Vreau media player. Ce media player vreau?

Marius '95

troubleShooter
[Mod edit] Split din Mini PC

Sa zici cum iti merge netflix pe Fire, ca sunt si eu interesat.
Pi-ul meu merge ok cu netflix, cursiv, 1080p, accelerat hardware, dar n-are subtitrari in Ro.
 
Last edited by a moderator:
Ah nici nu-mi fac probleme, ar trebui să ducă lejer FHD pe DisplayPort. O rezoluție mai mare (4K) ar fi posibilă, dar nu prea are sens pe un display de birou (23-27"). Nu începe cu RetinaDisplay :biggrin: Sistemul va fi suficient de portabil pentru a-l conecta la nevoie la vreun TV mare, dar puțin probabil. Pentru large screen entertainment (FHD sau 4K) mai degrabă voi folosi un media player - Fire 4K vine vinerea viitoare pentru Amazon Prime Video. Dacă aplicația Netflix de pe el suge și mor fără Youtube pe TV, mai stau să iasă Kodi Leia final bundled în OSMC și văd ce platformă hardware ar fi mai bună. Raspberry Pi nu prea duce decriptarea Netflix, poate o să iau un Vero dacă se dovedește ok cu noul Kodi.
Uită-te la un Roku, nu încuraja Amazonul pls. Și așa sunt nervos că Chromecast-ul nu poate Amazon video, stau cu Steam Link și Google Chrome bleh.
 
M-am uitat la Roku, la data lansării ultimului model, la prețul la care poate fi adus în Europa și la modelul care ar avea și port Ethernet, și tot la Fire am ajuns (+ dongle Ethernet) pentru Prime Video-ul la care am abonament + posibil Netflix, plus momentan Raspberry Pi cu OSMC cu Kodi Kripton pentru media player offline de pe NAS și pentru Youtube.

Din păcate, din ce am citit, doar Kodi Leia (care abia a lansat primul beta) va avea suport nativ pentru decodarea Netflix fără plugin-uri din surse dubioase, și RPi nu face față la cerințele de procesare pentru FHD (ca să nu zic de lipsa HDMI 2.0 pentru ceva mai mult). De fapt RPi e drăguț ca intrare în lumea embedded, dar Raspberry Foundation e o corporație super închistată și hulită de comunitate pentru că îngroapă problemele (gen problemele de performanță Ethernet pe RPi3+), pe când alte SBC-uri sunt mai ok cu suportul și au procesoare mai puternice. De-aia aștept să apară Leia, să văd pe ce merge bine, și atunci să aleg cu ce îmi înlocuiesc RPi-ul - un alt SBC, sau poate Vero.

Pentru entertainment, nu e de-ajuns să meargă, trebuie să meargă și frumos. Mi-e destul de lehamite de Amazon care are o interfață de tot rahatul, juma' de ecran e în principiu reclamă proprie și navigarea în cealaltă jumătate e o mizerie ca să ajungi unde vrei. Dar să fac Prime Video să meargă pe altă platformă e o durere de cap și mai mare. Și la Netflix contează interfața, iar aia de pe Fire stick s-ar putea să sugă și mai rău decât a Prime Video, de-aia trag speranțe că poate cu Kodi Leia o să am o interfață mai prietenoasă decât cea din aplicația oficială. Iar Youtube prin Kodi este superb, dau share la clip de pe smartphone prin Yatse și-l preia direct Kodi fără streaming între telefon și media player.

Amazon tocmai mi-a scris că îmi livrează stick-ul poimâine, nu vinerea viitoare, yey.
 
  • Like
Reactions: Neo
Și io-s curios de Leia. Momentan mă uit la Neflix (tot mai rar lately) via aplicația nativă de pe TV, la HBO GO via laptop legat la TV ( :capu: ) și via Kodi la ce-am pe NAS. Inițial, Kodi a rulat pe un RPi2, dar am prins un preț bun la un Odroid-C2 și l-am luat, așa că am niște speranțe că voi putea consolida tot în Kodi.
 
Sincer Prime Video l-am folosit doar pentru Grand Tour (ín principal), este o mizerie și are practici foarte dubioase (într-atât de dubioase încât mai bine cumpăr filmul pe iTunes decât să le dau lor bani pentru "închiriat" filme vechi de 1 an cu 2 lire WTF. Au câteva serii originale care sunt ok, în rest bleah. Tot Netflix este baza dar au tot scos și băgat de mi-au făcut silă.
 
Deocamdată n-avem abonament la Netflix că n-avem pe ce-l vedea (în afară de laptop conectat la TV, bleah) și nici nu ne uităm atât de frecvent la TV. Dar avem abonament la Amazon Prime, și dacă Video e incluși, de ce nu.

Oricum, 2-4€ pentru închiriat un film bate de departe cinematograful, cu 10-25€ per bilet + încă 15-20 pe popcorn și suc.
 
La noi biletele de £20 includ orice (și oricât) suc + popcorn + nachos etc. Doar alcoolul se plătește separat :smile: Cu sistem de puncte șamd e destul de mișto de văzut cele câteva blockbustere pe an care beneficiază de ecran imens și sunet pe măsură.

Mă refer la filmele care deja sunt apărute pe bluray/DVD pe care le găsești la reduceri la 2-4 EUR oricum și le ai "de tot" cum s-ar spune. Ce găsesc eu deranjant de exemplu este că au scos anumite serii faine de pe Netflix (Battlestar Galactica de exemplu).

De acord cu Prime, dacă tot e acolo normal să-l folosești. Preacher, Lucifer, Man in the High Castle, BSG sunt toate pe Prime Video și-s chiar ok.

Edit: parcă Raspberry Pi știa de decodare hardware cu Open ELEC instalat? Știu că aveam probleme cu Plex și content 4k, dar cam atât.
 
La RPi am luat licențele pentru decodare hardware la nuștiuce codecuri video. Din ce am citit (și probabil n-am înțeles), problema e că streamingul trebuie și decriptat mai întâi, și aici nu e chiar strălucit. Pentru viitor ar fi bun un SBC cu minim Amlogic S905 sau S912, cum are de exemplu Odroid-C2 și de-aia cam rupe fâșu' la Raspberry Pi.
 
Am pus aseara ultima versiune de libreelec pe RPi 3 B+, 8.90.008. Merge Netflix cu subtitrari in romana! Yesss! Am scapat de laptop.
By default da play la cea mai nasoala rezolutie posibila, 480p daca imi aduc bine aminte. Trebuie activate niste setari in videostream-adaptive ca sa apara toate stream-urile disponibile, dar nu stiu sa zic care din ele trebuie activate, ca eram pe fuga si n-am stat sa le iau la rand. Tot pe fuga fiind, am luat la rand rezolutiile si am constatat ca merge cursiv 720p, dar cu ocupare procesor cam mare, vreo 70-80% pe un sigur core. 1080p n-am mai incercat. Vad azi.
Pi decodeaza hardware h264, mpeg4 si, daca cumperi licente, mpeg2 si vc1. Nu stiu sa zic daca Netflix merge cu h264 hardware sau nu. Din informatiile afisate nu reiese cine ocupa core-ul ala, codecul sau decriptarea.

TL;DR:
RPi 3B+ ruleaza Netflix la 720p.

LE:
Netflix (license crap) nu da voie sa faci accelerare hardware decat pe anumite platforme care fac si decriptarea DRM tot in hardware.
 
Yeap, mulțumesc pentru detaliere, that is the whole shit. 1080p pe RPi3 nu duce, 720p merge ok dar meh, ce facem aici, nu mai suntem în studenție când eram ok cu ideea vizionării unui film care a fost înregistrat cu telefonul în cinematograf de cineva din public, încadrat strâmb și tremurat, cu capete de oameni în imagine, cu crănțănit de popcorn pe fundal... :biggrin:

Kodi Leia o să vină cu Widevine încorporat și optimizat, să vedem ce poate când va fi gata (n-am avut curiozitatea/masochismul de a încerca nightly builds).

Btw și Amazon Video rulat în Chrome mi-a zis că n-o să redea rezoluție mare decât dacă testează prin HDMI ce monitor extern am și dacă e (nușcekktdeDRM) compliant. Am avut emoții, că de fapt HDMI-ul era conectat la receiver și nu știam dacă face pass-through la tot, da' Yamaha e de treabă, s-a validat validarea, s-a activat tirbuștocul, am văzut Moon (2009) fără pătrățele de upscaling.

Problema de fond e că nu mă pot risca să bag chestii pe RPi care sunt grey area. Pe-aici stau autoritățile geană pe conexiuni, e de-ajuns să-ți apară IP-ul pe vreun tracker sau mai știu eu unde că-ți vine scrisorică acasă cu amendă de mii de euro. Așa că aștept cuminte să iasă Leia oficial, curat, garantat, parfumat.
 
https://www.techhive.com/article/3311873/streaming-media/xiaomis-mi-box-s-android-tv.html said:
This isn’t exactly new hardware, as the Mi Box S’s tech specs are nearly identical to the original Mi Box that Xiaomi launched in 2016. Both have quad-core Cortex-A53 processors, Mali 450 GPUs, 2 GB of RAM, 8 GB of built-in storage, 802.11ac Wi-Fi, a full-sized USB 2.0 port, and S/PDIF audio output. They also both support DTS and Dolby Digital Plus surround sound (but not Dolby Atmos like the latest streaming players from Roku, Amazon, and Apple).

The main difference on the hardware side is the remote, which adds a few new buttons. There’s a button to bring up all your apps—useful, because the full list is somewhat hidden on Android TV’s home screen—and a new shortcut button for Netflix. There’s also a button marked “Live,” but we’re still seeking clarification on what that does. Like the previous Mi Box’s remote, this one has volume and power buttons for your television as well.

On the software side, the Mi Box S runs Android TV 8.1 Oreo, which isn’t technically the latest version, but we’ve yet to see any devices running Android 9.0 Pie.

https://www.androidheadlines.com/2018/11/xiaomi-mi-box-s-2018-review.html said:
There’s also the more general issue of the Mi Box S feeling a lot like a dated device on arrival. As in spite of this being a newer version of the original Mi Box, you would not know that by looking at the spec list due to the Mi Box S featuring identical internals to the original model. Which means its performance limitations are also no different to the original model. You are not getting a better performing device here, but simply one that’s been designed to be a little more affordable at the retail level, and with some additional software functionality - although the latter is more the result of the software improvements with Android TV in general and would be as easily accessible on the original model following an update to the same Android version.

The Mi Box S seemed to perform well overall, though there are some definite limitations with this device. For example, while this is a 4K-supported device, its consistency in handling 4K content was a little erratic with the quality better in some apps than others. Furthermore, while this is a HDR-supported device, it once again lacks in this department compared to some other options due to the absence of Dolby Vision support. In other words, included is a much more basic (read: stock) version of HDR support (HDR10) which results in a less dynamic use of the technology compared to Dolby Vision. Likewise, there are some notable app supports missing including the likes of Amazon Prime Video. Although this is partly the case with Android TV in general, there are products running on this platform that have worked out support for Prime Video and considering that’s a substantial trove of content for cord-cutters, it’s worth taking into consideration if you plan to buy this device.

Decodarea h.265 e un plus peste RPi, dar totuși să iei de nou un device cu același hardware ca acum 2 ani și niște limitări hardware + mizerii băgate în software (iconițe de aplicații pe care nu le poți șterge), I dunno. Mai ales dacă-l iei pentru acele aplicații suplimentare (Netflix, Youtube etc.) și nu pentru live TV. Android 8 e drăguț, da' io aș mai aștepta.

PS: Linus ăla trăiește din sponsorizări și link-uri afiliate, deci are un oarecare bias. Doar fiindcă e agitat ca un cățel hiperactiv nu înseamnă că produsul e chiar țâță de mâță, ci mai degrabă că audiența lui are un attention span atât de scurt încât doar acest gen de prezentare video îi ține engaged cât să-l urmărească și poate să facă click pe niște link-uri de unde își ia comision.
 
Având în vedere rata de review-uri pozitive vs review-uri negative, eu tind să-l cred pe Linus când zice chestii.

Tot Internetul trăiește din reclame acum, nu ai unde te documenta 100% obiectiv. Poate pe mine m-au plătit cambogienii să scriu review-ul pe forum :tongue:.
 
Knit or crochet clothing, accessories - am înțeles, nemții nu au mileu pe TV și ți-e dor.
 
  • Like
Reactions: Neo
Kodi Leia o să vină cu Widevine încorporat și optimizat, să vedem ce poate când va fi gata (n-am avut curiozitatea/masochismul de a încerca nightly builds).

Problema de fond e că nu mă pot risca să bag chestii pe RPi care sunt grey area. Pe-aici stau autoritățile geană pe conexiuni, e de-ajuns să-ți apară IP-ul pe vreun tracker sau mai știu eu unde că-ți vine scrisorică acasă cu amendă de mii de euro. Așa că aștept cuminte să iasă Leia oficial, curat, garantat, parfumat.
Pai LibreELEC v8.90.008 contine Kodi Leia. Deci ce altceva astepti sa apara?
 
Kodi Leia propriu-zis a ieșit din alpha, au lansat deja beta 1. Dar nu sunt beta tester, nici alpha tester, nici nightbuilder, nici bodybuilder. Când va fi lansat final, și va fi integrat în LibreElec sau OSMC, și community feedback e foarte bun și bug-urile inițiale au fost rezolvate, o să fac upgrade. De altfel prefer OSMC că ăla e instalat deja și îmi va fi extrem de simplu să-i fac update.
 
Ia cu incredere ultimul Libre. Merge suficient de bine. E drept ca nu mi-am bagat inca nasul pe la bluetooth, gamepad-uri, emulatoare, etc. dar ca player video e stabil; nu-s probleme. Ce? N-ai alt microSD liber?
 
Back
Top