparut dupa FCU, e varza. Exemple aleatoare:
- cu 3D acceleration activat, nu se mai vede nimic pe ecran. Se vede perfect fereastra de preview.
- cu 2D acceleration activat, merge dar nu mai are mouse pointer integration. Nu stiu de ce. Dupa cate un restart merge
- cu 2D & 3D dezactivat din cand in cand Virtualbox Toolkit consuma 50% din procesor si totul o ia razna
Nu am nici timp si nici chef sa ma mut pe altceva, gen Hyper-V sau nici nu mai stiu ce. O sa o fac cu prima ocazie, dar nu azi.
 
Eu am probleme pe desktop cu FCU + firefox + accelerare grafică, face freeze browser-ul câteva secunde la orice încărcare de video youtube. Dacă scot accelerarea merge ok. Schimbat drivere, face la fel. În FCU nu mai poți da disable la Game Mode (care pare să fie una din sursele problemei), acum e legat de game bar, care apare doar când detectează jocuri. I miss my Windows 7.
 
Faza cu accelerarea grafica și freez-uri in Firefox nu știu dacă e legata de FCU, eu am pățit-o pe versiunea veche de Win10 (înainte de FCU), culmea, pe niște sisteme noi/performante. Pana la urma a trebuit sa scot accelerarea grafica în Firefox.

Cat despre virtualizare, eu eram obisnuit cu VmWare Player, iar săptămâna trecuta a trebuit sa "clonez" o mașină pentru niște teste și varianta cea mai rapida/comoda a fost sa o fac *.vhdx și sa o rulez sub Hyper-V. Surpriza a fost ca atunci când am instalat Hyper-V am constatat ca nu mai rulează VMWare Player (se pare ca nu se împacă cu Hyper-V).
 
Cu aceeași placă grafică și același firefox (profil mutat) nu aveam probleme pe Windows 7.
 
Surpriza a fost ca atunci când am instalat Hyper-V am constatat ca nu mai rulează VMWare Player (se pare ca nu se împacă cu Hyper-V).
Daca instalezi Hyper-V nu mai merge nici o alta solutie de virtualizare pe acel calculator, blocheaza accesul la hypervisor. Am descoperit acum multa vreme cu VirtualBox si Hyper-V si am gasit ceva confirmari pe la Microsoft prin forumuri.
 
Hyper-V e Type 1 hypervisor (bare metal) - daca e activat atunci si Windows-ul ruleaza in masina virtuala.
 
Motivul si pentru care licentierea la Windowsul "gazda" nu se lua in calcul niciodata cand se lua in calcul virtualizarea.
 
La astea nu mi se pare o idee bună să te bulucești în față; mai întâi să apară patch-urile care repară bușelile introduse, apoi să apară tool-urile de scos porcăriile noi, și pe urmă...
 
Mda, iar eu nu stiu cum sa ma intorc la 1709 si sa raman acolo. Ma rog, versiunea aia cu Homegroups.
Ca de la aia incoace, s-au dus in samba mamii ei toate folderele de le partajam in retea, de nu mai am acces la niciunul.
Se mai pling si alti noobi ca mine, ca vezi de samba 1, ca da jos samba 2, ca bibileste in registri, ca aia si ailalta ... degeaba.
 
Nu stiu de ce te plangi acum. Samba n-a mers niciodata cum trebuie prin TCP/IP. Mai bine te plangeai in '98 cand au scos hackul ala oribil Netbios over TCP/IP.
 
Back
Top