Vreau multimetru. Ce multimetru sa iau?

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
E bun ăsta pentru un amator, nivel hobby?
Dacă puteți recomanda altceva mai bun până-ntr-o sută de franci, ascult!
Mulțumiri anticipate!
 
Nu are curent AC. Cam mici tensiunile maxime, atât pe DC cât și pe AC. Marca e ok, dar caută un model superior. Părerea mea.
 
Io am fratele lui mic, de buzunar, și mi-a fost arhisuficient la ce măsurători îmi sunt necesare. Sondele nu sunt detașabile, însă.


Nu mult mai scumpe sunt 2 modele ceva mai capabile (tensiuni până la 1000V și curenți până la 20A, continuu și alternativ, măsoară și condensatori și testează tranzistori):


 
Caută tot UNI-T. Sunt puțin mai bune decât restul chinezismelor. Sonde ia tot de la UNI-T, dacă nu vine cu ele incluse.
 
Eu sunt extrem de multumit de un Pancontrol PAN33D luat de la Hornbach cu ~80 ron - vad ca pe site nu exista, dar in magazin l-am vazut de curand. Am un exemplar d-asta la firma de vreo 5 ani, folosit zilnic, merge foarte bine. Aici mai avem vreo 4-5 aparate de masura - fiecare electronist cu scula lui :biggrin: - si comparand cu ele, inclusiv cu un Fluke mai scump de vreo 5-6 ori, masoara aproape identic cu acestea. Singura chestie negativa, nu are auto off asa ca rade bateria mai repede ca altele din firma, daca uiti sa-l opresti.

Asa la nivel de (foarte) amator, gen masurat baterii si prize prin casa, folosesc cel mai ieftin multimetru din Auchan si masoara la fel ca cel de la servici (probabil am fost norocos). De fapt nu e cel mai ieftin, e ala mai scump cu 5 lei si cu cabluri detasabile. Oricum a costat sub 50 ron, de fapt parca 40 ron ca l-am pandit la reducere. :goofy: Totusi nu-l pot recomanda, ala de mai sus e cu totul alta treaba.
 
Păi, da, UNI-T vreu, dar mai sus de 100 lei nu vreau să urc. Și model superior sare de sută.
 
Nu neaparat precizia contează. În ultimii ani cred că tot plasticul chinezesc se descompune în timp. Zici că e biodegradabil. :mad:
De asemenea contează comutatorul de game, că riști să constați că butonul începe să se învârtă în gol. Sau să nu mai facă contact. Poate să-ți crape LCD-ul peste doi-trei ani. Chestii din astea.
 
Pai sa stii ca nu mai asteptam sa tina atat comutatorul ala de pe Pancontrol. Cum spuneam, il folosesc zilnic, rotesc de el de 5-10 ori pe zi si mai am inca un coleg care-l foloseste (dar mai putin, de 2-3 ori pe zi, poate). Chiar merge inca foarte bine. Problema e ca nu prea il gasesc in magazine online si din cate stiu ursamajor nu e din Bucuresti, sa aiba la indemana atatea magazine tip DiY.
 
Io ştiam că e din Bucureşti. :biggrin: Dacă rămâi la UNI-T, vezi la Vitacom, ei sunt importatori.
 
Cam orice gasesti la banii astia nu trebuie sa atinga priza.
Restul discutabil, dar in domeniul asta totul este extrem de scump cand este calibrat metrologic.
Ar trebui sa spui ce vrei sa faci cu el inainte de toate si apoi sa vedem cum stam si cu pretul. Sau cel putin asa gandesc eu fata de scule.
 
Hobby, home user am spus deja. M-am atins de priza si cu chinezaria mea de 15 lei. Nu trebuia? :hihi:
 
contează comutatorul de game, că riști să constați că butonul începe să se învârtă în gol

Motiv pentru care ar fi bun un model cu buton de pornire/oprire separat, ca să nu tot învârți de manivelă și pentru asta.
 
Hobby, home user am spus deja. M-am atins de priza si cu chinezaria mea de 15 lei. Nu trebuia? :hihi:

Nu au protectiile potrivite, dar deh, tu iti risti viata.
Nu prea imi dai informatia potrivita, ca pentru hobby home use unii aparate scumpe, totul depinde de marimea si numarul piticilor.
 
Oh, versiunile chinezesti nu respecta nici o norma UE, evident.
Asa poti cumpara si Fluke varianta pentru China si e foarte ieftin. Dar nu prea seamana cu alea de pe la noi.
 
Ăsta?
 
Back
Top