Vreau multimetru. Ce multimetru sa iau?

Vezi daca gasesti UT133A sub 100RON. Sau UT131. In general cele care au autoranging au o calitate un pic mai buna.
Evita cu orice pret sa bagi in priza bornele ampermetrului.
 
Al doilea link de-al meu e 33 de lei și are buton on-off.
L-am luat pe frate-său mai mare, vezi foto: DT9208A, cu 40 de lei. Îl aveau și pe DT9205A ăla (fo 37 de lei), dar ăsta e mult mai bine lucrat și are și ceva funcții în plus. Ăla avea bavuri de plastic prezente la carcasă și cușca aia antișoc.
Se laudă că măsoară de toate, inclusiv capacități, temperatură & frecvență. Aruncasem un ochi pe-aici pe la magazinele fizice și depășeau cu mult bugetul cele ce aveau funcții mai multe/game de măsurare mai mari. Arată frumușel, dar e un picuț cam mare decât m-am așteptat. Totuși, nu-i exagerat, că văzusem un Uni-T UT53 și m-am speriat cât de mare era măgăoaia. Cred că e de ajuns pentru ce-mi trebuie mie, chiar e arhisuficient. :biggrin: N-are Hold, dar nu-mi trebuie, în schimb nu-l înțeleg pe chinez de ce n-a luminat displayul... :frown:
PS: sondele sunt cumpărate de mine separat, de ceva vreme, dar nu s-au potrivit la chinezăria anterioară. Văd că la asta merge.
 

Attachments

  • IMG_20191022_135735.jpg
    IMG_20191022_135735.jpg
    122.2 KB · Views: 28
Last edited:
Genul asta de aparate foloseste un anume chip care are totul integrat. Asa ca protectie nu are, orice ai gresit il arunci la gunoi.
Nu e nimic rau in asta daca intelegi riscurile.
 
Da, am văzut că spun băieții pe elforum, pe-aici...
Nu risc decât 40 de lei. :biggrin: Am pierdut eu altădată mult mai mulți. :facepalm:
 
Pe unde umbli cu sondele de obicei îți cam trebuie lumină destulă să vezi ce faci fără să-ți rearanjezi freza, deci un backlight e inutil în aceste condiții. :smile:
 
Mi-ar fi plăcut, dar nu s-a prins prea tare electronica de mine mai mult de nivelul Tehnium amator. Cine știe, poate de-acum încolo, da' a dispărut obiectul muncii. :hihi:

PS: mă uitam câte variante de DT9208A sunt pe lumea asta. Cre'că eu am copia copiei cópiilor chinezului. :biggrin:
 
UT171 arata bine, un fel de copie de Fluke 289 cu ceva actualizari.
Dar in cazul lor fac tot felul de prostii chinezesti: nu folosesc o siguranta HRC, traseele sunt prea apropiate pentru tensiunile pe care pretind ca le masoara, toleranta e cam mare si alte de-astea.
 
Nu crapă alea, sunt umplute cu spumă poliuretanică :tongue:

Tocmai meșteresc ceva și am scos multimetrul ăla mic la iinterval, ce bulan am avut când l-am luat, nici nu știam că UNI-T e așa decent.
 
Mda, să văd dacă-l găsesc pe ebay în Europa pe undeva să-mi vină direct la poștă. :kul:
 
Back
Top