Vreau electrocasnice. Ce electrocasnice vreau?

Sâmbătă am comandat o combină frigorifică Arctic AK54305P+ de la Latex (pt. mama), pe considerentul că-s "de-ai noştri", că service-ul e OK* în caz de eventuale probleme, etc-uri de-astea.
Luni vine utilajul, până marţi este lăsat vertical, neatins şi nepornit. Se porneşte, merge congelatoru', nu şi frigideru'. Lăsat încă o zi "să vedem ce face", nimic până miercuri. Sunăm la Găeşti, numere locale de service nu mai au.
Urmează să ne contacteze service-u' din Alba Iulia, dar nici un semn până joi. Sunat înapoi, la care vocea de la capătul firului ne informează că timpul de rezolvare este de 15 zile, după care închide instant. Pt. un aparat livrat cu 3 zile înainte...
Astăzi vine un tehnician, la care direct că trebe completat cu freon. "Băbăiete", stai aşa, e un echipament nou, luat de nici o săptămână, fără urme de folosinţă, fără nici un "damage" de la transport sau de la montare. Ce povestim aici...

Storno şi luăm altul. Nu Arctic, Beko & co, pot să şi le bage în ruc.

*OK sau KO? Vă las pe voi să vă decideţi.
 
Vreau uscător de haine (nu prea). Ce uscător vreau? Sau 2in1 cu maşina de spălat?
Acum am asta şi nu m-aş supăra să scap de dansa.

Condensare vs. pompa de caldura? What's the catch?
 
Nu prea vrei uscător pentru că o să arăți ca scos dintr-o pungă de-un leu dacă nu calci chestiile respective și se calcă mult mai greu uscate la grămadă în agregat. Întinsul hainelor este 1/2 din călcat, practic :biggrin:
 
Daca ai loc si buget, uscatorul separat este de aur. Daca nu, merge si 2 in 1, insa programele devin foarte lungi si inteleg ca uscarea nu este chiar la fel de performanta ca la unul stand alone din cate am citit.
Ca brand am prin jur persoane care folosesc Beko, LG si Samsung, toate super multumite de alegerile facute.
 
Am luat un uscător Samsung, frate cu mașina de spălat. Mă surprinde cantitatea de scame pe ca o strânge după uscare. Nu l-am folosit decât de câteva ori, Am luat două dispozitive separate pentru a putea paraleliza spălatul/uscatul, cu doi copii mici. Dacă e mai eficient decât 2in1 - habar nu am.
 
  • Like
Reactions: Neo
Mi s-a atras atenția că în caz de prezență de pitici umani uscătorul este foarte util. Scuzele mele că n-am menționat asta :biggrin:
 
Eu am luat Bosch, iubita mea jură că e cea mai bună invenție de la pâinea feliată încoace. E adevărat, ideal ar fi să sortezi hainele, cele care necesită călcare să nu le usuci de tot, și să le calci imedia după ce le scoți din uscător. Dar na...
 
cele care necesită călcare să nu le usuci de tot, și să le calci imedia după ce le scoți din uscător. Dar na...
Instructions unclear, eu calc și chiloți, și șosete, și cearceafuri, practic orice iese din mașina de spălat trece și pe sub fierul de călcat :biggrin:
 
Io dimpotrivă, am vânat inclusiv cămăși care să trebuiască foarte puțin sau deloc călcate. În rest, nimic. Viața e frumoasă. Cine are timp să-și calce pijamalele, n-are decât. :biggrin:

N-am simțit nevoia unui uscător până la bebe. Și nu fiindcă ar fi necesitat foarte frecvent haine curate, că aveam destule. Problema e clima de aici, unde poate fi ploios și umed și 2-3 săptămâni la rând. Degeaba pun rufele la uscat pe rastel, în casă sau afară sau în uscătorie; rămân un pic umede și după 3 zile de stat așa încep să prindă miros fără să fie uscate complet ca să le pot pune în dulap. Și n-am chef să adaug la bebe expunere la cine știe ce floră și faună proliferează pe haine parțial uscate.

Așa că am luat uscător, un Beko în condensație cu pompă de căldură, că e mai eficient decât condensație fără pompă de căldură. Al doilea criteriu a fost să îl pot racorda direct la canalizare și să evacueze apa acolo, să nu tot trebuiască să golesc rezervorul periodic. Cu asta au rămas foarte puține modele posibile. Este absolut awesome. Programul de „extra uscat” merge cică 3 ore jumate; în practică, rareori a mers mai mult de o oră jumate, fiindcă are senzor de umiditate și se oprește când hainele-s uscate. Fiindcă e constrâns de limitele mai recente de eficiență energetică, nici nu încălzește hainele până le ia naiba, merge doar undeva până la 60 de grade, așa că am putut usca înăuntru și țesături care ziceau că e interzisă uscarea în uscător (din ăla clasic care le coace bine). Iar legat de călcatul hainelor de după, ăsta le tot învârte ocazional după ce se termină programul de uscare până când se răcesc complet, ca să nu stea boțite.

O mașină de spălat cu uscător încorporat e mai puțin eficientă și mai puțin fiabilă, dar ocupă spațiu jumate cât două aparate separate. Io le-am stivuit în baie, cu o ramă de plastic între și prinse cu o chingă; uscătorul deasupra că e mai ușor (l-am ridicat singur cu ceva chinuială din cauza gabaritului) și nu se bălăngăne așa mult.

Luna trecută am pus prizometrul la treabă, ca s-o conving pe soră-mea să își măsoare și consumul uscătorului ei. Are un AEG vechi care am impresia că e o praștie; produce enorm de mult puf la uscare (ceea ce înseamnă că hainele pierd din material și se tot subțiază din cauza uscătorului), culorile se șterg și hainele se micșorează chiar și după prima uscare (ceea ce arată că le usucă la temperatură foarte mare), așa că poate consumul de curent să o determine să-l schimbe. Rezultat:
- 0,45kWh un ciclu de spălare rapidă la 40 grade, 50 de minute, cam 2kW consum instantaneu (9A), adică 12,9 eurocenți per 5-6 kile de haine spălate, fără costul detergentului și amortizare la mașina de spălat;
- 0,84kWh un ciclu de uscare „extra uscat” de 3h 35min, cam 370W consum instantaneu, 24,2 eurocenți per uscare (și intră 1-2 ture de mașină de spălat înăuntru).
 
Deci uscător dedicat cu pompă de căldură şi racord la canalizare.
BRB sărcin'.
 
Eu am luat Bosch, iubita mea jură că e cea mai bună invenție de la pâinea feliată încoace.
Nu, aia e robotul de bucatarie KitchenAid.

On topic - Eu in afara de Miele nu mi-as mai lua altceva, Dar se pare ca nici nu voi avea nevoie :biggrin:
Desi nevasta-mea avea obiectii cand am cumparat Miele top-loader, ca nu se poate sa spele bine, spala prea repede, etc, etc., acum nu ar da-o pe nici o alta masina de spalat. Si tine. Si tine. Si tine.
 
puterfixer Condensare ŞI pompă de căldură? La Latex nu-s foarte multe opţiuni şi preţurile văd că-s ceva mai mari decât la restu' uscătoarelor.
Ce alţi comercianţi mai sunt pe "nişa" asta?
 
Caută doar pompă de căldură, io doar explicam de ce tehnologia asta nu exclude condensarea, da' cine bagă datele în catalogul online nu știe asta și nu bifează totul pentru ca să meargă filtrele bine.
 
Nu, aia e robotul de bucatarie KitchenAid.

On topic - Eu in afara de Miele nu mi-as mai lua altceva, Dar se pare ca nici nu voi avea nevoie :biggrin:
Desi nevasta-mea avea obiectii cand am cumparat Miele top-loader, ca nu se poate sa spele bine, spala prea repede, etc, etc., acum nu ar da-o pe nici o alta masina de spalat. Si tine. Si tine. Si tine.
Proprietarii casei pe care o inchiriam cumpara o masina de spalat (fara uscator) Miele. Foloseste nu stiu ce tip special de detergent, scump. Au bagat stramb detergentul si de vreo 4 luni se chinuie sa o repare. Poate fi o chestie locala ca service-ul e prost si nu stiu ce sa faca, dar e ceva de luat in considerare.
 
Da, noile generatii au dozator automat de solutie 1 si solutie 2. Si costa destul de mult, doar ca trebuie inlocuite foarte rar. (Un amic cumpara solutie 1 cam la doua luni, solutie 2 la trei luni). Se introduc in partea de jos a masinii de spalat. Antiprost. Vezi aici. Adica daca ai baut in viata ta un suc din acela mic la care trebuie sa-i perforezi capacul cu paiul ca sa poti bea, te descurci si la asta. Iar daca nu ai chef de detergentii acestia, poti folosi modul clasic de dozare detergent, in sertarul dedicat. Chiar nu stiu cum nu pot sa-l repare, cel mai greu lucru e sa ridice aparatul (80+ kile), dar pentru acesta service-urile Miele au dispozitiv.
 
Back
Top