Vînd/donez calculator office

Status
Not open for further replies.

wirespot

Membru Senior
Este vorba de un Siemens Scenic 500 pe care l-am recuperat din mizerie. :smile: L-am pus pe picioare din amuzament şi ca să mai folosesc la ceva diversele vechituri adunate prin casă, dar n-am ce face cu el.

Carcasa mATX, sursa şi placa de bază originale. Pe el este un HDD Seagate de 40 MB, un PIII Katmai la 500 MHz (heatsink curăţat şi reaplicat pasta termică), 500 MB RAM, placă de reţea (Realtek), sunet (SB 24 Live), video (GF2 pasiv), plus monitor CRT Samsung SyncMaster 793DF de 17". Am înlocuit bateria de la CMOS că aia originală era dusă de mult. Nu are unitate optică că n-am avut la îndemînă.

Sistemul rulează foarte decent un Xubuntu 10.04 cu chestiile esenţiale instalate (Firefox+Flash, Pidgin, Abiword, Gnumeric, Audacious, SMPlayer plus diverse accessories şi joculeţe -- ce vine default în Xubuntu). Consumul de memorie în uz normal nu trece de 200 MB.

Pentru curioşi, rulează liniştit muzică (MP3, AAC, FLAC), video (MPEG1/2/4, FLV, DIVX, XviD, DVD rip), YouTube poate 240p la 95% procesor. Am încercat şi chestii mai noi dar evident că de la o limită în sus tuşeşte.

Pe scurt, e un sistem fără pretenţii dar decent şi tăcut (singura sursă de zgomot e ventilatorul de pe CPU, care bănuiesc că poate fi dezactivat pentru că oricum radiatorul abia se încălzeşte). Şi m-aş bucura să "trăiască" şi să folosească cuiva încă o vreme.

Dacă ştiţi pe cineva nevoiaş căruia i-ar putea folosi, excelent, ziceţi-mi şi vedem cum facem să vi-l pasez. Dacă-l vreţi pentru cineva care-şi poate permite, aş aprecia 100 de lei pentru efort. :smile: Danke.
 
Erm am uitat să te sun dammit. M-ar interesa placa video dacă-i AGP 2x și procesorul, I`ll provide replacementz :biggrin:

LE: und beer. Or stuff.

:biggrin:
 
Placa video este 8x (cel puţin aşa-mi amintesc că am citit despre ea pe net). Procesor pentru tine am încă unul, separat, identic. BTW l-am testat şi pe ăla şi merge, şi i-am înlocuit şi lui pasta termică.
 
Salut, tocmai am in casa zilele astea un sistem vechi HP care nu merge. Are o sursa mica, de 95W, care nu merge, si se pare ca nici alte componente nu-s OK, pentru ca i-am pus temporar sursa mea si tot nu are semnal video. Sistemul e vechi gen are memorie SD-RAM si placa de baza cu SIS 5595. Nu e al meu si nu e pentru mine, e dat de o cunostinta de a mea unor oameni nevoiasi.
Ma gandesc ca e putin probabil sa mai merite sa-l fac sa mearga pe asta de la mine, asa ca daca zici ca PIII-ul ala merge si inca il mai ai si inca mai vrei sa scapi de el, poate aranjam cumva sa te scap de el.
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top