Vreau electrocasnice. Ce electrocasnice vreau?

Arata fain ala asa negru, ia-l. :biggrin: Eu la sarma în uscator unde este si un device care sufla aer cald in toata camera gen. Se usuca destul de rapid.
 
Sarma in balcon ce are? :biggrin:
Balcon deschis, îngust. În zile normale de primă/vară e OK, da' mai greu iarna şi când e potop vara/toamna. :smile: Also, mult păr de mâţ, aparent un uscător de-ăsta ajută la curăţarea hainelor.
 
Vreau masina de spalat vase clasa E sau sa dau dublu pe una clasa A?
Merita un Bosch serie 2 vandut si la nemti made in unknown, sau unul serie 6 made in DE (e ala dublu la pret).
Dau 2000 lei pe una sau 4000 pe cealalta?
E prima masina de spalat vase pe care o voi achizitiona, inca sunt foarte indecis si nu am nici cea mai vaga ce vreau cu adevarat.
 
Clasa energetica nu e foarte importanta, la una ieftina consumi cam 1 kw/ciclu de spalare. Chiar cu scumpirea curentului electric daca faci calculul cat poti economisi si care e diferenta de pret, cred ca e peste durata de viata a masinii de spalat.

Nu am vreo marca anume de recomandat, experienta cu 3 bucati pana acum e in general pozitiva, doar ca una a picat si am descoperit ca reparatiile sunt mai scumpe decat masina de spalat, ceea ce e dubios. Aia picata era Whirlpool, acum am un Electrolux de vreo 3 ani (parca) folosita zilnic pe programul lent si economic, ca nu e nici o graba.

Daca as avea de cumparat azi o masina de spalat vase m-as uita in special la pret, garantie si capacitate la orice marca cunoscuta (nu chinezarii gen Candy).
 
Apropo de clasa energentică, scriam pe un alt topic că am măsurat cu prizometrul consumul la mașina mea de spălat haine și uscător, clasa A++, ca să compar cu consumul electrocasnicelor soră-mii, clase inferioare, cu mai bine de 5 ani mai vechi, că poate se justifică să le schimbe doar din cauza consumului mai mare.

Eh, consumă mai mult, ce-i drept. Dar la 5 ture de spălat pe săptămână, plătește pe an mai mult decât mine... 20€. Pentru atâta lucru n-are rost nici un rost.

Deci lasă clasa de eficiență energetică și compară estimarea de consum anual în kWh, e tot pe eticheta aia.
 
Am reusit sa gasesc o metoda de comparatie mai onesta si anume prin consumul in diverse programe si nu doar cel ECO ce apare la estimarea de pe eticheta. Adevarul e ca diferentele sunt de sub 1kWh pe intreg ciclul cel mai mare si el ajunge si la 0.2kWh pe ciclurile scurte. Diferenta intre E si A.
Ok, E este naiba stie, probabil made in PL. Aia A e made in DE. Depinde acum daca in PL lucreaza aceiasi turci ca in DE ce au strans bani lucrand la fabrica TR.
Concluzia e ca sper ca ok sa nu platesc inca pe atat si ceva in plus doar pe o clasa superioara si proabil niste functii pe care ma voi prinde care imi sunt utile si care nu probabil utilizand-o si avand buffer de niste mii de lei la urmatoarea achizitie in urmatorii ani cand va ceda. Garantie de 5 ani in ambele cazuri.
 
BTW, eficiența energetică la mașini de spălat vase e în funcție de capacitate (în seturi de vase, gen pentru 6 persoane sau 10 persoane) cu o rupere masivă (2x) între 8 și 10 (cel puțin așa era în 2018, am impresia că s-a modificat metodologia dar nu găsesc versiunea nouă, din 2021). Iar diferențierea între clase e destul de mică, ceva gen clasa G consumă 2x clasa A. Adică dacă ai o mașină de 9 seturi care consumă 1kwh și una de 10 persoane care consumă 1kwh, cea de 8 o să aibă clasă G și cea de 10 persoane o să aibă clasă A.

Eu am luat după ce m-a interesat mai mult, adică nivelul de zgomot. Și pe urmă am înconjurat-o cu bureți fonoabsorbanți :biggrin:.
 
48db vs 44db in bucatarie la parter care nu e open space. Am zis ca e diferenta prea mica pentru situatia mea. Ambele au acelasi motor sau denumire de motor. Presupun ca diferentele de sunet pot aparea de la materialele chestiilor din interior, jet de apa, etc.
 
Io tot am mașină de spălat vase pe unde închiriez, dar unde în locul precedent nu aș fi făcut din ea nici măcar cuib de Alien (it was that filthy) asta aici este nou nouță la interior. Dar tot cu bureții de vase și Fairy le spăl pentru că "produc" 1-2 farfurii murdare pe zi și n-am destule vase în total încât să aibă rost s-o pornesc - culmea, ce m-ar fi interesat gen vasele de la oala de gătit sub presiune Tefal și friteuza fără ulei Tefal nu-s compatibile cu mașina de spălat vase :biggrin:

Voi câte vase folosiți a.î. să fie oarecum utilă o mașină de spălat vase? (ca o completare la ce am spus mai sus eu chiar gătesc, dar spăl castronașe n stuff pe măsură ce adaug ingredientele n stuff).
 
Voi câte vase folosiți a.î. să fie oarecum utilă o mașină de spălat vase? (ca o completare la ce am spus mai sus eu chiar gătesc, dar spăl castronașe n stuff pe măsură ce adaug ingredientele n stuff).
1-2 farfurii, e de ajuns. Pt. că să speli de mână 2 blide consumi mai multă apă decât la un program complet la maşina de vase, so that's enough reason for me. :smile:
 
Am luat panica acum ca oala de la Tefal nu merge curatata in masina de spalat vase. Nu m-am uitat pana acum caci, nu mi-a pasat acest aspect. Dar acum, cand sunt indragostit de oala (si eu si sotia), ma oftic ca nu merge pusa si ea la MSV. Totusi, macar se curata usor si doar o singura data am reusit sa lipim ceva de ea, in rest aproape ca se curata ca in reclama cu detergent de vase dar doar cu apa calda, probabil acesta e si motivul pentru care nu se recomanda la MSV unde s-ar distruge stratul protector.
Guys, multumesc de sfaturi.

Frigider, news, Samsung-ul acesta? Pros and Cons, nu musai la modelul in sine cat la firma, stil, etc.? Ca reviews uneori sunt stupide si nu refleta utilizarea lui. Linkul e de pe emag doar ca imi e mai usor de regasit la favorite.
 
Și eu am o oală cu presiune, însă doar capacul nu poate fi pus în mașina de spălat vase din cauza valvelor de siguranță care nu-s făcute să fie demontate la fiecare spălare și nici să fie îmbâcsite cu apă sărată și detergent. Dar oala propriu-zisă poate fi spălată în mașină - doar că nu-mi bat capul, e voluminoasă și nu iese chiar așa bine ca la o spălare rapidă de mână.

Altfel, pentru o singură persoană, într-adevăr nu se adună suficiente vase ca să pui la spălat la mașină măcar la 2-3 zile. Pentru o familie de 2 e cam așa și-așa, depinde de consumul de blide. La noi a devenit foarte utilă (ie time saver) de când cu copilul. Dar și așa nu punem mașina la spălat chiar în fiecare zi, sau dacă punem, nu e complet plină. Când avem musafiri sau facem o petrecere în familie cu un prânz și o gustare și ne trebuie farfurii și pahare curate, atunci chiar ajută să folosesc programul de spălare rapidă (25 minute de mers în gol ca să se încălzească, apoi cicli de spălare de câte 15 minute, încarc tură după tură de vase, nu le mai și usucă dar le spală repede și destul de intens).

Combină frigorifică (frigider + congelator): dacă ai spațiu și-ți place varianta asta cu uși verticale, ia-o. N-am idee cât de bine merge partea de congelator într-o cutie îngustă și înaltă. Teoretic atât frigiderul cât și congelatorul au un gradient de temperatură între etajera de sus și cea de jos, de-aia ai recomandări pe care etajeră să pui ce fel de produse în funcție de temperatura ideală la care să fie ținute, mai joasă sau mai ridicată. N-am idee dacă forma cutiei (îngustă și înaltă vs. lată și scundă) face vreo diferență în răcire și circularea aerului și controlul acestui gradient.

N-am feedback despre compresoarele Samsung. În vremurile când aveam tangență cu domeniul, Gorenje era de departe cel mai fiabil, dar a trecut mai bine de un deceniu de atunci. Combina din bucătărie luată acum 5 ani e Gorenje.
 
Samsung sunt buni la telefoane si tv-uri, in rest i-as cam evita.
 
Voi câte vase folosiți a.î. să fie oarecum utilă o mașină de spălat vase?
Cam o masina plina zilnic. Eu mai spal ocazional cate o farfurie la chiuveta, dar pana se incalzeste apa consum 10-20 de litri si atunci e mai simplu sa o las pentru masina. Saptamana asta pentru ca sunt singur acasa nu am pornit masina, spal manual 2-3 farfurii pe zi, toate odata din cauza problemei cu incalzitul apei. Cand locuiesti la bloc si vecinii tot folosesc apa calda ai si tu destul de repede, la mine am vreo 20 de metri de teava din beci de la centrala si pana in bucatarie, teava e dedicata asa ca e rece 23 de ore si 59 de minute in fiecare zi.
 
Si la bloc poate fi util cand stai la un etaj oricare ar fi ala si sub tine ori nu mai sta nimeni, ori ei au centrala proprie si tu nu.

LNT, si eu tind sa cred la fel ca si tine, dar ma gandesc ca sub brandul lor e si mult know how si multe firmulite. In fond, fac pana si vapoare. Nu or fi chiar prosti, sper eu si asa m-am orientat catre ei la combina frigorifica. Probabil ca atunci cand vor lansa o masina electrica si voi fi in cautare de una, ma voi uita iar si la ei, nu doar la clasici.
Apoi alegerea a fost facuta pe principiul ca vreau cat mai mare, probabil ca gresesc. Doamna vrea side-by-side, deci vreau chiar maaaaaare. Bugetul era si el limitat si sper ca nu m-am zgarcit fix la frigider. Culmea e ca pentru frigi si spalat rufe, u am stat prea mult pe randuri dintr-un motiv simplu. Am avut deja diverse experiente, stiu ce vreau si ce caut. Serii proasta, "ghinioane" si buleli in proiectare cand o serie a fost facuta cand unul era trist ca divorteaza de nevasta-sa care si-o trage cu altul ori cand altul angaja orice studenta cu sanii mari si asa a aparut fructul iubirii mai multora ba un frigider, ba o masina, ba o nava spatiala.
 
hulubei , faptul ca o companie are multe divizii si diverse nu inseamna nimic. Lucrez de ceva vreme cu o companie foarte mare, uriasa, fac si echipamente medicale, si motoare pentru avioane de linie, sisteme pentru controlul fabricatiei etc. Divizia cu care lucrez e pamant de flori, desi suita lor de produse e considerata cea mai buna din zona respectiva de activitate - de fapt concurentii sunt si mai slabi si atata tot. In cazul meu au software care era top notch in anii 2000-2005, dar e de-a dreptul retardat in 2022 si indienii la kilogram care il scriu sunt foarte, foarte slabi. Faptul ca au o imagine buna pe piata e din cauza ca nu ai informatie la dispozitie ca sa analizesi si sa compari, nu pentru ca ar fi buni.

Chiar si la telefoane si televizoare, sunt mai buni cand folosesc chipurile altora, nu pe ale lor.
 
Frigider, news, Samsung-ul acesta? Pros and Cons, nu musai la modelul in sine cat la firma, stil, etc.? Ca reviews uneori sunt stupide si nu refleta utilizarea lui. Linkul e de pe emag doar ca imi e mai usor de regasit la favorite.
Eu am o versiune a acestuia cu o singură ușă de vreo 7 ani. Încă mă bucur de achiziție și de faptul că alimentele stau mult și bine la rece fără să se altereze. Singurul inconvenient e că se cam deshidratează fructele și legumele, dar când sunt ținute mult. Drept urmare anul ăsta am mai luat o bucată, model mai nou, pentru noul apartament.

Dar nu îți lua, că eu am avut Samsung Galaxy S2 și a fost nasol. :wink:
 
Back
Top