Videoproiectoare, sfaturi, opinii personale, etc...

Quark

Zis și Brucan
Ma bate gandul sa cumpar un videoproiector ultraportabil, cu scopul declarat de a viziona diverse, in concedii. Ieftin si bun, sa proiecteze ceva cat un ecran TV de 32" pe un perete aflat la 2..3m departare. Nu va fi folosit acasa.
Vad ca Orange avea o chestie in oferta.
Sfaturi? La ce caracteristici sa fiu atent?
Multumesc!
 

Attachments

  • aiptek.png
    aiptek.png
    107.1 KB · Views: 19
Keystone, că n-o să poți să-l pui întotdeauna fix perpendicular pe perete. Luminozitate/contrast nu-s chiar spectaculoase la astea mici, iar rezoluția (cel puțin la aiptek-ul ăsta) e penibilă. De banii ăștia cumperi un tv de 32" și te cari cu el, diferența e imensă :smile:.
 
Macar sa apara TV-urile cu ecran pliabil: il faci sul si il pui langa umbrela de plaja. Dar mai dureaza un pic. :smile: La rezolutie chiar nu ma uitasem...
 
Ultraportabil sux. Ia unul normal.
Majoritatea hotelurilor/pensiunilor au TV suficient de bun pentru filme (sigur mai bun ca un proiector ultraportabil si de obicei mai bun ca un proiector normal) si, tot in majoritatea cazurilor, nu-i nici un perete liber, bine pozitionat, pe care sa proiectezi.
 
Pe TV-ul din camera ruleaza fie "Fructul Oprit", fie "The Four", fie "Romanii au talent", fie "Vocea Romaniei", fie ..........
Deci e nevoie de un TV suplimentar. :smile:
TV-urile astea de prin camerele de hotel n-au și ele un HDMI sau un USB (în funcție de care ți-e sursa de conținut) libere?
 
Aveam la un client un proiector portabil cam cât o carte groasă, dar sub dimensiuni A4 și destul de ușurel. Era excelent pentru întâlniri cu studenții, prezentări unde nu era o sală echipată pentru asta, etc. Ceva Optoma, nu-mi amintesc exact modelul. Luminozitate ok, keystone digital (pe lângă ansamblul optic care oricum arunca fascicolul luminos destul de mult în sus, keystone era pentru cazul când proiectorul nu era perfect orizontal).

Problema la proiector rămâne căldura dată de lampă. Dacă e lampă clasică, aia are maxim câteva mii de ore de funcționare, dacă n-o troznești în transport, și costă cât juma' de proiector. Cu LED ar trebui să fie mai bine la căldură, consum și durabilitate. N-a făcut nimeni încă proiectoare cu laser, ca farurile de nouă generație?
 
Back
Top