Vreau căşti. Ce căşti vreau?

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Am avut şi discuţii de Audio-Technica, dar am ajuns la concluzia că nu are rost: sunt un afon şi jumătate, plus un distrugător de căşti. Aşadar prefer să le consider consumabile şi să nu investesc prea mult, max. 100-200 de lei. Înainte am avut Hercules HDP DJ-PRO M1001, care au sunet foarte fain, dar construcţie destul de slăbuţă, după cum rezultă că am omorât două în mai puţin de un an jumate.

În principiu se vor folosi pt. muzică de pe PC, momentan sursa e un Asus Xonar DX. Am gânduri de DAC, dar nu cred că are rost din motive de afonitate. Mai sunt şi ocazionalele filme/seriale/emisiuni, mai foarte rar jocuri cu diverse poziţionări sonoristice.

Momentan am pe birou:
- Genius HS-G500V: destul de comode, în rest cam meh, cu un pic zgomot de fond care din păcate creşte odată ce se activează vibraţiile alea alimentate de USB. Nu mă ajută microfonul.
- Creative Aurvana Live: mai comode decât păreau la prima impresie, sunet bunicel pt. nivelul meu de afonitate, construcţie flimsy, enervante pt. că au cablu în fiecare cască.

Am mai probat Microlab T1, momentan doar BT legate la telefon - am înţeles că se pot folosi şi pe cablu. Sunet fain, nu-s sigur de comoditate pt. că le-am purtat maxim câteva minute, nu ştiu ce să zic de construcţie, dar sigur nu-mi plac pt. că-s lucioase.

Deşi în afara bugetului, foarte mult mi-au plăcut Sony MDR-RF865RK. Păcat că sunt imposibil de folosit la orice altceva în-afară de muzică: la filme, jocuri, etc. intră în stand-by după câteva minute şi se pot reseta numai dacă se scoate suportul din priză.

Am mai observat Sony MDR-V150 pe care n-am pus mâna recent. Alte sugestii? Căşti DJ cu construcţie sănătoasă? Etc?
Thanks.
 
Astea?

Le am din vară, la birou. Nu am nimic de reproșat, sunt mulțumit de calitatea lor comparativ cu cât au costat.
 
Alte sugestii? Căşti DJ cu construcţie sănătoasă? Etc?
Thanks.
De ce nu încerci ceva de la Superlux? Parcă făcusem pe undeva (nu mai știu pe unde) un review la HD681EVO.
Edit: uite aici. Sunt excepționale. Dar au și modele mai rezistente, de pildă 662/681, B/F etc.
 
Last edited:
Le poți returna.
Nu mă încântă practicile de genul, aş prefera să testez înainte şi să iau direct o decizie în cunoştinţă de cauză.
Da. La Altecs. :biggrin:
:biggrin:
De ce nu încerci ceva de la Superlux? Parcă făcusem pe undeva (nu mai știu pe unde) un review la HD681EVO.
Edit: uite aici. Sunt excepționale. Dar au și modele mai rezistente, de pildă 662/681, B/F etc.
Fix asta a scris şi Thor mai sus. Wakey wakey? :biggrin:
 
Sorry, chiar n-am văzut. :biggrin:
De ce ziceam de cele mai rezistente... la o lună mie mi s-a rupt banda de deasupra capului pe o parte exact la punctul de minimă rezistență, unde se îngusta, spre intrarea în sistemul de suspensie. Am rupt-o și în partea cealaltă și am reparat-o eu însumi (mi-a luat max. 1/2 oră) folosind niște varniș termocontractil, prenadez și... capse. Garantez că acum crapă plasticul sau pocnesc difuzoarele, dar în zona aceea nu mai pățesc nimic. Mai e și varianta confecționării unei benzi din piele (așa am vrut atunci, dar n-am găsit curele pe la SH :biggrin:) și nu mai ai treabă. Oricum, dp meu dv e un tribut mic adus calității sunetului ascultat prin aceste căști.
 

Attachments

  • IMG_20170211_120338.jpg
    IMG_20170211_120338.jpg
    27.4 KB · Views: 35
Last edited:
Păi, de aceea ți-am spus de modelele mai solide. :smile: N-au avut acea problemă. Eu le-am luat pe astea, deși știam de chestiunea în cauză, fiindcă au sunetul mai cald, mai băsos.
 
Între timp am luat și Microlab T1 să le testez acasă pe cablu. Eh, ce să spun... not bad, până la urmă m-am obișnuit cu ele pe urechi, îmi par comode, dar ascultându-le pe cablu în Xonar DX mi se par un pic prea... băssoase, prea înfundate, I dunno. Mai investighez vreo două zile.

De Superlux HD665 ce știm? Oare cum e sunetul la ele? Par a fi un pic mai sănătos construite.
PS: https://www.thomann.de/gb/superlux_hd_665.htm Hmm!
 
Nevermind, impedanţă de 68 de Ohmi.

Nimeni, nimic? Superlux HD681 Evolution sunt cele mai bune în bugetul ăsta?
 
Dom'le, eu îţi spun că n-ai să regreţi dacă le iei. La banii ăia e ca şi cum le-ai fura. :hihi:
 
Colega de camera si viata a reusit sa dea gata perechea de https://us.creative.com/p/headphones-headsets/hitz-ma2400 (le-ar trebui pernute noi si oricite tumbe am facut, nu am gasit o rezolvare decenta; mai sunt si rosii pe deasupra).
Asa ca pina la finele lunii asteia cred ca ar trebui sa ambalez frumos, ca de cadou, o alta pereche de casti.
Se utilizeaza atit in conferintele zilnice de la job, cit uneori in altele (mai luuuuungi) cu mama si cu soacra, precum si - in egala masura - la ascultat Queen, REM, Prodigy, Coldplay, Buena Vista Social Club, samd.
Deci or sa stea infipte atit in laptop, cit si in smarfon.
Eu incerc sa ma hotarasc intre https://www.avstore.ro/casti/sennheiser-hd-4-30g-pentru-android/#white si https://www.pcgarage.ro/casti/creative/over-head-aurvana-live2-black/
Sau sa fie altceva, mai breaz la banii astia si de care eu nu stiu?
Hai, va rog, dati-mi un brinci!
 
Nu prea ma pricep la audio asa ca atunci cind am intrebari sar direct pe Cosmin.
Raspunsul lui la o intrebare asemanatoare de-a mea de acu' fo' 2 ani cind vroiam casti a fost:
Eu tot cred ca Aurvana Live au cel mai bun sunet pana in 500-600 ron
Insa la comoditate nu sunt cele mai grozave, sunt over-ear doar pe urechi micute.


Acu' sincer multe se mai schimba in 2 ani da' macar am zis sa zic. :smile:
PS. Pina la urma eu am ales Audio Technica A550Z ca m-a convins cumva sa mai plusez la buget. :biggrin:
 
Parerea aproape generala e ca Aurvala Live2 sunt crap. Sennheiser alea nu le-am auzit, insa un model asemanator la design (probabil si la sunet) adica HD 4.40 stateau bine la confort dar mizerabil la sunet. Daca te poti intinde pana la Urbanite XL atunci ti le recomand fara rezerve, daca nu, sincer nu stiu ce sa zic - in ultimul timp am testat doar casti mai scumpe, Sennheiser Momentum 2, alde B&O si Oppo cu pret mult peste bugetul sugerat...

Poti lua si resigilat, ultima oara aveau mai multe perechi desfacute dar nevandute, purtate cel mult cateva ore; vad ca resigilate sunt cu 100 ron mai ieftine decat sigilate, mi se pare o afacere excelenta.
https://www.avstore.ro/casti/sennheiser-urbanite-xl-i-resigilat/
 
Cred ca pentru omul nostru mai importante sunt confortul / ergonomia si fiabilitatea decat soundul audiofil. Deci ar trebui sa va adaptati recomandarile. :smile:
 
Multam pentru toate vorbele bune de pina acum, dar cind ma gindesc la niste casti de audiofil infipte intr-un HP destul de generic sau intr-un Samsung S7 ... parca ceva da cu virgula, cam strici orzul pe giste. Gresesc?
De Aurvana Live auzisem si eu ceva-ceva, vazind ca nu se mai gasesc am sperat ca varianta noua sa fie cel putin la fel de soi, oricum peste Hitz-urile anterioare.
Iar varianta cu resigilatele... pentru mine nu as avea nicio ezitare sa iau asa ceva, in schimb sub forma de cadou parca-parca am unele retineri. Dar sa sun la AVS si sa intreb ce si cum, sa imi mai dea niscai detalii, merci de hint, Cosmin!
Altfel, Quark e ager ca intotdeauna si simte miezul problemei.
 
Urbanite sunt casti de strada, facute pentru a canta bine si din telefonul mobil. Iesirea aia din laptop este aproape sigura mai buna decat mobilul. Seria Momentum la fel, impedanta mica, randament mare, izolatie, gandite pentru portable. Poate nu strica sa citesti macar 2 randuri despre produsele recomandate inainte de a trage concluzia ca sunt recomandari proaste / pentru audiofili. :biggrin:

Resigilatele sunt tot in ambalajul original, cu toate accesoriile; singura diferenta e ca sigiliul e rupt. Daca te duci pana acolo poti sa te uiti la ele inainte de a le cumpara, daca vezi ceva in neregula ceri alta pereche; eu am imprumutat o pereche de Urbanite pentru un coleg de la firma si daca nu-mi ziceau ca e resigilata nu-mi dadeam seama, erau absolut impecabile.

Si sa nu uit, Urbanite e o serie pe cale de disparitie, d-aia costa asa putin. Pretul de lansare a fost de 200 euro, cand le-am ascultat eu prima oara erau ~1000 ron la avstore. :smile: Au constructie, materiale, si sunet de casti de 200 euro.
 
Back
Top