Am un Whirpool de vreo 12 ani si am inceput sa tot am probleme cu el. Pana acum am schimbat rulmenti, am schimbat pompa (o soseta mica a trecut printre garnitura si cuva si a blocat pompa) mai nou gasesc apa sub ea. Apa curata, interesant e ca nu curge o picatura in timpul spalarii, insa curge in repaos, chiar si daca este deconectata de la alimentarea cu apa. Probabil ca dupa ultima stoarcere, ramane un cuva un volum se apa rezidual care se strecoara pe undeva la mine in baie.
Banuiesc ca este timpul pentru una noua.
1. La mine in casa se spala in mod constant 3-4 masini pe spatamana - ar trebui sa ma uit dupa o masina cu o capacitate mai mare, reducand astfel numarul de spalari?
2. Mai sunt spalarile eficiente de ex la masina de 7 kg incarcare in conditiile in care ea este incarcata cu 3,5 kg?
3. Spal in constant, perne, pilote, sintetice sau cu puf la temperatura ridicata.
4. Spal destul de des la 90C .
5. Pacatuiesc spaland adidasi cu fata textila, rucsaci de mici dimensiuni, genti, papuci de casa.
6. As lua-o cu uscator, avem multe geci cu puf care necesita uscare...fortata, cu mingi de tenis in cuva, pt redistribuirea uniforma a pufului dupa spalare. Uscatorul nu e o conditie obligatorie, ma gandesc sa-l achizitionez separat, insa nu sunt convins ca merita investitia. As avea nevoie de uscare, sa zicem, de max. 10 ori pe an, in conditiile astea, cred ca pot apela la serviciile spalatoriilor profesionale.
Oferta e variata si bogata, iau in calcul Bosch, Electrolux, Gorenje, Whirpool, Siemens, iar bugetul este 1000-2500 lei, obligatoriu de la un comerciant care are cat mai multe rate la Card Avantaj. Cititind topicul vad ca se recomanda Arctic, in mod normal n-as fi luat in calcul Arctic/Beko, dar pe de alta parte nu vad de ce as plati mai mult pt brand, in conditiile in care Arctic vs Bosch, cu aceleasi specificatii tehnice, Arctic este constant mai ieftin cu sute bune de lei.
As vrea-o fara multe bling, mai multa mecanica de calitate vs electronica fara rost si foarte expusa la fluctuatiile de curent electric din. ro, o vreau cu muuuulta garantie.
Va multumesc ca ati avut rabdare sa cititi postul meu kiliometric si ca intodeauna va multumesc anticipat pentru orice sugestie.
Astept cu interes opiniile posesorilor de Arctic, plusuri si minusuri, hmmm am mari semne de intrebare cu brandul asta, insa fiecare suta investita in masina de spalat, inseamna o suta mai putin pentru viitoarea mea bicicleta, deci grea alegere...