Viteza pe SATA - adaptor sau controller?

Controller SATA pe PCI Express as zice. Adaptoarele ATA-SATA stiu ca parca au avut dintotdeauna probleme de viteza, iar PCI-ul nu e cam lent pentru viteza HDD-urilor SATA noi?
 
Daca folosesti mai mult de un disc atunci convertorul poate fi mai rapid. Dar cum nimeni nu declara eficienta lor (nu o sa ai 133 MB/sec niciodata) nu ai cum sa stii fara sa faci proba. O placa PCI e limitata practic pe la 90-100 MB/sec, depinde de implementare si chipsetul placii de baza, cu un convertor ai putea ajunge un pic mai sus.
 
Daca e Intel BX inseamna ca southbridge e PIIX4 cu UDMA33. O placa PCI SATA iti ofera o rata de transfer cel putin dubla.
 
BIOS-ul vede HDD-uri mai mari de 137GB? In caz ca nu, atunci controller-ul ar fi cea mai buna solutie.
 
Depinde de adaptorul ExpressCard. Există două tipuri de adaptoare: unele care folosesc USB și altele care folosesc PCIe (se expun ambele bus-uri pe pinii ExpressCard, un PCIe 1x și un USB). Adaptoarele eSATA pot fi de ambele feluri, așa că uită-te bine la specificații, dacă le găsești. Startech-ul găsit de Neo zice "The ECESATA1 eSATA ExpressCard uses a native PCI Express single chipset", deci pare ce trebuie.

Powered eSATA nu cred că găsești, pentru că slotul ExpressCard nu are alimentare directă la 5V, ci doar o alimentare de 3.3V și 1A. E foarte greu să scoți 0.5A@5V (cât îi trebuie minim unui eSATA powered) din 1A@3.3V și să-ți mai rămână și de alimentat controllerele.
 
Caut dar nu gasesc adaptor eSATAp slim, adica din ala care intra in intregime in slot si nu ramane nimic afara. Nu exista sau n-am gasit eu?

What Miahi said, p-ul este de la powered și nu ai șanse să-l vezi pe express card din cauza limitărilor de powa. Powered eSATA este foarte greu de găsit as it is și așa, este relativ ușor de implementat but ppl don't bother.
 
Mai bine ai incerca un adaptor SATA - USB 3.0 pe care sa-l conectezi la un port USB 2.0 (controller-ele SATA - USB 2.0 sunt mult mai lenese decat cei 480 Mbps pe care ti-i ofera USB 2.0 - de asta am zis sa folosesti un controller USB 2.0).
 
Am cumparat eu un card USB 3.0 & eSATA care intra complet in slot, fara sa ramana nici o parte afara. Le luat l-am luat de pe Okazii dar modelul il vad disponibil si aici, cu livrare si in Romania.
 
Back
Top