Vreau maşină de spălat. Ce maşină de spălat vreau?

la mine n-ai cum sa-ti dai seama daca e din inox cuva decat daca demontezi unul dintre capace (cel de deasupra sau cel din spatele masinii). In rest nu se vede decat tamburul - in care bagi rufele si care e din inox cam la toate masinile de spalat. :rolleyes: Nu confunda cuva cu tamburul.
 
Pentru copii au functia Baby speciala pentru pielea copiilor si pentru animale de companie au functia Pet care inlatura (cu eficacitate) parul acestora din tesaturi. Mai multe modele si preturi ok am gasit pe <spam_site>]
Noi spalam copiii si animalele de companie manual, nu in masina de spalat. Era o discutie pe forum la un moment dat despre beneficii/riscuri in a-i spala la masina de spalat si toti au optat pentru spalare manuala, ies mai curati si mai pufosi, plus ca nu se rup la spalari repetate.
LE: Eu am optat pentru copii fara par iar cainele sta afara, deci nu mai am probleme cu parul din tesaturi.
 
Du-te ba d'aici. :biggrin:

Io n-am animal de companie da' am copil. Din fericire n-are pielea sensibila asa ca merge spalat si la mina.
 
Beko sunt, prin construcție, identice cu Arctic - de altfel sunt fabricate și în același loc, de aceeași companie. Diferențele sunt la finisaje și câteva funcții suplimentare (puține și la anumite modele). Însă Beko e poziționat ca brand într-o categorie superioară de preț decât Arctic.

Eu unul mi-aș pune mai mare problemă de părul inhalat de la animalele de casă decât faptul că iese sau nu de pe haine. Probabil de-aia am doar plante. :biggrin: Iar pentru hainele bebelușilor, obsesia cu curățenia nu face bine la sistemul imunitar (dovedit științific), însă face bine la business (dovedit economic) și la piticii părinților (constatat practic).
 
uscatorul de rufe teapa de teapa, inafara ca tot rasuceste rufele alea si le arunca prin cuva nu le usuca nu nimic ... am incercat de 3 ori dupa care am vandut masina aia
Cine vrea un low cost ok fiabil, Candy e cea mai buna alegere.Dar sa nu te astepti la minuni comparat cu masini de spalat premium
 
Raducan teapa de teapa, bate campii si ii rasuceste si ii arunca prin forum.

Si ca sa revenim la discutia civilizata despre masini de spalat, de cand a ajuns uscatorul de rufe masina de spalat?
 
Dupa aproape 10 ani de munca m-a lasat pompa de apa. Mai precis merge dar face ca tractorul. Desigur ca initial am verificat sa nu fie corpuri straine in compartimentul pompei, desigur ca am verificat si nici urma de calcar, etc... Dat jos pompa de pe masina, facut bucatele. Urez pe aceasta cale toate cele bune firmei italienesti Plaset (part# 49896 - drain pump) pentru minunatele motoare cu lagare de plastic. :zbang: Care totusi au tinut 10 ani. Partea buna e ca motorul de schimb ma costa 40 de lei. O sa iau doua sa fie...

LE: Gorenje WA-1044.
 
Last edited:
Posesor fericit de Indesit cu 1200rpm (de vreo 8 ani). Luat de la ceva outlet, inca sta pe picioare si face treaba, cu toate ca am prins ceva pete de rugina - din neglijenta personala.
Tot la Indesit (si cred ca doar la ei) am vazut masini "slim".
Adicatelea incarcarea este, in continuare, laterala, dar au ciupit 12cm la "profil".

Adica 85 x 59.5 x 54 vs 85 x 59.5 x 42
 
Transplantul de pompa s-a incheiat cu succes. Mi-a luat aproape 30 de minute si o galeata de transpiratie. Tare-s curios cat mi-ar fi luat un serviceman pe lucrare, in conditii de clima tropicala. :biggrin:
 
Mie mi-a luat ceva mai putin timp, am facut operatiunea intr-o iarna :smile: Aveam si spatiu de manevra suficient. 150 de lei pentru asa ceva e taxa pentru ca nu stii sa ti-o repari singur.
 
Nici eu nu am dat banii aia, insa pompa parca a fost vreo 45 de lei, transportul pana in Iasi vreo 20-25, am facut economie de 70- 85 de lei, iar masina de spalat a stat "pe janta" vreo saptamana pana a ajuns pompa si m-am urnit si eu cu reparatia. La final nu mi s-a mai parut o asa de mare afacere, in conditiile in care reparatia s-ar fi putut face in aceeasi zi, iar in defintiv trebuie sa traiasca si oamenii astia...
 
Acum sa nu fim rai, la mine reparatul diverselor "chestii" este un hobby dublat si de frica de a lasa un "Dorel" autohton sa-mi umble prin lucruri. Daca iese si o economie, cu atat mai bine. Sunt insa domenii in care sunt antitalent si unde nu ma bag indiferent cat as economisi (de ex. tot ce tine de ipsos, ciment, var, lavabila, glet, tencuiala, atlas, si alte vrajitorii d'astea).
 
Cred ca am postat pe undeva de masina de spalat pe care am luat-o. Anyway, intr-o zi, la o spalare de 600rpm si vreo 60grade (cred) am vazut-o ca se deplasa in baie si am interceptat-o, sa nu se sprijine de chiuveta /vas de toaleta. Dupa ce a terminat programul, am constatat ca usa este oarecum sloboda, adica atarna; cand tb sa intre limba ei in mecanismul de inchidere, e cam 5-8mm mai jos decat trebuie.
Miscarea haotica a masinii s-a produs ca am lasat-o pe picioarele ei, care aveau un cauciuc destul de bun /adeziv. Probabil in timp acesta s-a intarit si rigidizat si acum se comporta ca o sanie. Intre timp, am stabilizat-o.
Deci: daca ma apuc sa strang de suruburile de pe usa e motiv de pierdere a garantiei ? ca presupun ca o sa se vada ca le-am strans. Corolar: sa chem service-ul pt problema asta ? Din ce am atins eu /tras /impins, nu reusesc sa imi dau seama ce a cedat, de a facut joc; oricum totul e un plastic abs.
 
S-au scumpit in draci din cate vad, nu mai gasesc modele fara lecede si toate pleaca de la 1600 lei bucata, in afara de alea slim da nu vreau slim ca am loc suficient. Acuma io ce sa iau? Am gasit Gorenje la 1700 si Samsung cu aceleasi caracteristici la 2000. Diferenta de 300 lei, insa ma ingrijoreaza sistemul de inchidere la Gorenje, mi se pare cam sensibila chestia aia de care tragi, macar celelalte au clapeta pe interior si nu tragi de ea mai mult decat trebuie. Dincolo de asta, am fost pe la Altex, Domo, o sa merg si pe la Flanco si Media Galaxy (chiar daca e tot Altex in spate) si eventual Carrefour, ce alte magazine cu showroom mai sunt? Online parca n-as comanda masina de spalat, la ~100kg cat are probabil tot acolo ies la pret.
 
Back
Top