Vreau boxe amplificate - deci pentru PC. Care sunt alea?

maxu

Membru Senior
Deci am pe post de "boxe" un AudioEngine D1 + AKG K712 Pro.
Merge treaba, dar aud numai eu.
Insa mi-as dori sa aud ceva mai "pe larg". Si da-i cu search-ul pana la ziua. Ba Klipsch nu era ce a fost, sau Edifier se aud prea "plat" etc etc

Asa ca va intreb: ce sa imi iau, care sa fie ce trebuie :smile:
 
Pai niste detalii despre buget si asteptari n-ar fi rele.
In zona de PA gasesti boxe aplificate cu SPL foarte mare.
 
Pey.. buget max 3000 lei, daca tot fac miscarea asta.
Am avut Solo 6 si le tineam pe floor standers, ca pe birou n-au incaput.
 
Nu-s chiar amplificate, dar posibil ca best bang 4 buck să fie: Sony SS-CS5 + Aiyima A07. DAC văz ca ai deja. Sau Wharfedale 12.2, sau... orice altceva iți poftește inima.

Dacă te interesează tehnicalitați despre amp găsești review pe asr. Pentru cum suna niște chinezării, il așteptam pe Cosmin să-și dea cu părerea. Ar mai fi și altele de la SMSL sau Topping, dar Aiyima alea îs 50$ daca ai vreo "cărămidă" ramasă de pe la... altele.

P.S. Totuși la banii care-ș SS-CS5, nu prea găsești review-uri negative.
 
Pentru cum suna niște chinezării, il așteptam pe Cosmin să-și dea cu părerea.
Eu de vineri am facut pasul spre CHi-Fi. Stiu ca o sa ma traga de urechi Cosmin :biggrin: ca nu e din alea cu pretentii dar am zis ca in cel mai rau caz pierd o suta de euro si asta e. :smile:
Tocma' ce-am scris citeva cuvinte pe Softpedia despre el, nu mai dau cu copy/paste ci doar un link.
 
Oh, boy. Thanks a lot.
Dar acuma vorbim de niste boxe bune bune, pentru pus pe birou. Nu trebuie musai sa fie la maximul de buget.
Experienta mea pana acum a fost cu Edifier S880DB (bune la volum mare), Solo 6 (prea mari) ceva "Blue Aura" (mici si bune, imprumutate de test)
 
Last edited:
Eu am înlocuit Solo 6C cu Audioengine A5+ ca să încapă pe birou. Mi-au plăcut suficient de mult cât să mai iau o pereche. Sunt un pic slabe pe bass în setări normale (depinde și de gusturi), pentru unele am făcut profil special din xonar să mai trag un pic, iar pentru celelalte (unde ascult de obicei mai tare) am subwoofer.
 
Am vazut topicul de ieri, dar nu stiu ce boxe amplificate de 3000 ron pot recomanda. Paradoxal, daca ziceai 300 ron aveam un raspuns. :smile:

As avea nevoie de mai multe informatii. OK, puse pe masa langa monitor, dar, ce se asculta, la ce volum, cat bass este necesar, de ce erau prea mari Solo 6 (audio sau fizic) chestii de genul asta...

Asa sa arunc o parere e usor, dar as prefera sa arunc o parere cat-de-cat mai informata. Insa chiar si asa, la banii aia boxe+amplif separate as zice. Eventual un amplif mic, s-au mentionat niste nume si mai sus.
 
Amplif din ala mic voiam si eu, dar m-ati lamurit ca nu se poate. Ala mentionat mai sus pare o chinezarie mediocra, din discutiile din linkuri.
 
Am avut cateva zile la firma un SMSL AD13 si as putea trai cu el in casa, ca sa zic asa. Nu am putut testa chestii audiofile gen soundstage, dar la putere, dinamica, zgomot de fond, balans tonal (si balans efectiv, am boala pe amplificatoarele care se aud puutin mai tare pe un canal decat pe celalalt la volum mic) nu am avut ce-i reprosa.
 
Pai - Solo 6 erau atat de mari ca le tineam pe niste "floor stands". Da, mari as in "nu aveam loc de ele pe birou".
Legat de muzica ascult clasica de pe Spotify, de pe CD audio, nu ascult Chesky sau prietenii lui. Dar pot sa duc si 3 ore de Vivaldi :smile: dupa care sa iau pe sarite un Corrosion of Conformity si niste Tool.
E muzica de fundal - deci hai sa stam lipiti de topicul "boxe pentru PC", doar boxe. Nu ascult tare, ascult pentru mine. Basii sunt buni, dar nu pentru mutat scaune.

Si hai sa aduc si eu o propunere (din citite): https://www.ruarkaudio.com/products/mr1-bluetooth-speaker-system
 
Pai - Solo 6 erau atat de mari ca le tineam pe niste "floor stands". Da, mari as in "nu aveam loc de ele pe birou".
Legat de muzica ascult clasica de pe Spotify, de pe CD audio, nu ascult Chesky sau prietenii lui. Dar pot sa duc si 3 ore de Vivaldi :smile: dupa care sa iau pe sarite un Corrosion of Conformity si niste Tool.
E muzica de fundal - deci hai sa stam lipiti de topicul "boxe pentru PC", doar boxe. Nu ascult tare, ascult pentru mine. Basii sunt buni, dar nu pentru mutat scaune.

Si hai sa aduc si eu o propunere (din citite): https://www.ruarkaudio.com/products/mr1-bluetooth-speaker-system
Exact cum a spus și Cosmin_C 3000 lei este o sumă pe care o bagi în amplificator și boxe foarte bune, nu în boxe pre-amplificate. Dacă ai nevoi gen BT aș spune ok, da, interesant, ia ce-ți place ție. Altfel sincer să fiu aș prefera Solo 6C pe standuri (se aud oricum mai bine așa decât puse pe birou) decât chestii posh la preț și prezentare - my 2 pence.

Mă bucur că cineva are loc de boxe pe birou, eu dacă mai pun un monitor s-a dus spațiul de boxe complet :biggrin:


Am dat mesaj unui amic care are o pereche de monitoare interesante pe birou și revin cu recomandarea, știu că era foarte mulțumit, să mai ai ceva pe listă de unde să alegi :smile:
 
OK deci oarecum off-topic din cauza pretului prea mic, Horizon are niste re-branduri de JBL la o treime din pretul acestora, se numesc Horizon Acustico HAV-M1100. Sunt facute in aceeasi fabrica, 100% identice. Scuze ca sunt asa ieftine, daca vrei mai scumpe iti pot gasi varianta originala JBL, pentru ca pretul sa te faca sa simti ca ai luat ceva mai bun. :biggrin: Le-am avut mai multe zile, mai multe perechi la teste la firma si suna absolut ridicol de bine pentru pretul lor; sunetul e tip hi-fi nu boxe PC (asa cum sunt Solo6, no offence), imi aduce aminte de vechile Wharfedale Diamond 9. Ma face sa ma gandesc la adaosurile uriase practicate de brandurile cunoscute din domeniul hi-fi. Daca nu sunt pe gustul tau le poti returna, conform politicii emag, dar cred ca e foarte posibil sa nu le returnezi. Links pentru toate variantele de culori, eu am cumparat o pereche de Walnut pentru un var acum cateva luni si este incantat de ele. As lua/recomanda mai multe, dar aproape toata lumea pe care o cunosc eu are deja hi-fi. :smile:
 
Multu' de sugestii
Si inca o precizare: o sa iau si boxe pasive candva (ca amplif am primit "de casa noua").
Evident ca la acel moment o sa iau - din nou - la rasnit threadul cu HiFi.

Pana atunci merg sa dau cu cardu pentru Horizon.
My money will go on the white one :smile:

PS: zisei de 3000 lei pentru ca atat erau cele mai scumpe din cercetarile mele (Klipsch R-51PM cu tot cu sub). Gen "sa am toate bazele acoperite".
 
Mica anecdota despre boxele astea. Cum spuneam si anterior, am luat o pereche pentru un var, le pune in functiune, este incantat, asculta la ele in seara aia si apoi toata ziua urmatoare (lucreaza de acasa). In aceasta a doua seara imi da un mesaj, ba, e posibil ca boxele sa-si schimbe sunetul in timp? Ca parca suna mai bine nu-stiu-ce-piesa pe care am ascultat-o in prima seara... evident, el nu avea (si nu are nici acum) nicio treaba cu sculele audio, doar asculta muzica in timp ce lucreaza si seara jocuri/filme.

Deci da, se pare ca se si rodeaza. Audiofilie curata. :goofy:
 
Cred ca si urechile se rodeaza, si vorbesc foarte serios. Se rodeaza si dupa echipament si dupa muzica, am avut destule cazuri in care la prima auditie era ok, la urmatoarele suna din ce in ce mai bine - ori aceeasi muzica pe alte boxe, amplificator sau DAC ori muzica noua pe acelasi echipament. Cred ca mai degraba e vorba de acomodare, dar nu sunt expert, e doar o parere.
 
Cred ca in primele zile urechile se obisnuiesc cu anumite particularitati ale sistemului si concluzia e ca suna mai bine, de obicei. Dupa cateva luni/ani (aici difera de la caz la caz) e posibil sa apara efectul invers. Asa apar upgrade-urile. :smile:

Singurul rodaj plauzibil ar fi suspensia difuzorului, care isi mai pierde din rigiditate dupa un timp. Daca boxa e mica iari difuzorul de mid/bass se misca binisor chiar si la un volum mic/mediu, rodajul va fi rapid. Pot confirma ca suspensia e destul de rigida la acest model, dar nu pot spune ca am simtit diferenta la apasare intr-o boxa noua si una care a mers niste ore - dar nici nu le-am avut una langa alta sa compar direct. Chiar daca aveam, ma indoiesc ca diferenta ar fi suficient de mare pentru a fi simtita la mana...

In afara de asta mai exista rodaj de condensatori, de cabluri, de ulei de sarpe, dar subiectul asta imi provoaza greata asa ca hai sa-l sarim. :biggrin:
 
Back
Top