Vreau aragaz. Ce aragaz vreau?

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
În bunul obicei al celorlalte subiecte despre achiziții de bunuri de consum, deschid și eu unul fiindcă în perioada următoare vom înlocui aragazul care a ajuns la o vârstă respectabilă.
Va fi musai pe gaz, musai silver/inox, cu grill, rotisor, aprindere electrică, iluminat cuptor și toate cele.
Mi-a atras atenția ăsta. Ar fi la limita maximă a bugetului meu. Mai văzusem și ceva Electrolux pe-aici, dar nu găsesc modelul pe emag.
Dacă aveți mai multă experiență cu aragazurile și puteți recomanda altceva, sunt deschis la sugestii. :smile:
 
Va fi musai pe gaz, musai silver/inox, cu grill, rotisor, aprindere electrică, iluminat cuptor și toate cele:
Din experienta proprie:
- inox = musai din ala anti-amprenta. Altfel o sa freci la el de o sa behai. Mare atentie si la grosimea tablei: use common sense, apasa / bate cu degetul pe laterale (daca nu e incastrabil) si vezi sa nu fie tabla de 0.4.
- Singurele dotari care mi se par esentisle in acest moment sunt stopgaz pe toate ochiurile si la cuptor si interiorul cu ardere catalitica a mizeriei (la cuptor). In rest, absolut toate (aprindere electrica, grill electric, rotisor, termostat cuptor) vor crapa imediat dupa ce aragazul iese din garantie. Parol.
- Tot la cuptor verifica sa ai posibilitatea de a-l aprinde manual. Exista un fel de ghidaj f. misto, din tabla, unde numai apropii putin o flacara si imediat o conduce la arzator si se aprinde cuptorul.
Bafta!
 
Până la urmă am luat incorporabilele: Indesit - plită pe gaz și Indesit - cuptor electric. Me happy, mai ales că le-am luat și la ofertă.:majoreta:

foto:
 

Attachments

  • c.png
    c.png
    255.2 KB · Views: 22
  • pl.jpg
    pl.jpg
    84.6 KB · Views: 22
Primul aragaz cat te-a servit? 20 de ani? Mai mult? Intelegi ce vreau sa-ti transmit... :biggrin:
 
Am avut unul înaintea ăstuia, care sigur a prins, că l-au avut ai mei de când eram eu mic. Ăsta (tot Samus) nu cred că a prins 20 de ani. Dar mai e utilizabil, cel puțin plita e OK, dar cuptorul nu mai coace bine: ușă neetanșă și mai știu eu ce.
În mod normal nu văd de ce n-ar ține astea măcar cât aragazul actual. Îndoieli am cu cuptorul electric, dar plita sunt sigur că va ține. :wink: Variabilele vor fi toanele piticilor, că aș putea dori upgrade la mai știu eu ce va ieși pe piață în viitor.
 
Mi-a venit corpul comandat și am montat jucărelele! :biggrin:
Momentan am legat doar plita la gaz. Cu curentul treaba e mai serioasă și necesită venirea weekend-ului.

IMG_20170228_170918.jpg
 
La asa albeata de Indesit, acu blatul ala pare murdar. Vecine, io zic sa te apuci de renovari serioase! :tongue: Na, Quarkule, ca io m-am scapat!
 
Cablurilea alea din spate nu stau bine acolo. Căldura de la ochiul din stânga sus le va topi.

Am auzit că dacă nu se pun poze cu mâncarea inaugurală iese mămăliga cu cocoloașe.
 
Thanks!
Albeata, care de fapt e un roziu, se va asorta cu blatul cu timpul, in functionare. Cablurile sunt lasate provizoriu acolo. :d
Plita ca plita, dar eu abia astept sa inaugurez cuptorul cu o pizza.
 
Nu-i montată prea în spate? Din ce-mi amintesc la plita încastrabilă Arctic, ziceau să fie minim 10cm de la marginea ei până la perete; chiar și așa, cu o oală mare pe ochiul din spate, căldura încălzea peretele binișor. La tine văd că spațiul e și mai mic, și în spate e ochiul cel mai mare chiar. Nu cumva plita asta e un model atât de adânc fiindcă nu-i făcut pentru blat de 60cm adâncime, la care butoanele ar fi trebuit să fie pe laterală ca să încapă, ci pentru insulă de bucătărie, stil american?
 
Buna remarca. ^ . Intrebare: cine suporta greutatea plitei + ce sta pe foc? Adica plita se sprijina cumva pe cuptor iar acesta de podea?
 
De obicei, blatul susține tot ce e pe el, și blatul e ținut de corpurile de bucătărie de dedesubt. Cuptorul (modul de 60x60x50 parcă) ar trebui să fie încastrat într-un asemenea corp de 60cm lățime, care se sprijină pe pardoseală, iar pereții laterali merg până sus pentru a susține blatul.
 
Nu-i montată prea în spate?
Mai sunt vreo câţiva centimetri buni în spate, cam 8-10 aş zice. Mai puţin aveam la aragaz, dar ăla avea capac. :biggrin: Nu-mi fac griji de perete, că şi-aşa am de gând să improvizez (sau poate nu) ceva acolo, să nu sară stropi pe el. S-or găsi ceva capace pentru drăcii de-astea?
Corpul e făcut la comandă, cu ranforsări şi decupările cum am dorit eu. Nu-s probleme de greutate, descarcă pe pereţii corpului. :wink:
Oricum, la câţi bani am dat pe ele, n-am ce pretenţii să am. Au fost împreună cam la 40% din preţul iniţial (preţuri de ultim produs, deşi mai aveau câte două), respectiv cam cât o tinichea de-aia Metalica sau Haier, şi mai precis... vreo 700 lei. Şi am plită jmekeră :biggrin: cu siguranţă pe gaz, iar cuptorul electric are toate funcţiile pe care mi le-aş putea dori. :wink: Ăia de la Carfur când reduc, chiar reduc. Parol!
 
Antijeg eu folosesc dintotdeauna folie de Al, din aia speciala pt. pus peste plita aragazului. Se gaseste in supermarketuri, e vreo 4 lei bucata. Tot cu o d-aia am bandijonat si capacul aragazului.
Sa ne spui cum ies sarailiile. :drool:
 
Ca și protecție în spate se poate folosi un panou de sticlă termorezistentă.
 
Back
Top